Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

U18-as B divíziós férfi Eb: Svájc legyőzésével zártuk a csoportkört

A mieink így a 9-16. helyekért harcolhatnak majd a továbbiakban.

Magyarország - Svájc 67-46 (19-10, 17-14, 21-13, 10-9)

U18-as B divíziós férfi Európa-bajnokság
Románia, Bucov
V.: Hansen, Shabani, Tybor (Seghetti)

Magyarország: Meszlényi 8, Csátaljay 13/3, Hajdu 11/6, Tóth 11, Csuti 2. Csere: Halmai 10/3, Merkl -, Pleesz 8, Várszegi 4, Antalics -.

Svájc: Rungasamy 6/3, Leyrolles 2, Ugurtas 7, Frossard 10, Vuckovic -. Csere: Ayubu -, Picarelli 6/6, Zili 8/6, Boudouma 7, Damjanovic -, Stopiello -.

U18-as férfi válogatottunk számára ma délután, Svájc ellen zárult a csoportkör a korosztályos B divíziós Európa-bajnokságon, a romániai Ploiestiben – mindkét gárda 1-3-mal állt négy fordulót követően.

Meszlényi Róbert gólpasszából Tóth Patrik szerezte a mérkőzés első kosarát, amire Ugurtas válaszolt a túloldalon. Tóth saját elhibázott dobása után szedte vissza a támadópattantót, majd dobott újabb duplát, Csátaljay Péter pedig szépen tört be. Hajdu Péter gólpasszából Csuti Kornél volt eredményes, Csátaljay asszisztját pedig Pleesz Ádám váltotta pontokra, megléptünk már a negyed feléhez közeledve (10-2). Csátaljay újabb betörését követően megvolt a közte 10, majd Halmai Dániel passzolta meg Tóthot, a 7. perc elején időt kellett kérnie Svájcnak (14-2). Meszlényi gyönyörű tempója után jött két svájci büntető, de Tóth újabb ziccere és Halmai büntetőjét követően 15 pontos volt az előnyünk (19-4). A negyed 6 svájci ponttal, de 9 pontos magyar vezetéssel zárult (19-10).

A második felvonás elején Hajdu ziccere, Meszlényi tempója és Pleesz könnyű kétpontosa után visszaállt a 15 pontos differencia (25-10). Picarelli a 14. perc elején szerezte az első svájci pontokat egy tripla formájában, Hajdu büntetőjét és némi kosárcsendet követően pedig Csátaljay is kintről volt eredményes a 16. perc végén (29-13). Csátaljay sokadik jó betörése után megint időt kértek a svájciak, és meg is törték a lendületünket: Boudouma két pontja után Halmai dobott még egy triplát, de támadásban kicsit megálltunk, így Zili hármasa után időt kért Váradi Kornél is (34-19). Egy svájci kosárra Csátaljay még felelt két büntetővel, a félidő azonban Zili triplájával, így összességében 12 pontos magyar előnnyel ért véget (36-24).

A fordulást követően a harmadik negyed első pontját is Tóth szerezte, ahogy ez az első negyedben is történt – ezúttal egy büntető formájában. Ugurtas duplájára, Hajdu azonnal válaszolt egy hármassal, majd a következő támadásból még eggyel. Csátaljay floaterét követően jött a svájci időkérés a 24. perc elején, miután megint közel 20 ponttal vezettünk (45-26). Meg is lett nem sokkal később a közte 20 Halmai két büntetőjével, Pleesz pedig újra eredményes tudott lenni. Várszegi Ádám két büntetőjével már 25 ponttal álltunk jobban a negyed felénél (51-26). Jött egy gyengébb periódusunk: Halmai dupláját bőven kompenzálták a svájciak, akik egy 9-2-vel próbáltak zárkózni. Pleesz látványos alley-oop kosarára Frossard felelt, Hajdu ziccerére viszont már nem érkezett válasz a felvonás során, kerek 20 ponttal voltunk jobbak 30 perc játékot követően (57-37).

A negyedik negyed elején, Frossard duplája után Rungasamy 3+1-es akciót csinált (57-43). Meszlényi büntetőből szerezte az első pontjainkat, de mindkét csapat sokat hibázott ebben a szakaszban. Halmai betörése volt a játékrészben az első akciókosarunk a 36. perc elején, Svájc azonban így sem tudott közelíteni minket (61-44). Tóth és Frossard váltottak kosarakat, majd Pleesz után Várszegitől is láthattunk egy alley-oop kosarat. A végeredmény már a 38. percben beállt Meszlényi zsákolását követően: 67-46-ra győztünk!

A mieink így egészen biztosan a 9-16. helyekért harcolhatnak majd a továbbiakban, miután a többi mérkőzés eredményétől függetlenül a negyedik helyen zártunk a csoportban – Svájc mellett Szlovákiát előzzük meg, ha Lettország legyőzi északi szomszédunkat este (a hármas holtversenyben Lettország két győzelemmel, mi 1-gyel, a szlovákok 0-val állnának ebben az esetben), ha pedig Szlovákia nyer, akkor Lettországnál bizonyulunk jobbnak (mérleggel előzzük a lettek, és mérleggel maradunk a szlovákok mögött. Mindez azt jelenti, hogy pénteken magyar idő szerint 14:45-től a C csoport harmadik helyén végző Belgiummal fogunk játszani.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
HajráMagyarKosárlabdafekete_listaErka Recent comment authors
HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Taps taps… Imádom, hogy ha veszítünk akkor akkor órákig húzzák a cikk megosztását, ha nyerünk mellkast döngetve mi vagyunk a fasza csávók.

Na de a jól megszokott 9-16.

Lesz edzőváltás?? Elkezdünk végre tudás alapján válogatni??

fekete_lista
Olvasó

Minden elfelejtve, puszi, pezsgő és stb… Állítsunk fel szobrot Váradi Kornél és zseniális társairól!

Erka
Olvasó

Tévedsz! Semmi sincs elfelejtve, Szomorú vagyok az egylabdás vereségekért és örülök a győzelemnek.

Erka
Olvasó

Örülök!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés