Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

U18-as fiú Eb: Kikaptunk a portugáloktól

Jobb volt az ellenfél.:

:

U18-as fiú válogatottunk második találkozóját vívta a B divíziós Európa-bajnokságon, a mai ellenfél a tegnap Fehéroroszországot legyőző Portugália csapata volt. A mieinknél hiányzott a tegnap részleges bokaszalag-szakadást szenvedő Lukács Norbert.

A mieink jól kezdtek: bár Valerio-Bodon Vincent triplájára a túloldalról zsákolás érkezett, Fekete Dávid szintén kintről talált be ezt követően (6-2). Jól védekeztünk, nem hagytuk kibontakozni a portugálokat, akik nagyon nehezen lendültek bele támadásban, sajnos azonban nálunk is akadozott a pontszerzés ezt követően, így a negyed felénél átvette a vezetést ellenfelünk (8-9). Ez a szakasz egyértelműen a luzitánokról szólt, és bár Radics Gerzson és Pallai Tamás ziccereivel kapaszkodtunk (14-16), az első felvonás utolsó percében Tomás Dias két fordulásos tempót is értékesített, így 6 pontos hátrányban vonulhattunk el a kisszünetre (14-20).

Bár portugál kosárral indult a második negyed, Fekete újabb hármasával, majd Pallai újabb betörés után a gyűrűbe juttatott ziccerével tapadtunk a piros-zöldekre, időt is kért az ellenfél a 14. perc közepén (23-24), hiába… A következő percben Fekete harmadik triplája az egyenlítést, a negyed felénél Valerio-Bodon büntetője pedig a magyar vezetést jelentette (27-26). A 17. perc közepéig előnyben is játszottunk, amikor Dias megint egy fordulásos tempót értékesített, majd a portugálok magasembere, Embalo a támadóidő lejártának pillanatában engedett el egy sikeres triplakísérletet (29-33). Labdaszerzés után Krasovec Ádám zsákolt egyet, két portugál büntetőre pedig Fekete sarokból elengedett távoli kettese érkezett válaszul. Sajnos a félidő utolsó kosara egy 2 másodperccel a vége előtt dobott hármas volt Hugo Morais Ferreirától, így 5 pontos lemaradásunk volt a nagyszünetben (33-38).

Valerio-Bodon zsákolásával kezdődött a harmadik negyed, majd Krasovec tett vissza egy leblokkolt labdát, nem tudtunk azonban közelebb kerülni: a támadóidő végén kaptunk egy újabb triplát, majd nem tudtuk időben játékba hozni a labdát, és a portugálok újabb kosara már 8 pontos különbséget jelentett a 23. perc végén (37-45). 38-45-nél kicsit megálltak a csapatok, Diogo Vieira Soares hármasa után pedig időt kért Forray Gábor a felvonás felénél (38-48). Nagyon beindult Portugália, ebben a szakaszban gyakorlatilag mindent bedobott ellenfelünk, már 16 pontos volt lemaradásunk a 27. percben (38-54). Embalo sportszerűtlen hibáját sem sikerült kihasználnunk, és bár Pallai triplájával közelítettük a portugálokat, a luzitánok büntetőkkel visszahízlalták előnyüket 15 pontra (43-58).

A záró 10 perc sem a mi szánk íze szerint kezdődött, a portugálok folyamatosan eredményesek tudtak lenni, tovább növelték a differenciát, és egy palánkos hármassal már 20 pont volt az előnyük (47-67), a 34. percben időt is kértünk (47-69). Ezt követően percekig alig-alig esett pont, ami Portugáliának volt jó. A végén Fekete és Kass Balázs hármasaival, valamint büntetőkkel megközelítettük ellenfelünket, de fordítani nem volt esélyünk, 73-62-re győzött Portugália – írta a hunbasket.hu.

Magyarország – Portugália 62-73 (14-20, 19-18, 10-20, 19-15)

U18-as B divíziós fiú Európa-bajnokság, Románia, Nagyvárad
D csoport, 2. forduló

Magyarország: Kass 5/3, Kiss B. -, Valerio-Bodon 14/3, Fekete 16/12, Krasovec 6. Csere: Radics 4, Kármán 4, Kenéz 3, Pallai 10/3, Takács -.

Portugália legjobb dobói: Morais 22/3, Dias 14, Chaves 12/6.

Fotó: fiba.com

18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
BezseGézukaviccmesterUtánpótlásSzülőpirosfekete05 Recent comment authors
pirosfekete05
Olvasó

Nem értem miért van 2002-es születésű gyerekekkel teletűzdelve ez az u18 válogatott. Szerintem a 2001-esek közt vannak sokkal ügyesebb srácok ezeknél és fizikálisan is valószínüleg erőssebbek is, bár lehet hogy nekik nincs akkora hátszelük…

Ugyisminyerunk
Olvasó

Gondolom aki ezt a jelet nyomja: ? az vagy egy falco drukker? vagy szimplán nem látja (vak), hogy fiú vonalon milyen bajok vannak..

viccmester
Olvasó

Szalay Ferenc!
Ezeket a szerencsétleneket akarod a pályára az A-csoportban!?
Szolnokon kísérletezzél velük, ne barmold szét a bajnokságot…

ldd
Olvasó

Mielőtt nagyon bele melegednél…
Közülük 2 “nagy válogatott” behívót kapott.
A Pallai gyereket pár héttel ezelőtt mindenki dícsérte.
Akkor hogy is van ez?

Gézuka
Olvasó

nincs azzal baj hogy dícsérik, van ok rá, de nem NB1/A szintű játékos, ahogy egyik sem az…. még. nem 1 meccs alapján lesznek azok, szóval idő kell. azért mert kaptak behívót, nem gondolom hogy hátast kellene dobni tőlük, mert ahhoz többet kell letenni az asztalra. Ivkovicstól mindig is megszokott volt hogy fiataloknak is küld meghívót, a bő keretbe, szűkítésnél meg kiveszi őket. Azt se felejtsük el hogy Pallai úgy került képbe az Olajnál, hogy lényegében nem maradt játékos aki játszon a filkó ellen.

UtánpótlásSzülő
Olvasó

Utánpótlásért aggodó hozzászólása teljesen jogos. Még annyi tartozik hozzá, nem csak a korai növekedés ami okozza a problémát, hanem a klubbok nincsenek kötelezve, hogy küldjenek játékost a válogatott válogatójára. Tőlünk nem ment senki, mert azt mondták utólag, hogy ez leginkább arról szól, hogy az adott régióból hogyan tudja a válogató után az adott akadémia, ahol szervezték a válogatót, elcsalni a gyerekeket. Így aztán szülők, már csak utólag tudtunk róla a Facebookról, mert volt olyan klubb, akik viszont büszkék voltak azokra a gyerkeikre, akik bekerültek a régiós válogatottba… Mi meg csak néztünk és nem értettük a helyzetet… Vannak olyan motivátságú gyerekek,… Olvass tovább »

ldd
Olvasó

Sajnos ez is igaz…
Mert minden”kicsi” egyesület csapat eredményt akar elérni.(edzői és szülői fóbia).
Akarva vagy akaratlanul állnak a tehetséges fiatalok útjába.

Kendeffy Botond
Olvasó

Évek óta minden fiú korosztályban a B-csoport alsó házában “vitézkedünk”. Nem Szerbia ver minket ronccsá hanem Izland. Nincs egyetlen korosztály, amelynek esélye lenne legalább az A-osztályhoz közel kerülni. Ez így katasztrófa. Ki a felelős? Lehetne javítani?

utánpótlásért aggódó
Olvasó

4 napja, a Bodnár Péterrel készült interjú utáni hozzászólásban Bezse nagyon szépen leírta a problémákat. Ennek 3. pontja :” kiválasztás akceleráltság alapján , ami lévén az ilyen gyerek nem szorul technikai-taktikai képzésre fiatal korában , mert simán megél erőfölényéből . Így a későn érő kisebb , de sokszor ügyesebb , gyorsabb , jobb kezű , jobb sportérzékű gyerekek lemorzsolódnak” Ehhez kapcsolódóan már sokan megírták, de ismételten el kellene gondolkoznunk a kiválasztáson. Nálunk szinte csak a magasság számít a kiválasztásnál(illetve a kapcsolatok), a magas embereket próbáljuk tanítgatni, az ügyes, de alacsonyabb gyerekek meg mennek a lecsóba… Ha megnézzük az idei U18-as… Olvass tovább »

ldd
Olvasó

Van a világnak olyan országa,ahol meg tudják tanítani a magas srácokat is kosarazni.

utánpótlásért aggódó
Olvasó

Sajnos a példa szerint ez az ország nem Magyarország.

ldd
Olvasó

Bocs, lemaradt.
Az akadémiai és klub munka a siker kulcsa
Sok évvel ezelőtt,a horvátoknál voltunk tornán.
A szövetségi ellenőr azt kérte számon az edzőkön,látva a játékosokat,amit az éves programban tudniuk kellett.(előírtak nekik)
Tudom nem túl demokratikus.
Nálunk minden edző maga akarja megváltani a világot …

Gábor
Olvasó

Teljes mértékben egyetértek!? annyit tennék hozzá hogy a válogatottságra érdemes játékosok kiválasztását pártatlan külföldi edzői team -re bíznám! Kizárva azt hogy szinte mindenki valakinek a valakije miatt válogatott és nem azért mert hosszútávon van benne fantázia, tehetség , szorgalom és alázat! Minden utánpótlás korosztályban! Sajnos ez (is) így működik kishazánkban…

Ugyisminyerunk
Olvasó

Hmm… érdekes. Női vonalon miért van eredmény, itt miért nincs ?

redmiller
Olvasó

Valahol Cziczás nyilatkozta, hogy a lányokkal könnyebb, mert szó nélkül megcsinálják edzésen, amit kér! A fiúk meg próbálják elkerül, kibújni a feladat alól…

Gézuka
Olvasó

… egyszerű a válasz: nehogy már a magyar Kobe Bryant-nek és James-nek megmondja már az edző mit csináljon. én tudok olyan edzőket az utánpótlásban megyei szinten akik anno végig csalták az összes feladatot és darabszámot, most pedig tizenéves gyerekeket “edzenek”.

Bezse
Olvasó

Pontosan igy van. Ezért is irtam hogy “korai sztárolás” , sokszor már 12 éveseknél is. Ezek a gyerekek besétálnak a felnőttek által épített zsákutcába. Mert elhiszik , hogy nekik mindent szabad. Leszarhatja az edzést, a feladatokat … stb… mert hétvégén úgyis játszani fog. Hiszen ott az a plusz 20 kg és 15 cm.

pirosfekete05
Olvasó

?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés