Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

U18-as B divíziós férfi Eb: Vereség Románia ellen

Nem indult jól az Eb…

Magyarország - Románia 60-64 (16-17, 13-13, 19-20, 12-14)

U18-as B divíziós férfi Európa-bajnokság
Románia, Ploiesti, Olimpia Hall
V.: Hansen, Bejat, Jevtovic (Gulak-Lipka)

Magyarország: Meszlényi 7, Csátaljay 12/6, Hajdu 1, Tóth 2, Csuti 5. Csere: Kelemen -, Merkl -, Schmera 11, Várszegi 17/15, Halmai 5, Pleesz -.

Románia: Somacescu 14/6, Lapuste -, Lungu 13/9, Diaconescu 16, Antonescu 12/6. Csere: Dumitru -, Oinaru 3, Banica -, Carstea 2, Cret -, Patru 4, Stan -.

U18-as férfi válogatottunk második csoportmeccsét játszotta a mai napon a korosztályos B divíziós Európa-bajnokságon, a románia Ploiestiben – ellenfelünk a házigazda volt.

Csátaljay Péter hármasával indult a találkozó, amire Diaconescu felelt egy 2+1-gyel. A 3. perc elején Csátaljay is csinált egy 2+1-es akciót egy gyorsindításból, majd a szakasz feléhez közeledve ugyanő és Hajdu Péter is betalált 1-1 alkalommal a vonalról. Jött ugyan egy román betörés, de Csátaljay második hármasa után, a szakasz felénél időt kért ellenfelünk (11-5). Sajnos nagyon gyorsan rendezte a sorokat a román gárda: Antonescu a palánk alatt jól használta testi erejét, aztán befejezett egy gyorsindítást, Patru pedig az alapvonal felé tört be, és a 7. perc közepén Váradi Kornélnak is időt kellett kérnie (11-11). Somacescu betörése után már a házigazda vezetett, Halmai Dániel egyenlített. Diaconescu centermozgása után Várszegi Ádám egy gyorsindításnál visszalépett triplára, nem hiába (16-15). A negyed Diaconescu két büntetőjével, így egypontos román előnnyel zárul (16-17).

A második negyed elején Várszegi újra gyorsindításból dobott hármast, majd egy palánkos kinti is beakadt neki, gyorsan meg is léptünk 5 ponttal (22-17). Jól védekeztünk a negyed első felében, a románok sokkal nehezebben alakítottak ki dobóhelyzeteket, mint az első 10 perc során. Csuti Kornél egy büntetőjét követően, a 15. percben szereztek először kosarat a hazaiak a negyedben, Lungu betörése után azonban rögtön betalált kintről Somacescu is (23-22). Megharcoltunk a válaszért, Schmera Gergely tudta végül pontosan visszatenni a támadópattanót, a következő támadásban pedig szépen lépett be a palánk alá. Eladott labdák után Patru egy a nullában vihette a gyűrűnkre a játékszert, Schmera büntetője után pedig megint jött Somacescu hármasa a 18. perc közepén (28-27). Egy perccel később, magyar időkérés után Diaconescu a vonalról kiegyenlített, Carstea pedig az utolsó perc kezdetén visszavette a vezetést Romániának. A félidő Meszlényi Róbert egy büntetőjével, így egypontos román előnnyel zárult (29-30).

A fordulás után Schmera a saját dobása után szedte vissza a támadópattanót, majd tette vissza pontosan a labdát, Diaconescu pedig egy 2-2-t fejezett be könnyedén. Várszegi a negyedik tripláját szórta, Somacescu két büntetőjéből pedig csak az egyik volt jó. Meszlényi szépen verte meg az emberét, majd Csátaljay volt eredményes a vonalról, 4 ponttal megléptünk a 24. perc elejére (37-33). Antonescu hármasa után Diaconescu visszavette a románoknak az előnyt (37-38). Meszlényi 2+1-e után Diaconescu a vonalról egyenlített, és még a szakasz felénél sem jártunk (40-40). Három az egyre mehettünk, Csuti fejezte be az akciót, Antonescu viszont második triplájával jelentkezett, továbbra is fej-fej mellett haladt a két gárda. Halmai és Somacescu váltottak egy-egy büntetőt, Halmai egy gyorsindítást is befejezett, Tóth Patrik pedig szintén rendezetlen védelem ellen talált ellenfelünk kosarába – a 28. perc közepén időt kért a házigazda (47-44). Meszlényi büntetője után Antonescu tört be eredményesen, Oinaruhoz szerencsésen pattant oda a labda, Lungu pedig nem hibázott a vonalról, ezzel a 6-0-s rohammal vezetett két ponttal Románia 10 perccel a vége előtt (48-50).

Rengeteg hibával kezdődött a záró felvonás mindkét részről, a 34. perc legelején Diaconescu betörése hozta a negyed első kosarát – időt is kért Váradi Kornél (48-52). Lungu palánkos triplája után Várszegi szépen lépett be a triplavonalon belülre, ő szerezte a mieink első pontjait a szakasz felénél (50-55). Csátaljay betörését Schmera váltotta pontokra, majd Lungu és Várszegi váltottak triplát, ezúttal a román szövetségi edző rendelte magához övéit (55-58). Schmera támadópattanó után szépen rakta vissza a nehéz félhorgot, Lungu viszont nagyon beindult, rövid időn belül harmadjára is beszórt egy hármast, nagyjából ugyanarról a pontról. Csátaljay a vonalról volt pontos, majd némi kapkodás vette kezdetét mindkét oldalon. Csuti 1:12-vel a vége előtt 1 pontra hozta fel a mieinket, az utolsó percben pedig, román időkérés után támadhattunk a vezetésért (60-61). Nem sikerült betalálnunk, Csátaljay pedig az eddig a pontig 2/7-tel büntetőző Somacescunak ütött oda – aki ezúttal nem hibázott. 15.3 másodpercünk volt ledolgozni 3 pontos hátrányunkat: üres dobóhelyzetünk volt, ami azonban kimaradt. Odaütöttünk még, Oinaru egy büntetőt bedobott, a vége pedig 64-60-as román siker lett.

A mieink holnap 17:00-tól az eddig 2-0-val álló Szlovákia ellen lépnek pályára.

18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
O1GKaposkosár KKKutánpótlásért aggódóoutsiderpirosfekete Recent comment authors
Kaposkosár KKK
Olvasó

Hajrá srácok !!
2 fájó vereség után a mai nap szépen nyomjuk meg az eddig veretlen Totokat !
Ki a jobb ??
MAGYAROK !!!

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Apukák akik dislikeolják a kommenteket..inkább neveljétek a fiaitokat alázatra. Nagyképű gazdag kis b**ik…

O1G
Olvasó

Én egyiknek sem vagyok az apja, de dislikeoltam ezt. Ez a sok gyűlölet, ami bennünk magyarokban van, ez nagyon szomorú…
Ezek 18 éves gyerekek, hogy lehet őket leb*zizni 3 jutub közvetítés alapján?

Kaposkosár KKK
Olvasó

Kurva anyàd

Kaposkosár KKK
Olvasó

H M K

utánpótlásért aggódó
Olvasó

Itt nem a gyerekek fikázásáról van szó, nem ők tehetnek erről. Az a közeg, ami itthon van, hogy ha nem szakadok meg a pályán, akkor is ott vagyokm mert magas vagyok, vagy mert valakinek a valakije vagyok. Ha a most ügyes, most küzdő, most jó formában levő gyerekeket vinnénk ki, most 2 győzelemmel állnánk. Nem személyeskedni akarok, de a két kezdő centerünk közül az egyik nagyon gyenge (nagymamám bottal megkerülné, az dob mellette pontot, aki akar ), a másikhoz hasonló akaratgyenge, lusta hozzáállást rég láttam válogatott közelében, habár az ügyessége, tehetsége meg lenne magasabb szintű játékhoz, de minek küzdjön, így… Olvass tovább »

outsider
Olvasó

A gyerekeket fikázó kommentelők közül nyomjon egy dislike-ot, aki vagy akinek gyermeke kosárlabda válogatott közelébe került valaha is; vagy nyomjon egy like-ot, ha ő maga testnevelésből felmentett volt!

pirosfekete
Olvasó

Szégyen!!!!!!!! Romániátol ki kapni uram isten ????

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Hát fiúk..végignézve a mérkőzést, mindent elárul ,hogy a kosarak után ünnepeltünk,mutogattunk,vertük magunkat mintha nba-ben játszanánk.. úgy látszik ha arrogáns, nagyképű vagy és apának van pénze akkor válogatott lehetsz..

Volt egy jelenet a mérkőzésen amikor egy kihagyott dobás után a magyar és a román srác egymás mellett áltak, a román elindult a labdáért a magyar nem. Ezt hívják belső hajtóerőnek..ezt nem lehet megvenni a legújabb csukákkal sajnos.

Kérdem én van még lejjebb vagy ez már a mélypont?? Romániából kikapni…

Károly bàcsi
Olvasó

Sztojan Ivkovics: sok örömet okoznak még a magyar kosárlabdának

???

Hajrásoron
Olvasó

A versenyhelyzetet (nemzetközi szinten) is szokni, tanulni kell. A korábbi jó eredmények talán azt mondatják, hogy van azért bennük valami… (Egy kicsivel jobb, vagy jó játékkal most egész másról beszélnénk, lássuk azért hogy a két győztes semmivel sem volt jobb…)
Kamaszokról beszélünk, talán a legjobb amivel segíthetjük őket, hogy Hajrá Magyarok!

Kendeffy Botond
Olvasó

15 büntetőt hagytunk ki. Nekem úgy tűnt, hogy a románok jobban akarták. És ez a csapat lett úgy felharangozva, hogy A-csoportos ellenfeleket győzött le, aztán a B-csoportban jönnek a zakók…

Cibona
Olvasó

Románoktol kikapni…faroer szigetekkel vannak egy szinten szegyen egy nagy nulla az egész csapat egy teljesen alkalmatlan szakmák stábbal..férfi vonalon tragédia az utánpótlás pedig minden van pénz infrastruktúra…az biztos hogy a kiválasztott edzők alkalmatlanok a feladatra…

fekete_lista
Olvasó

Magyarországon szokás “nagy nevű” és “profi” edzőket kinevezni olyan korosztályokba, amikben nem is dolgoznak. NB1-A-s edzők miért vannak u16,u18-ban… ok U20-at megértem, de a többi logikátlan. Én évek óta ezt a trendet látom. Nem ismerik a játékosokat, kisebb klubokhoz el se utaznak. Ismerősök véleményei alapján hívják be a játékosokat…

fekete_lista
Olvasó

Gratulálok Kornél!

fekete_lista
Olvasó

-1 … jó reggelt Kornél, látom felébredtél, ebből a rémálomból?!

Milivoj
Olvasó

Össze-vissza szopat minket mindenki, minden korosztályban…, de a lényeg, hogy itt is legalább a “jóemberek” játszanak

Gézuka
Olvasó

Itt is beárazzák az utánpótlás képzést? Lehet el kellene gondolkodni…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés