Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

U18-as Eb: Magabiztos győzelemmel kezdtek a fiúk

Nem dobtunk jól, de így is kiütöttük Koszovót.:

:

Ma megkezdődött az U18-as fiú Európa-bajnokság a mieink számára, Forray Gábor együttese Nagyváradon Koszovóval találkozott.

Tipikus első meccs volt, a mieink a papírformának megfelelően végig domináltak, és ha nem is gálaelőadással, de ilyen arányban is magabiztosan nyertek. Pedig – hiába voltak meg a helyzeteink – nem dobtunk jól (38.5 % mezőnyből, 17.1 % távolról), de a lepattanócsatát fölényesen megnyertük (35-66).

Holnap Portugália következik, 17:30-tól.

Kenéz Csabáék győzelemmel kezdtek (fotó: fiba.com)

Forray Gábor, a magyar válogatott szövetségi edzője a BB1.hu-nak: Nagyon kellemetlen csapat a koszovói, negyven percen keresztül zónázott. Mivel többen is újoncok nálunk, igyekeztünk elosztani a perceket, megpróbáltunk mindenkinek lehetőséget adni, hogy megérezze a légkört, hogy megtudja, mivel jár egy Eb. Az alapfeladat az volt, hogy magabiztosan nyerjünk, ezt a célt teljesítettük. Nem dobtunk jól, de nagyon nagy szívvel mentünk a támadó lepattanókért, a palánk alatt gyakorlatilag „agyon vertük őket”. Sajnos sok volt az eladott labdánk, ez betudható annak is, hogy néha talán túl nagy sebességgel játszottunk, ezáltal a kelleténél többet hibáztunk. Hiányzik még a nemzetközi rutin, a felkészülési idő rövid volt, ennek a megszerzése nem megy egyik napról a másikra, de a mai egy fontos lépés volt afelé. Büszke vagyok a fiúkra, mindenki becsülettel küzdött, a hibák velejárói a játéknak. Holnap a portugálok következnek, sajnos Lukács Norbert komolyabb bokasérülést szenvedett, egyelőre még nem tudjuk a diagnózist, de holnap biztosan nem játszhat. Megvan a tervünk, hogy mit kell ilyenkor tenni, bízunk benne, hogy sikerül őt a többieknek pótolni. Most videózunk, és kielemezzük a portugálokat.

Koszovó – Magyarország 55-78 (12-20, 10-21, 13-14, 20-23)

Nagyvárad, B-divíziós Európa-bajnokság,
D-csoport, 1. meccs

Koszovó legjobb dobói: Sholla 18/3, Berisha 11/3, Rexhepi 8.

Magyarország: Kenéz 4, Pallai 11/3, Valerio-Bodon 17/3, Lukács 8/3, Krasovec 5. Csere: Kármán 6, Kiss D. 3, Takács 3/3, Radics 12/3, Kass 4, Fekete 2, Kiss B. 3/3.

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
drszepkarolyTonymontana Recent comment authors
drszepkaroly
Olvasó

Kastrati játszott?
Vagy a szlovénekkel volt? 😀

Tonymontana
Vendég
Tonymontana

Szep volt csak nehogy jojjon egy Izland

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés