Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

U18-as B divíziós férfi Eb: Kikaptunk Portugáliától

Két ponttal voltak jobbak a portugálok.

Portugália U20 - Magyarország U20 51-49 (8-13, 13-9, 16-10, 14-17)

U18 B divíziós férfi Európa-bajnokság
Románia, Ploiesti

Portugália: Dias -, Horta 5/3, L.Silva 2, Seixas 11/3, Afonso 10. Csere: Sona 2, Baker 2, Dionisio -, Palavra 9/3, Rocha 2, Santos 8, T.Silva -.

Magyarország: Meszlényi 2, Csátaljay 9, Hajdu 11/9, Tóth -, Csuti 9/3. Csere: Halmai 9/3, Kelemen 4, Merkl -, Pleesz -, Schmera 5/3, Tóth -, Várszegi -.

A mai napon megkezdte szereplését U18-as férfi válogatottunk a korosztályos B divíziós Európa-bajnokságon a romániai Ploiestiben – a mieink nyitónapi ellenfele Portugália volt.

Idegesen kezdtek a csapatok (a párperces csúszás után, ami a helyszín áramellátási problémájából adódott), és ez volt a jellemző az egész első félidőre. Csátaljay Péter a 3. perc elején szedett vissza egy gyorsindításnál egy támadópattanót, faulttal együtt értékesítette a ziccert, és a plusz egy büntetőt is a helyére küldte. Afonso kosarára Csátaljay két büntetővel felelt, majd a negyed közepéig nem is esett több pont. Halmai Dániel hármasára Seixas válaszolt kintről, de Halmai nem sokkal később közelről is eredményes volt (6-10). Sok faultunk kezdett lenni, a portugálok viszont rengeteg büntetőt elhibáztak szerencsére, így tartottuk előnyünket. Baker duplájával csökkent két pontra a távolság, de a negyed végén Csátaljay passzából Csuti Kornél volt eredményes, 5 ponttal vezettünk 10 perc játék után (8-13).

Santos szép betörésével kezdődött a második felvonás, a mi első pontjainkat ebben a negyedben is Csátaljay szerezte, ezúttal is a felvonás 3. percének elején (10-15). Palavra tört be az alapvonalon, majd tette fel emberrel együtt a ziccerét, a játékrész feléhez közeledve pedig előbb Schmera fejezett be egy gyorsindítást, majd Rocha is közelről talált a gyűrűbe (14-17). Horta a 15. perc végén egy támadópattanó után triplát vállalt, időt kellett kérnie Váradi Kornélnak (17-17). Egy perccel később Csuti triplát szórt, Seixas és Santos ziccereivel azonban a 19. percben vezetett Portugália, először a találkozó folyamán (21-20). A félidő Halmai gyönyörű passzával és Csuti duplájával, így egypontos magyar előnnyel ért véget (21-22).

A portugálok sajnos a fordulás után két gyors ziccerrel, Seixas és Horta révén visszavették a vezetést, majd volt esélyük növelni is azt, de elrontották a gyorsindítást. Az ellentámadásnál kaptak egy sportszerűtlen hibát, amit Csuti és Hajdu Péter Márton révén három pontra váltottunk, ezzel egyenlítettünk (25-25). Nem sikerült lendületet venni: Silva kosara után Afonso két sima ziccert is a helyére küldött, Váradi Kornélnak újra időt kellett kérnie (31-25). Sikerült rendezni a sorokat: védekezésben keményebbek lettünk, elöl pedig Schmera triplája után Kelemen Benjamin előbb egy nagyot zsákolt Halmai passzából, majd egy nehéz ziccert is értékesített, a 29. percre fordítottunk (31-32). A felvonás vége nagyon nem a mieink szája íze szerint alakult: Palavra két büntetőjével és Santos két kosarával 5 pontos hátrányba kerültünk (37-32).

Sona ziccerére Meszlényi Róbert felelt, majd Hajdu és Palavra kerültek a középpontba: a magyar fiú két triplát, a portugál két támadás alatt 5 pontot szerzett (44-40). Halmai egy büntetővel hozta közelebb a magyar csapatot, Afonso duplája után viszont továbbra is 5 pontos volt a hátrányunk az utolsó négy percre fordulva (46-41). Halmai mindkét büntetőjét a helyére küldte, Seixas viszont 2+1-es akciót csinált a túloldalon. Afonso indult meg a gyűrűnk felé, 3:16-tal a vége előtt megint időt kellett kérnünk (51-43). Csátaljay duplája után Halmai büntetőt dobott, Afonso kiszédülő tempóját követően pedig Hajdu szórta be harmadik hármasát – egy perccel a vége előtt időt kért Portugália (51-49). A portugálok kihagyták a helyzetüket, volt esélyünk közelről és triplából is, de nem sikerült kosarat dobnunk. Dias két kihagyott büntetője után is volt még lehetőségünk, de eladott labda, így 2 pontos portugál győzelem lett a vége (51-49).

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Kaposkosár KKKutánpótlásért aggódóJólnézünkMIKIHajráMagyarKosárlabdaMilivoj Recent comment authors
JólnézünkMIKI
Olvasó

Romániától is kikaptunk…csak még a Bb1 nem hozta le.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Nyomjuk le ma Romániát srácok
Hajrá !!

Kendeffy Botond
Olvasó

Románia is szoros meccsen kapott ki Szlovákiától. Sőt minden meccsen 5 pont alatt volt a különbség. Ha akarunk valamit meg kell verni Romániát, Romániában. Szép feladat, de hátha…

utánpótlásért aggódó
Olvasó

Az a kérdés, hogy mi alapján válogatunk. a, Kik a legügyesebbek most ? Szerintem nem teljesen ez van. b, Kikben látnak lehetőséget felnőtt korban szaktekintélyeink ? Tudtommal ez van most, de az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy általában mellélövünk ezzel. c, Kik vannak most a legjobb formában ? Ez sem igaz, mint a példa mutatja, annak ellenére, hogy Meszlényi korosztályának TOP játékosa, sajnos az utóbbi időben formán kívűl játszik, lásd bajnoki döntőt is. Amiért viszont nagyon dicsérném a szakvezetést, hogy félretette az elmúlt évek sablonját, és 180 cm körüli srácot is behívott, aki meg is hálálta a bizalmat, Akár… Olvass tovább »

JólnézünkMIKI
Olvasó

Ivkovics Sztojan felügyelete mellett, szisztémája alapján, az ő edzője Váradi Kornél, mindent megkapott, Pénzt, paripát, fegyvert. 12 edzőmeccset. A Rátgéber Akadémia Speciális Módszertani Központjának a támogatását. A Rátgéber Akadémia zseniális instruktora, maga Nenad Trunics is felügyeli a munkát!
Mészáros Lajos Bácsi-Szalay Feri Bácsi-Bodnár Petike is “lélekben” ott volt Ploiesten a fiukkal…
B csoportos U 18 EB 49 pont a Portugálok csodacsapata ellen?
“itt mindenki hülye? ” avagy “szerénység, elvtársak, szerénység…”

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Lehet mondani, hogy nincs igazam de rohadtul elgondolkodtató, hogy miért vagyunk ennyire lemaradva a többi országtól…

Van világszínvonalú akadémiánk,pénzünk… És soha nem sikerül egyik korosztályban sem legalább elől végezni a B DIVÍZIÓBAN..

Jöhetnek a mínuszok de ha őszintén nézzük én még nem láttam feltüzelve, szívből, egymásért küzdeni egyetlen Korosztályos válogatottunkat sem.

Milivoj
Olvasó

Tét nélkül A díviziósokat verünk, téttel a kötelezőt se tudjuk hozni…, centerjáték az u20-ban meg itt is kritikán aluli

Kendeffy Botond
Olvasó

Nem a feljutás a cél?

SopronKCfan
Olvasó

Csendes nagyon hiányzik ebből a csapatból…

EGYPAKSI
Olvasó

Semmi baj nem történt, a legnagyobb megmondta, hogy ezek a srácok még sok örömet fognak nekünk okozni. Bizakodjunk! Hajrá Magyarok!

O1G
Olvasó

Nem felmentésképpen, (és ebben a korosztályban sincs gyermekem) de azért Csendes kiválása érzékeny veszteség ennek a csapatnak.
A nyilvánvaló rossz utánpótlásképzésen kívül a hiba szerintem ott is megfigyelhető, hogy szoros meccset sosem tudunk nyerni UPban. Fejben jobban rendben kéne lenni. Mind játékos, mind az edzői stáb részéről.

garcia
Olvasó

Múlt héten még azt hittem megnyerjük az Eb-t.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés