Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

U18-as fiú Eb: Legyőztük Ausztriát, a 9-16. helyért játszunk

A végére sima lett.:

:

U18-as fiú válogatottunk ma este, Ausztria ellen játszotta utolsó csoportmérkőzését a nagyváradi B divíziós Európa-bajnokságon. Mai ellenfelünket kétszer is legyőztük a felkészülés során, egyszer 28, másnap pedig 39 ponttal, de ezúttal mindkét fél számára ugyanaz volt a tét: a győztes a 9-16. helyért, a vesztes pedig a 17-24. helyért játszhat a továbbiak során.

Az első két perc hibákkal teli játéka után a mieink nyugodtak meg hamarabb, Krasovec Ádám és Valerio-Bodon Vincent is betaláltak kintről (6-0). Az osztrákok reagáltak, egy triplával és Blazevic két duplájával válaszoltak, ezzel a negyed felénél már a sógoroknál volt az előny (6-7). Takács Kristóf kosaraival vettük vissza előnyünket, majd Kenéz Csaba is beszórt egy hármast, a 8. percben 16-9-re vezettünk. A hullámzás folytatódott, Makivic triplájával és Simmel palánk alatti kosarával visszakapaszkodott Ausztria (16-14).

A második felvonás elején Makivic és Takács váltottak triplákat, megint az osztrákok vezettek (19-20). Takács jól játszott, a 13. perc végén Fekete Dávid is feliratkozott a pontszerzők közé, de Blazevic palánkos hármasával egál volt az állás (25-25). Az első félidőben mindkét oldalon rengeteg volt a pontatlanság, de (talán ennek köszönhetően is) fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az osztrákok 32-27-re megléptek, de Kiss Benedek duplája után Radics Gerzson is a gyűrűbe talált, majd ugyancsak ő fejezte be a félidő végi akciónkat egy kosárral, egyetlen ponttal mi álltunk jobban 20 perc játékot követően (33-32).

A nagyszünet utáni első két percben sem volt túl sok pozitívum egyik oldalon sem, aztán Pallai Tamás labdaszerzés utáni zsákolásával és Podany nagyon látványos ziccerével beindultak a csapatok. 39-36-ig ment az adok-kapok, majd Votsch triplájával és Podany tempójával átvették a vezetést az osztrákok (39-41). A negyed második felében újfent a pontatlanság volt a meghatározó mindkét csapatnál. A játékrész utolsó két percében Valerio-Bodon hármasával, Pallai nehéz ziccerével, illetve Kiss Dávid negyedvégi duplájával vezettünk (46-44).

A záró felvonásban Valerio-Bodon és Pallai révén megugrottunk 8 ponttal, ez volt az eddigi legnagyobb előnyünk az összecsapás során (52-44). Podany a 34. perc közepén dobta az első osztrák kosarat ebben az etapban, triplájára azonban Fekete válaszolt egy ugyanilyen kosárral, sőt, Kiss Benedek hármasával 10 pont fölé nőtt az előnyünk a negyed felénél, időt kért az osztrák edző (58-47). Blazevic kinti találatára Fekete 3+1-es akcióval felelt a játékmegszakítást követően, itt gyakorlatilag eldőlt az összecsapás. A végén még sajnálatos módon megsérült Blazevic az osztrákoknál, a mieink azonban 72-55-re nyertek, így 2-3-as mérlegükkel a csoport negyedik helyén végeztek, és a 9-16. helyekért folytatják – írta a hunbasket.hu.

Magyarország – Ausztria 72-55 (16-14, 17-18, 13-12, 26-11)

U18-as B divíziós fiú Európa-bajnokság
Csoportkör, D csoport, 5. forduló
Románia, Nagyvárad

Magyarország: Kass 2, Kiss B. 6/3, Valerio-Bodon 10/6, Fekete 9/6, Krasovec 5/3. Csere: Kiss D. 2, Pallai 12, Kármán -, Kenéz 3/3, Radics 13, Takács 10/6.

Ausztria legjobb dobói: Podany 15/6, Makivic 12/9, Blazevic 10/6.

fotó: fiba.com

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Kendeffy BotondlddAlexx1977 Recent comment authors
Kendeffy Botond
Olvasó

Legalább nyertünk egy meccset.

ldd
Olvasó

Nagyon kellett !
Örülök, hogy megcsináltátok.
A gratuláció az előbb elhangzott,
küzdjetek a minél jobb helyezésért !
( már látjátok mi a való világ … a TAO-n túl )
– mindezt Kárpátia hallgatása közben írom …
– igen Rúzs! ( és Ricsike ).. ittam már 1 pálinkát is 1 sörrel …

Alexx1977
Olvasó

Szép volt!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés