Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

U18-as B divíziós férfi Eb: kikaptunk Lettországtól

Svájc ellen zárjuk a csoportkört.

Lettország - Magyarország 64-58 (21-15, 19-14, 8-16, 16-13)

U18-as B divíziós férfi Európa-bajnokság
Románia, Bucov
V.: Haaja, Tvauri, Ferriss (Marinescu)

Lettország: Karlsons -, Baumanis 9/3, Lastins 2, Galdins 8, Pinnis 5. Csere: Rudmiezis 13/6, Vitols 6/6, Berkolds -, Mamajs 4, Meinarts 17/9, Veveris -.

Magyarország : Meszlényi 10/3, Csátaljay 12, Hajdu 2, Tóth 2, Csuti 11. Csere: Várszegi 8/3, Halmai 6, Kelemen -, Merkl 5/3, Pleesz 2.

U18-as férfi válogatottunk ma délben Lettország ellen lépett pályára a korosztályos B divíziós Európa-bajnokság negyedik játéknapján – a mieink 1-2-vel, a lettek pedig 0-3-mal álltak az első három fordulót és a szünnapot követően. A mieinknek továbbra is nélkülözniük kellett Schmera Gergelyt.

Meszlényi Róbert hármasával indult az összecsapás, Galdins és Pinnis révén feleltek a lettek. Csátaljay Péter szépen kivezetett floatere után Meszlényi szerzett tempóból kosarat, Baumanis triplával egyenlített a negyedik perc kezdetén (7-7). Beállt kicsit az eredmény, majd Meinarts szerzett duplát és triplát a negyed felénél, időt kért Váradi Kornél (12-7). Halmai Dániel szép betörése után Mamajs büntetőből volt pontos, Pleesz Ádám kosarára pedig Rudmiezis hármassal válaszolt (17-11). Csátaljay ziccerét követően újfent Rudmiezis volt eredményes, ezúttal a vonalról, majd Csuti Kornél tudott faulttal együtt kosarat dobni a lett palánk alól, de a büntető kimaradt. A felvonás Baumanis könnyű kosarával, így 6 pontos lett előnnyel zárul (21-15).

A második felvonás elején Galdins büntetőből 7-re növelte Lettország előnyét, ezt követően viszont elkezdtük közelíteni ellenfelünket: Meszlényi gólpasszát Hajdu Péter váltotta pontokra, majd Tóth Patrik is könnyedén talált a lett kosárba, időt kértek a baltiak (22-19). Baumanis labdaszerzést követően vitte végig a labdát a pályán, majd Pinnis is közelről volt eredményes, újfent 7 pont volt a különbség (26-19). Halmai gólpassza után Várszegi Ádám fejezte be duplával a magyar támadást, Halmai is ziccert dobott, Várszegi pedig egy szépen kijátszott akció végén egy triplával kiegyenlített a felvonás felénél (26-26). Vitols azonnal visszadobta a hármast, Mamajs és Rudmiezis kosarai után megint meglépett Lettország, jött az újabb időkérés a mieink részéről a 17. perc közepén (33-26). Rudmiezis a plusz egyet is bedobta, Vitols második hármasát is értékesítette, Galdins büntetőjével és Baumanis duplájával pedig 14 pontra nőtt lemaradásunk, nagyon megálltunk támadásban (40-26). Csuti ziccerével és büntetőjével léptünk el a holtpontról, de 11 pont volt közte így is a félidőben (40-29).

A fordulást követően Lastins, Csuti és Galdins váltottak kosarakat (44-31). Várszegi és Halmai büntetői után is jött a lett kosár, de Csátaljay két szép betörésből négy pontot szerzett nekünk, időt kértek a lettek a 25. perc közepén (46-38). Borzasztóan megállt mindkét gárda ezt követően, a 29. perc közepéig nem esett egyetlen pont sem – szerencsére a mieink mozdultak el a “patthelyzetből” Csuti közelijével. A magyar center újabb duplájával és Merkl Barna kosarával már ott loholtunk a lettek nyakán – sokkal jobban védekeztünk ebben a szakaszban, mint korábban, Lettország szinte csak triplákkal tudott próbálkozni. Két lett büntető után Csátaljay egypontosa zárta le a magyar szakaszt, mindössze 3 pont volt a lemaradásunk 10 perccel a vége előtt (48-45).

Meinarts duplájával kezdődött a negyedik negyed, de Meszlényi azonnal válaszolt erre két büntetővel, majd Merkl hármasáva megint egál volt az állás a 32. perc elején (50-50). Jött egy újabb rendkívül sok hibával tarkított periódus – Várszegi révén a 34. perc közepén vezetést szereztünk, amire egy perccel később triplával feleltek a lettek, időt kért Váradi Kornél az utolsó négy és fél percre fordulva (53-52). Egy büntető beakadt a letteknél, és a második félidőben elöl többnyire szenvedő lettek ritmust találtak: Galdins betörése kezdte megtörni a túloldali jeget, Meinarts pedig sokadik kísérletre bedobta a triplát, két és fél perccel a vége előtt 7 pontos hátrányba kerültünk (59-52). Csátaljay büntetője után Meszlényi kétszer is labdát szerzett, az ő három pontjával jöttünk vissza látótávolságon belülre az utolsó percre fordulva (59-56). A lettek aztán Meinarts hármasával eldöntötték az összecsapás sorsát – a végeredmény Meinarts két büntetője és Csátaljay ziccere után 64-58 lett Lettországnak.

A mieink így 1-3-mal várják a továbbiakat – holnap 14:45-től Svájc ellen zárjuk a csoportkört.

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
oldhunfanLÚZERfepuJólnézünkMIKIfekete_listaErka Recent comment authors
oldhunfan
Olvasó

Nehéz erre mit mondani, de nem csak erre, hanem a többire is. Személy szerint ezt egy jó korosztálynak láttam. Feljutást nem gondoltam, de esélyt a feljutásra igen, erre örülünk, ha nem esünk ki. Ebben a csapatban van tehetség bőven, de egyszerűen most ez nem jött ki, pedig ígéretes volt (ld. ORV). Oroszlánokra számítottunk, erre önbizalomhiányos cicusokat kaptunk. Valaki mondja már meg nekem, hogy mi ez a lassú, monoton játékrendszer az U18 és U20 csapatnál? És valaki mondja már meg, hogy miért van az, hogy még mielőtt felmegyünk a pályára látszik, hogy a másik csapat akarja jobban a győzelmet? Ha majd… Olvass tovább »

Erka
Olvasó

Egyetértek tulajdonképpen, de én azt láttam, hogy körömszakadtukig harcoltak. Mindegyik vesztett meccs egylabdás volt. Kíváncsi vagyok, ha fordítva történik és ezeket a meccseket mi nyerjük meg, ugyanebben a formában, akkor milyen kommentek születtek volna.

JólnézünkMIKI
Olvasó

TÖMEGSPORT
Váradi Kornélék, Sztojan Ivkovics “receptje” alapján, Rátgéberék “tenyészeteiből” kikerülő “cucikákkal” Ploiesten szenvedik el a kosárlabdát…Rettenetes nézni! “Mohács”! “Muhi”! “Don-kanyar”? “Waterloo”…
Gyertek haza gyerekek!

fekete_lista
Olvasó

A stáb egyből mondjon le, ha van önkritika…
Ha maradnak ezek után, akkor örökké eltemethetjük a magyar UP-t nemzetközi szinten.

JólnézünkMIKI
Olvasó

Ivkovics-Rátgéber párost javaslom Váradiék helyett.
Mészáros Lajos meg legyen Szakmai Igazgató!

fekete_lista
Olvasó

?

Erka
Olvasó

Az edző a legnagyobb probléma? Az, hogy ugrál és kiabál? Félnek tőle a srácok? Ugye ez nem komoly?
Van baj, de hogy nem ez az tuti…

bakiba
Olvasó

Szerintem igen. A srácok nem játszanak, hanem gépiesen végrehajtják, amit ordít a pálya széléről. Semmi önállóság, semmi váratlan. Csak a sablonok, amiket a válogatottnál is látunk. Én így látom, de lehet, nem jól és nincs igazam. Vannak a magyar UP-ben majd 1m-es fizetéssel is emberek, ők biztos jobban tudják. Vagy, ha nem is tudják jobban, számon nem kéri őket senki. Se szövetségi, se egyesületi szinten. Majd, ha nem lesz ennyi TAO, akkor más lesz a helyzet.

ldd
Olvasó

Fiatalok, reméljük ők is tanulnak a saját kanossza járásukból…
Az szerintem is mindenki jól felfogott érdeke, hogy ezek után a legnagyobb alázattal forduljon minden nap, minden edzésre.
És viselkedjen nagyon, de nagyon szerényen.

Basketoni
Olvasó

Haverok, buli, fanta! Néhány gyereknek bármilyen a teljesítménye, állandó meghívója van a válogatottba, mások akik tisztességesen dolgozva futnak egy jó szezont, vagy kettőt a közelébe sem kerülhetnek….Az Ivkovics féle retro kosárlabda ráerőltetése az utánpótlás korosztályokra meg egyszerűen felháborító!

O1G
Olvasó

Nem kötekedésből, tényleg érdekel: szerinted kiknek lett volna helye a csapatokban és kiket nem kellett volna vinni?

Milivoj
Olvasó

Az előttem szólók mindent elmondtak…, ez már nem kínos és kellemetlen, hanem gyalázat!

Falcoscokbatokanytok
Olvasó

filkós edzőtől mit vártok

Soós Sándor
Olvasó

5ből 1 Falcos te ?

LÚZERfepu
Olvasó

na megszólalt a körmendi bohóc!!!! ??????
véget ért a műszak????
FALCO-körmend 3:0

utánpótlásért aggódó
Olvasó

Nagyon sajnálom, hogy ilyet kell írnom, de szerintem külföldi semleges szövetségi kapitányok kellenének, akkor talán nem lenne ilyen a válogatás. 4 Rátgéberes srác (3.hely), 2 kaposvári (13.hely), 1 kecskeméti (10.hely). Ha megnézzük, az U16 és az U18 legutóbbi 2 évadában az első négy helyezettből háromnál külföldi az edző. Ez nagyon sajnálatos, de úgy tűnik, ez a helyes út. Könyörgöm magyar szakembereinknek, hogy ne hagyják ezt, tanuljanak és dolgozzanak többet alázattal és szorgalommal.

neszojjabele
Olvasó

maskor meg aszt mondjatok, hogy nem eredmeny kell hanem jatekos. most meg szamit, hogy a csapataba hanyadik lett a bajnoksag vegen? HE?

bakiba
Olvasó

Az alapvető probléma az edző. Váradi úgy ugrál és kiabál a vonalon, hogy nézni is kínos. A srácok nem mernek semmit csinálni. Nem lenne ez rossz csapat, csak kisebb arc kéne pl Várszegi, Meszlényi. Ezen a nyáron a férfi UP beárazta magát. Ha valaki azt gondolja, hogy ez a jó irány, téved. Rengeteg pénz van az akadémiákon, de a pénz nem dob kosarat. Az egész rendszer alapvetően hibás gondolatok mellett működik és rettenetesen belterjes. Bízzunk a jobb folytatásban!

O1G
Olvasó

Engem nagyon meglep ennek a korosztálynak a szereplése. Ezek a lettek 18-cal kaptak ki a portugáloktól és 15-tel a románoktól…
Sokkal többet látok ebben a csapatban, mint amit eddig hoztak, remélem jövőre a VB-n Ságodival és Csendessel kiegészülve jobban fognak szerepelni.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés