Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

U18-as B divíziós férfi Eb: Belgium jobbnak bizonyult

A mieink így a 13-16. helyekért folytatják.

Belgium - Magyarország 73-60 (18-14, 15-17, 16-12, 24-17)

U18-as B divíziós férfi Európa-bajnokság
Románia, Blejoi, Sala Polivalenta Blejoi
V.: Haaja, Tvauri, Dori (Pavilonis)

Belgium: Di Maria 15/6, Meeusen 10/6, Hodge 11, Verstraeten 6/3, Grymonprez 4. Csere: Temmerman 16/12, Polet -, Tshienda-Baloji -, Van Eyck 2, Zecevic 9/9.

Magyarország: Meszlényi: 7/3, Csátaljay 12/6, Hajdu 3/3, Tóth 2, Csuti 11. Csere: Halmai 2, Várszegi 14/12, Antalics 2, Merkl 3, Pleesz 4.

A romániai Ploiestiben rendezett U18-as B divíziós férfi Európa-bajnokság mai játéknapján korosztályos férfi válogatottunk Belgium ellen lépett pályára a 9-16. helyekért rendezett összecsapáson – mi 2-3-mal a C csoport negyedik helyén zártunk, a belgák pedig 3-1-gyel a D csoport harmadik pozícióját tudták megszerezni a finnek és a svédek mögött.

Meeusen triplájával kezdődött a mérkőzés – a magyar csapat első kosarát Tóth Patrik szerezte egy támadópattanó után a 3. perc közepén (3-2). Kezdtünk beindulni: Hodge ziccere után Csátaljay Péter triplával egyenlített, majd Meszlényi Róbert labdát, kosarat és vezetést is szerzett az ezt követő támadásból (5-7). Van Eyck egy szép tempóval egalizált, de a negyed felénél Meszlényi és Csuti Kornél összjátékát nem tudták megállítani a belgák. Verstraeten büntetőjét követően Hodge zsákolt, Pleesz Ádám viszont szépen lépett be, Csátaljay passzából sima ziccert dobott (10-11). Halmai Dániel gyönyörű betörése után 3 ponttal még vezettünk, de a negyed vége Belgiumé volt. Temmerman egy hármassal egyenlített, ugyancsak ő értékesített egy floatert középről, majd Zecevic is beszórt egy triplát. Merkl Barna büntetőjével közelebb jöttünk 1-gyel, 4 pontos hátrányban voltunk az első negyedet követően (18-14).

A második felvonásban Grymonprez tudott betalálni egy horoggal, de Várszegi Ádám két triplával jelentkezett gyorsan – igaz, közben Zecevic is beszórt gyorsan még egy hármast (24-20). Halmai és Csátaljay közreműködésével a 14. perc közepén egalizáltunk, jött is a belgáktól egy időkérés (24-24). Hodge egy perccel később két sima ziccert is beszórt, Meszlényi hármasával zárkóztunk. Kifejezetten kiegyenlített volt az első félidő, a 19. percben Antalics Dániel két büntetőjével megint vezettünk. Verstraeten hármasa és Meussen betörése után időt kért Váradi Kornél (33-29), Pleesz duplájával pedig két pontra csökkentettük lemaradásunkat a félidőre (33-31).

A fordulást követően Di Maria hármasa volt az első kosár, amire Hajdu Péter felelt a 25. perc kezdetén – finoman szólva is bennmaradtak a csapatok az öltözőben (36-34). Di Maria és Meussen betörései után Verstraeten zsákolt egyet, a 26. perc vége felé közeledve megint magához rendelte övéit a magyar mester (42-34). Várszegi azonnal hármast dobott, majd Csátaljay labdaszerzése után Meszlényi zsákolt (42-39). Zecevic jelentkezett megint kintről, majd Temmerman szólt hozzá a meccshez hosszú idő után, visszaállt a 8 pontos különbség (47-39). Csuti kosara után Merkl tört be szépen és vezette ki eredményesen a jobbkezes ziccerét (47-43). Az utolsó szó Grymonprez két büntetőjével a belgáké volt a felvonás során, 6 pontos hátrányban vártuk az utolsó 10 percet (49-43).

A negyedik negyed is Di Maria triplájával indult, Csuti duplájára pedig Hodge egy 2+1-gyel felelt, először nőtt 10 pontra a differencia a két együttes között – Temmerman hármasa után időt is kért Váradi Kornél (58-45). Temmerman újabb pontos kinti kísérlete után Csuti és Di Maria váltottak kosarakat. Várszegi megszerezte negyedik tripláját is, amire Meeusen felelt. Csátaljay betörését követően Várszegi szórt két büntetőt, Csuti még egyet, így a végjátékban 11 pontra feljöttünk (66-55). Di Maria betörését követően volt még egy magyar időkérés, de a meccs ekkorra már eldőlt. Temmerman volt megint kintről eredményes (negyedjére), Csuti és Di Maria váltottak duplát, a mérkőzés pedig Csátaljay hármasával, így összességében 13 pontos belga győzelemmel ért véget (73-60).

A mieink így a 13-16. helyekért folytatják holnap: magyar idő szerint 12:30-tól Georgia ellen játszunk.

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
GézukaoldhunfanO1GPlayerBasketoni Recent comment authors
Gézuka
Olvasó

csicska bébéegy letiltotta a kommentelést a válogatott cikkeknél? szánalmas. Georgia továbbra is GRÚZIA és az is marad.

Player
Olvasó

“A 13-16. helyert jatszunk szombaton”. Hat ez sokat elarul a minosegunkrol! Nem bantva a jatekosokat, a stabot, de ez nagyon keves. Gyakorlatilag fizikalisan, mentalisan, jatekban, egyeni kepessegekben is hatranyban vagyunk a “B” divizioban is. Olyanok ellen jatszottunk, ahol nincs feltetlenul kiemelt allami -TAO- finanszirozas a sportagban. Nalunk van. Es ennyi jott ki itt es hasonloan ennyi az u20-ban. Ez a ket korosztaly a felnottek” eloszobaja”, itt tartunk. Valaki korabban kerdezte: hogy utanpotlasban az eredmeny akkor megis szamit? Ez ugy nez ki, hogy a klubbokban felkeszites, egyeni fejlesztes, versenyeztetes stb. tortenik es normalis esetben teljesitmeny alapu kivalasztassal valogatas tortenik az u18-as,… Olvass tovább »

Basketoni
Olvasó

Sajnos a srácok többsége a bajnokságban is el van kényeztetve, sok mindent megengedhetnek maguknak, amit nemzetközi szinten nem. Itt az eredménye!

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

De ez az elvárás nem? Mármint évek óta ezek az eredmények jönnek és semmi változás nincsen.. az egész rossz úgy ahogy van. Az edzőktől kezdve a játékosokig. Majd ha nem gazdag gyerekeket hívják be az összetartásokra hanem azokat akik tényleg megérdemelnék akkor lesz küzdés , akarat a pályán mert ezt fáj nézni

O1G
Olvasó

Hátha most kapok választ:
Minden kötekedés nélkül, csak tényleg érdekel, kiket kellett volna a csapatokból kihagyni és kiket helyettük behívni?

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Örülök, hogy lehet még normális hangnemben írni. Köszönöm.
Őszintén nem konkrét emberekre gondoltam hanem olyan típusú küzdőkre akik egyébként kevesen vannak. Egy piszkos munkákat végző, védő. Vagy egy minden lepattanóért elinduló center.
Ilyen típusú srácokra gondoltam akiknek nincs kifogás csak a szív.

Milivoj
Olvasó

Vannak, akik tényleg tehetségesek: Csátaljay, Halmai, talán Várszegi;
Vannak, akik tucatjátékosok: Hajdú, Meszlényi, Csuti;
És van a vicckategória: Merkl, Pleesz, illetve coach Váradi

oldhunfan
Olvasó

Na, hát a hozzászólásaid értéke kb. ennyi. Aki a Meszlényire és a Hajdúra azt mondja, hogy tucatjátékos, az nem biztos, hogy igazán érti ezt a játékot. Most nagyon alulteljesítenek, ez igaz. Róluk nem nagyon mondható el, hogy nem dolgoznak.

Milivoj
Olvasó

Lényeg, hogy te igazán érted a játékot…, nem tudom, ki mennyit dolgozik, nem ismerem egyiket se, csak a szememnek hiszek, de egy-egy megmozdulásból látszik, hogy kiben van meg a szikra…, az általad említettek lehet, hogy sokat dolgoznak, de csak tanulták a játékot, míg az általam tehetségesnek ítéltek a génjeikben hordozzák a tudást, ami nyilván önmagában nem elég, de enélkül csak jó iparos lehet valaki

oldhunfan
Olvasó

Jól fogalmaztál, nem ismered egyiket sem. Ezek alapján meg sajnos nem lehet egyiket sem kategorizálni, mert alig van olyan, aki a tudásának megfelelően játszik. Sajnos becsődöltek mind. Az általam említettek pedig a génjeiben hordozzák a tudást, ahogy Csátaljay, Halmai és Várszegi is.

fekete_lista
Olvasó

???
Na majd Erka ír valami szépet Kornélnak!

Milivoj
Olvasó

Elég demagóg, de jobb lenne inkább pedagógus béremelésre fordítani az az összeget, amit a Rátgéber és társaira kidobnak az ablakon…, amíg nem volt ez a pénzbőség, valahogy jobb volt az utánpótlás

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés