Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

U18-as Eb: A legnehezebb ellenfél következik az elődöntőben

Az akarat lehet a magyar válogatott egyik fegyvere a franciák ellen.:

:

Kőkeménynek ígérkező elődöntő vár szombaton este az U18-as lány kosárlabda válogatottra a korosztályos Európa-bajnokságon. Angyal Barbaráék a csoportkör meggyőző játéka után kicsit tompábban mozogtak a belgák ellen, ott bizony a szerencse is kellett a nyolcba jutáshoz. Ám a csehek ellen megint a domináns, okosan, pontosan kosárlabdázó, kintről remekül dobó nemzeti csapatot láttuk, s bizony szokatlanul nagy fölénnyel sétáltak be a mieink az elődöntőbe.

A rendkívül sűrű versenyprogramban a péntek pihenőnap volt, kellett is a lányoknak, hogy a torna legnehezebbnek ígérkező meccse, a franciák elleni elődöntő előtt kicsit kiszellőztessék a fejüket. Így aztán amíg Völgyi Péter és edzői stábja a franciák játékát elemezte a szállodában, addig Kiss Angelikáék Fűzy András csapatvezetővel a bazárban jártak.

– Kellett már a lányoknak egy kis szusszanás, igen kemény időszak áll mögöttük – mondta a Hunbasketnek Völgyi Péter. – Az, hogy most ilyen korán játszunk az Európa-bajnokságon, nem éppen a legszerencsésebb számunkra, csak hogy egy példát mondjak, sok volt az érettségizőnk, akiket el kellett engednünk a felkészülés alatt vizsgázni. Bármennyire is remek sportemberek, ilyenkor nehezebb koncentrálni, odafigyelni. Úgy gondolom, a belgák ellen ez a mentális fáradtság jött ki a lányokon. Szerencsére a csehek ellen ismét minden rendben volt.

– Mondhatjuk, hogy a legjobb csapatot kaptuk az elődöntőben?

– A franciáknál nehezebb ellenfél nem jöhetett volna. Szerkezetileg, fizikálisan egy remek csapat, modern rendszerben kosárlabdáznak. Tíz egyformán jó játékosuk van, gyakorlatilag nincs is gyenge pontjuk. Kellemetlen ellenfelek, egyértelműen a torna első számú esélyesei.

– Ezt hallgatva, akkor mivel kerülhetünk föléjük? Mert elnézve a mi csapatunkat, mentálisan például nagyon egyben vagyunk.

– Éppen ez utóbbi, az akarat lehet az egyik fegyver. A másik a fineszesség, a váratlan megoldások, na meg a jó kinti dobóteljesítményünk, amiben a legjobbak vagyunk a tornán. Egy olyan mérkőzés vár ránk, ahol az ellenfél nagy fizikális fölényben lesz, ezzel szemben pedig csak a küzdőszellemünk és az akaratunk segítségével vehetjük föl eredményesen a harcot. Ha jól dolgozunk, akkor nüanszok dönthetik el, ki jut a vasárnapi döntőbe.

– Mi lesz a program a mérkőzés előtt?

– Mivel elég későn, 20.45-től játszunk, így egy délelőtti reggeli után videó és egy edzés vár a lányokra, majd délután pihenő, újabb videó, s jöhet a nagy meccs. A csarnok közel egy órányira van a szállásunktól busszal, úgyhogy ott is lesz még idő hangolódni.

Fotó: hunbasket.hu

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Hubie BrownUgyisminyerunkdbrcnfn Recent comment authors
Hubie Brown
Olvasó

Hajrá! Csapjunk oda!

Ugyisminyerunk
Olvasó

Hajrá lányok! Meg lesz ez a mérkőzés is. Mindent bele!!

dbrcnfn
Olvasó

Egy a fontos:tegyétek meg, amit csak tudtok, ahogy eddig is, hogy úgy jöhessetek le a pályáról, hogy nem maradt bennetek semmi. Lélekben veletek vagyunk nagyon sokan és szurkolunk.
Hajrá lányok!??

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés