Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

U18-as B divíziós férfi Eb: A 14. helyen zártuk a tornát

Kikaptunk Lettországtól.

Magyarország - Lettország 69-89 (14-23, 12-13, 16-28, 27-25)

U18-as B divíziós férfi Európa-bajnokság
Románia, Blejoi, Sala Polivalenta Blejoi
V.: Faur, Parlak, Vasiliou (Pavilonis)

Magyarország: Meszlényi 8/6, Csátaljay 13, Hajdu -, Tóth 12, Csuti 9/3. Csere: Várszegi 14/9, Antalics 2, Halmai 11, Pleesz -.

Lettország: Vitols 18/12, Lastins 6/6, Berkolds 7/3, Meinarts 15/9, Nkoy-Eale 3. Csere: Baumanis 17/6, Galdins 4/3, Pinnis 11, Karlsons 2, Mamajs 2, Rudmiezis 4.

Ma délelőtt 10 órától Lettország ellen lépett pályára U18-as férfi válogatottunk – a B divíziós Európa-bajnokság utolsó napján a 13. hely megszerzése volt a tét a mieink számára. Schmera Gergely és Merkl Barna ezúttal sem tudták vállalni a játékot.

A találkozó eleje nagyon nem sikerült a mieinknek, és ez rá is nyomta a bélyegét utána az egész összecsapásra. Nkoy-Eale sima ziccerére Tóth Patrik még válaszolt, ezt követően azonban Lastins triplája, Vitols betörése és Meinarts alapvonali, középtávoli tempója következett, a 4. perc elején időt kért Váradi Kornél (2-9). Lastins második hármasa után Antalics Dániel talált be a mieink részéről, de azonnal jött rá Pinnis sima ziccere, Berkolds betörése és utóbbi hármasa (4-19). Pinnis újabb ziccerénél már 17 pont volt a különbség a 7. perc végén (4-21), itt kezdtük meg a felzárkózást. Várszegi Ádám triplát dobott, Csátaljay Péter kétszer is eredményesen indult meg a gyűrű felé, majd Várszeginek ütöttek oda tripladobás közben, ő pedig mindhárom büntetőjét értékesítette – ezzel 9 pontra csökkentettük hátrányunkat a negyed végére (14-23).

A második felvonás elején Pinnis volt főszerepben a letteknél, tőlünk Várszegi és Csuti Kornél tudtak a lett kosárba találni – állandósult a 10-12 pontos távolság, ami lényegében a félidő egész hátralévő részében meg is volt a két gárda között (18-28). Nem nagyon potyogtak a kosarak – a mieink 3 perc alatt Halmai Dániel három büntetőjét, a túloldal pedig egy Vitols-triplát tudott felmutatni. Meinarts két büntetőjére is Halmai reagált egy betöréssel, majd Galdins egypontosa és Baumanis duplája után Tóth volt eredményes tőlünk – a nagyszünetben 10 ponttal, 36-26-ra vezettek a lettek.

A fordulás után Meszlényi Róbert szerzett ziccert, de a főszereplő ekkor Meinarts volt, aki gyorsan beszórt két hármast, majd ezt kihasználva a gyűrű felé is eredményesen indult meg, időt is kellett kérnie Váradi Kornélnak a 24. perc közepén, mert megint 16 pontra nőtt a lemaradásunk (28-44). Nkoy-Eale büntetője után az addigi legnagyobb differencia is visszaállt, Tóth egy faulttal együtt betett ziccerrel felelt erre, majd Csátaljay volt kitartó, pont a negyed felénél dobott ziccert. Rudmiezis a saját kihagyott dobását simogatta vissza a gyűrűbe, majd Várszegi és Baumanis váltottak triplát (35-50). Halmai mindkét büntetőjét értékesítette, de nem tudtunk közelebb jönni, Baumanis megint hármast dobott. Halmai passzából Tóth sima ziccert tudott dobni, de Meinarts is újra megvillant kintről – erre Meszlényi válaszolt azonnal (42-56). Vitols 2+1-es akcióval, majd triplával jelentkezett az utolsó percben – 20 pont volt a különbség, időt kértünk (42-62). A felvonás Baumanis betörésével, így összességében 22 pontos lett vezetéssel zárult (42-64).

Csuti két büntetőjével, majd félhorgával kezdtük a negyedik negyedet – erre Baumanis egy középtávoli tempóval reagált, Meszlényi viszont triplát szórt (49-66). Baumanis újabb betörése után Csátaljay ellen szabálytalankodtak, mi viszont kaptunk egy technikait – a lettek egy, mi pedig két büntetőt értékesítettünk ebből a szituációból. Várszegi harmadik hármasát is beszórta, 15 pontra közelítettünk ezzel, majd időt kért Lettország a 34. perc elején (54-69). Vitols is harmadik tripláját szerezte, Berkolds vitte végig utána a pályán a labdát, Csuti hármasára pedig Galdins felelt kintről (57-77). Szétszakadt kicsit a pálya: Baumanis és Vitols is gyorsindításból vitték a gyűrűnkig a labdát, előbbi duplát, utóbbi egy büntetőt dobott, ráadásul a második, kihagyott után Pinnis még vissza is tette a labdát (57-82). Csátaljay gyors duplája és Halmai két büntetője után Mamajs tört be az alapvonalon, Vitols pedig borzasztóan messziről dobott hármast. Csátaljay jegyezte az újabb magyar kosarat, Halmai újabb két büntetővel 10 pont fölé került, Tóth centermunkája után pedig 20 pont volt a különbség. A túloldalon Karlsons is feliratkozott a pontszerzők közé, a meccset pedig Tóth ziccere zárta – 89-69-re győzött Lettország

A mieink ezzel a 14. helyen végeztek a B divíziós Eb-n.

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
O1GHajráMagyarKosárlabdaMilivojoldhunfanHajrásoron Recent comment authors
oldhunfan
Olvasó

Olvasva egy-két kommentet az látható, hogy fogalmuk sincs, hogy ezek a gyerekek mennyi melót tesznek bele ebbe a játékba. Az teljesen igaz, hogy az eredmény és a produkció elfogadhatatlan volt. Nagyon alulteljesítettek, de azért küzdöttek. Egyedül talán a mai meccsen játszottak teljesen lélektelenül és méltatlanul a címeres mezhez. Nem tudom mit gondolnak egyesek, de ezek nem fizetett játékosok. Amíg mások elmennek nyaralni, ők edzettek egész nyáron. Van, aki az érettségiről közvetlenül az edzőtáborba ment. Sajnos a munka nem hozta meg a gyümölcsét. Muszáj az okokat megvizsgálni, mert ez a korosztály sokkal többet ér. De azt mondani, hogy elkényeztetett és azt… Olvass tovább »

Milivoj
Olvasó

Senki nem vitatja, hogy sokat dolgoztak, meg hogy érettségiről mentek edzőtáborba, de gondolom, ez más országokra is igaz.
Ami a legnagyobb probléma, hogy más országok tized annyi pénzből érnek el jobb eredményeket…, ergo nálunk a képzéssel, kiválasztással óriási bajok vannak, hiszen pénz, paripa, fegyver szarásig van, de a “szakemberek” ezek szerint ennyire képesek…

Basketoni
Olvasó

Srácokat nem szabad bántani! Tavaly U16-os korosztályban ugyanezt az eredményt hozták… És mégis mindenki maradt, játszik, és stabil helye van… Jövőre majd az U20-ban látjuk őket!

Hajrásoron
Olvasó

Ennek a korosztálynak (2004) az U16 EB – ahogy akkor a bajnoki döntő is – a covid miatt elmaradt, évenként vannak a korosztályok. Ahogy írták korábban, a 2004 és utána születettek szerepelhetnek a 2023-as U19 hazai rendezésű világbajnokságon.

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Éppen ez a baj… hogy maradnak is

Hajrásoron
Olvasó

Tényleg türelmesen és figyelmesen kérdezem, és más is kérdezte már, hogy a teljes junior korosztályt figyelembe véve van-e olyan szerinted (vagy mások szerint), aki nem került oda a válogatott összetartásokra? (És most nem általában, hogy jó lenne egy 37 lepattanós magyar Rodman…)
Nem kötekedés, kíváncsi vagyok…

O1G
Olvasó

A múltkor kaptam választ éppen HajráMagyarKosárlabdától és nem konkrét emberekre gondolt, csak általánosságban lenne kiváncsi másokra is, hátha van aki harcosabb.

Én egyébként követem a magyar utánpótlást és sajnos itt nem arról van szó, hogy a protekciós gyerekek elviszik a helyet a tehetségesek elől (biztos van egyébként ilyen is), hanem ezek a gyerekek tényleg a saját bajnokságuk legjobban teljesítő játékosai. Nem csak U18-ra, hanem minden korosztályra igaz ez, de valamiért nemzetközi szinten mégis mindig besülés a vége. Szerintem a sebesség, amiben óriási különbség van itthon és külföldön.

shark
Olvasó

Javaslat a válogatottba meghívót kapott, majd hazánkat képviselő UP srácoknak:

https://www.youtube.com/watch?v=cSErBb320O4
Hungary v Finland | FIBA U18 Women’s European Championship 2022

Nem szeretem a női kosárlabdát nézni, de itt több akaratot látok a pályán…

José "Gyilkos" Mendez
Olvasó

Ez feljutást ér?

Ahogy Hofi mondta:
“Tudsz úszni?
Nem.
És, ha megfizetem?”

Csippa
Olvasó

A legnagyobb baj valóban az, h minden alájuk van rakva, kvázi jár és ez nekik természetes, viszont tényleg nincs alázat a legtöbbjükben, elhiszik, h ez a normál, aztán jön a nagybetűs és jól pofán veri őket, ahogy most is. Csak ebből jó lenne végre tanulni nem csak a gyerekeknek, hanem azoknak is, akik kinyaljak a seggüket, mielőtt bmi érdemit letettek volna az asztalra. Jó dolog és kell is a Tao, de nem ilyen formában elherdálva, ez így óriási luxus…!

JólnézünkMIKI
Olvasó

Hitelesség…és “szerénység, elvtársak, szerénység”…

Cibona
Olvasó

Senki nem várta el hogy mondjuk az első hatban legyen a csapat de amennyi támogatást kap a magyar kosárlabda azok után el lehetett volna várni egy sokkal jobb szereplés ennél. Fiúk szerénység és alázat. Nagy az arc rá kell jönni és újra értékelni hogy több alázat kell tőletek. Tény hogy ez a helyezés a szakmai stáb ot is minősíti. Szegyen ez a szereplés nincs erre mit mondani….

Kivi
Olvasó

A szakmai stáb munkájáért elsősorban a vezetőedző felel. A többiek az ő munkáját segítik, már ha egyáltalán hajlandó azt elfogadni. Ez az U20-ra ugyanúgy érvényes.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés