Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

U18-as női Eb: Remek védekezés, sima győzelem Oroszország ellen

Két meccs után továbbjutott a válogatott.:

:

A tegnapi, Fehéroroszország elleni sima diadalt követően egy jóval nehezebb ellenfél, Oroszország várt a magyar női U18-as válogatottra a szarajevói Európa-bajnokságon. Lendületesen kezdett Völgyi Péter együttese, Kiss Angelika duplájával, valamint Boros Júlia gyors öt pontjával három perc alatt 7-2-es előnyt építettek ki a mieink – jött is az orosz időkérés. Pazar védekezéssel kezdtek a lányok, a játékrész felénél még mindig csak kettő pont állt ellenfelünk neve mellett, míg Mányoky 2+1-es akciójával mi 12-nél jártunk már. A következő akcióból Varga Alíz is faulttal együtt talált be, uralta az első perceket a magyar válogatott (17-3). Sorra adták el a labdákat az oroszok, továbbra is nagyszerűen működött a védekezés – olykor egész pályára is kimentek a lányok, hogy minél nehezebben álljon fel az ellenfél játéka. Az etap második felét inkább a küzdelem jellemezte, mintsem az eredményes játék, de nem lehetett okunk a panaszra, hiszen 19-5-öt mutatott a javunkra az eredményjelző.

A második negyedben ott folytattuk, ahol abbahagytuk, megint percekig nem találtak gyűrűbe az orosz lányok. 1/13-mal kezdtek mezőnyből, de ez legfőként Budácsikék védőmunkáját dicsérte, mindenhová odaértek honfitársaink (23-5). Támadásban ugyan egy kissé megálltunk, de így sem fenyegette veszély előnyünket – Varga triplájával 29-9-es előnnyel fordulhattunk a félidő utolsó öt percére. Angyal Barbara is bevágott egy távolit, az oroszok pedig 16 perc játékot követően átlépték a tíz pontos határt (32-11). Itt meg is álltak a nagyszünetig, ráadásul utolsó támadásuk során eladták a labdát, amiből sportszerűtlen hibát vétettek – 39-11-gyel zárult a félidő. 20 percen át nagyon komoly védőmunkát mutattak be tehát a lányok.

Szokatlan módon orosz kosárral kezdődött a második félidő, de Varga rögtön válaszolt egy trojkával. Kiss és Angyal is betaláltak, 30 fölött járt már a differencia (46-13). A meccsen először futott egy 5-0-t Oroszország, de azért komoly pánikot nem okozott ez – kézben tartották a meccset Dombaiék (49-18). Ebben a játékrészben már érezhetően lazult a mieink védelme, de nem is volt már szükség maximumon hajtani, hiszen eldőlt az összecsapás, és vele együtt a csoportgyőzelem is. A záró felvonásra Mányoky triplájával fordulhattunk, 57-26-os előnnyel.

Sok izgalmat nem tartogatott a negyedik negyed, de azért egy 12-0-s sorozattal kezdtük azt. A tegnapi derbihez hasonlóan minden játékos pályára került, a végére a negyvenet is elérte a különbség.Völgyi Péter lányai második mérkőzésüket is magabiztosan nyerték meg az Eb-n, és mivel az oroszok tegnap legyőzték a szerbeket, a magyarok már biztos csoportelsőként várhatják a hétfőn 20:45-kor kezdődő Szerbia elleni meccset – írta a hunbasket.hu.

Magyarország – Oroszország 76 – 34 (19-5, 20-6, 18-15, 19-8)

Női U18-as Európa-bajnokság, Bosznia-Hercegovina, B csoport, 2. forduló

Magyarország: Angyal 15/6, Boros J. 7/3, Dombai 4, Varga 10/6, Kiss 7.
Csere: Mányoky 9/6, Szirony -, Boros B. -, Keita 7/3, Budácsik 8, Horváth 5/3, Wentzel 4.

Oroszország: Andruscsenko 12/6, Godunova 2, Strebkova 5/3, Goncsarova 4, Siiamkina -.
Csere: Filimonova -, Krymova 3, Rodionova -, Andreeva 3, Bobrik -, Kord 3, Kuzmicskaia 2.

fotó: fiba.com

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
UgyisminyerunkKendeffy Botondderryldbrcnfn Recent comment authors
Ugyisminyerunk
Olvasó

Gratulálni kell a klubboknak és az ottani munkának! Amit évek óta női vonalon elért a magyar utánpótlás az több mint kiváló. Nem tudom, ezt a férfi vonalon miért nem lehet megoldani? Mi a probléma ott, hogy még u16ban csak-csak ott vannak a legjobb 8 között..de u18,u20ra már annyira le vannak maradva, hogy hihetetlen. Vagy én látom rosszul?

Kendeffy Botond
Olvasó

Bármilyen magyar csapatnak orosz válogatottat legyőzni, ráadásul ilyen arányban bravúr!

Hajrá lányok! Hajrá magyarok!

dbrcnfn
Olvasó

Amennyire (sajnos) gyötrelmes volt nézni tegnap a felnőtt női válogatott meccsét, annyira volt jó látni ezeknek a lányoknak a játékát ma (is). Remek védekezés (11 ponton tartani az oroszokat az első félidőben!), kiváló lepattanózás, tehetséges játékosok, akikre minden bizonnyal nagy jövő vár még. Hajrá magyar kosárlabda!?

derryl
Olvasó

Ez szép volt!
Így tovább!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés