Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

U18-as, B-divíziós Eb: Vereséggel kezdtünk Montenegró ellen

Az utolsó negyedben dőlt el a mérkőzés.

Magyarország - Montenegró 57-71 (17-23, 17-19, 15-11, 8-18)

U18-as, B-divíziós Európa-bajnokság
Portugália, Matosinhos, Pavilhao Municipal de Guiföes
Játékvezetők: Henri Hilke (finn), Tijmen Last (holland), Mart Uuehendrik (észt)

Magyarország: Maly 9, Radó 2, Flasár 12, Major 7/3, Szita 2. Csere: Szalay 2, Bor 5, Antalics 3, Karda 7/3, Kégel 6/3, Angyal 2, Laczházi -.

Montenegró: Sudar 12, Durovic 9/3, Todorovic 24/15, Josovic 2, Cicic 2. Csere: Carapic -, Ivancevic -, Mirkovic 13/3, Radunovic 6/3, Radonjic 3/3.

U18-as fiú válogatottunk ma délután Montenegró ellen kezdte meg a korosztályos B divíziós Európa-bajnokságot a portugáliai Matosinhosban.

A mieink szereztek vezetést Maly Benedek büntetőjével, ezt követően viszont jött egy 9-0-s montenegrói futás: Sudar tempóját Durovic betörése követte, majd Todorovic triplát és duplát szerzett, időt kért Szarvas Gábor a 4. perc elején (1-9). Flasár Botond egy jó büntetője után Major Bulcsú szerzett labdát, majd zsákolt, Karda Dominik pedig egy hárompontos után egy középtávolival egyenlített is a felvonás felét elhagyva (9-9). Sudar és Maly váltottak kosarat, utóbbi újabb egy büntetőjével megvolt újra a vezetés is a 7. perc legvégén (12-11). Todorovic tripláját Mirkovic támadópattanó utáni ziccere követte, majd Radunovic hármasa következett, megint futott egy 8-0-t ellenfelünk (12-19). Maly és Todorovic is 1-1 alkalommal voltak pontosak a vonalról. Szalay Domonkos nem hibázott a büntetőknél, Mirkovic triplája után pedig Maly betörése zárta a felvonást (17-23).

Mirkovic kezdett beindulni a túloldalon, floaterére Flasár tudott válaszolni a 12. perc végén (19-25). Josovic ziccerezett, Major és Radonjic triplákat váltottak. Mirkovic szerzett labdája után Todorovic 10 pontra növelte Montenegró előnyét a 14. perc közepén (22-32). Major gólpasszát Radó Ádám váltottak két könnyű pontra, majd Karda két büntetőjével jöttünk közelebb a negyed feléhez közeledve (26-32). Sudar büntetője után Mirkovic újabb középtávolit rakott a helyére, Durovic hármasával pedig 12 pontra duzzadt a differencia a 17. perc legelején (26-38). A montenegróiak a következő támadásnál egy könnyű gyorsindítást elrontottak, mi pedig kihasználtuk ezt: Kégel Tamás dobott hármast, majd montenegrói időkérés után Flasár egy büntetőt (30-38). Mirkovic és Szita váltottak duplát, megint időt kért ellenfelünk, Cicic horgára pedig Flasár még válaszolni tudott a dudaszó előtt Maly szép passzát követően, 8 pont volt a lemaradásunk a nagyszünetben (34-42).

A fordulás után Durovic duplájára Major két büntetővel felelt, de jött egy nagyon gyenge időszakunk ezt követően. A 24. percben Todorovic szerezte a következő kosarat, majd Durovic szerzett labda utáni ziccerét is két pont követte, jött a magyar időkérés (36-48). Antalics Dániel egy jó büntetőjére Radunovic egy floaterrel válaszolt, majd Sudar egy büntetőt és egy nehéz helyzetben szépen kivezetett ziccert is dobott, 16 pontra nőtt a hátrányunk a 27. perc elejére (37-53). A negyed végét nagyon megnyomtuk viszont: Flasár két büntetőjét Bor Gábor betörése, majd egy büntetője követte (42-53). Kégel Tamás betörése után időt kért Montenegró, de Flasár még két, Kégel egy, Angyal Medárd pedig szintén két büntetőt rakott a helyére, 4 pontra zárkóztunk vissza a felvonás végére (49-53).

Maly és Flasár ziccereivel 16-0-s rohanásban voltunk, egyenlítettünk a 32. perc közepén (53-53). Radunovic büntetője rengeteget gondolkodott, hogy beessen-e, sajnos beesett, legalábbis egy, Bor két büntetőjével viszont újra vezettünk, 12-11 után először (55-54). Sudar háromból kettőt szórt be a vonalról, majd Todorovic fejezte be ziccerrel a betörést, időt kértünk a 34. perc végén (55-58). Todorovic a sarokból és 45 fokból is csont nélkül dobta a triplát, megint időt kért Szarvas Gábor (55-64). Mirkovic két büntetőjével pillanatok alatt megint 10 pont fölé nőtt a lemaradásunk a 37. perc elején, majd Sudar bal oldalról jobbal is betette a nehéz ziccert (55-68). Antalics a 39. perc elején tett pontot a montenegróiak 14-0-s szakaszára, időt kért ellenfelünk, majd Todorovic behintette még ötödik tripláját is, ezzel alakult ki a 71-57-es végeredmény.

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
tréfabélaBorn2BallRámen11-12KDDunk Recent comment authors
tréfabéla
Olvasó

15 perc múlva kezdődik a grúz meccs. Gondolom bb1 már direkt nem tesz ki elérhetőséget nehogy szét legyenek fikázva már meccs alatt:
Élő link YT-on: https://www.youtube.com/watch?v=HCd0-_26VEU

Tippek?
Félidő: -5-8 / Meccs -10-12?

tréfabéla
Olvasó

Csoport várható végeredménye?
Montenegró (1-8)
Bosznia (1-8)
Grúzia (8-16)
Magyarok (8-16)
Szlovákia (C divizió)
Albánia (C divizió)

Born2Ball
Olvasó

Coach Levi helyett nem mehetek szövetségi edzőnek?
Tapsolni hangosabban tudok, papírom meg nekem sincsen!

Rámen11-12
Olvasó

619211 lakosú Montenegró, egy iciri-piciri foltocska Európa térképén!
Gondoljunk csak bele…nincs EU, nincs TAO, nem is az Akadémiák-földje?
Kosárlabdázni meg még nálunk is jobban tudnak?
Hogyan?

Rámen11-12
Olvasó

619211 lakosú Montenegró szétdobta Szarvas Gábor “csodazónáját”! Pór Peti riadtan vigyorgott…Coach Levi élénken tapsolt a háttérben!

KD
Olvasó

Most Todorovics volt a 10-es. Vagy a 11-es? Jól zonáztunk, csak 9 triplát kaptunk belöle. Reménytelen….

Kendeffy Botond
Olvasó

Egy költői kérdés: ha az ellenfél jól dobja a triplákat mi a jó életért erőltetjük a zónát?!

Ehhez nem kell doktori kosárlabdából…

Dunk
Olvasó

Mert ha a labdajáratás gyorsabb mint a védekezés könnyedén hozható dobóhelyzetbe az ellenfél. És megkönnyíti a betörést, cserébe nehéz a vedőlepattanózas. Csak mi még ezt nem tudjuk. Bocsánat ők (a stáb)!

Dunk
Olvasó

“Az a cél, hogy a következő U18EB-t az A division-ban kezdjük”! Nem tudom eldönteni ők a hülyék, vagy minket néznek annak? És most várom, hogy Montenegró most esett ki az A division-ból és egy nagyon erős csapat, tehát szuper az eredmény.

ChampWest🥇
Olvasó

Meztelen a király.
Ennyit az UP rol, akadémiákról.
Látjuk, halljuk.

Milivoj
Olvasó

Na, megnézve az u18, u19, u20 korosztályokat, megállapítható, hogy már a labda felhozatala is gondot okoz mindenhol, ebből ered az impotens támadójáték, teljesen esetleges az egész, az egyszerű pick&rollokat sem tudjuk megcsinálni…, van piknikus testalkatú játékos, aki egy “sprint” után a seggén veszi a levegőt, van leptosóm, aki fizikailag 12 éves szinten van, atlétikusat nem nagyon láttam…

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Na akkor már nem csak fizikálisan vagyunk lemaradva, hanem még azt a labdág sem tudjuk bedobni a gyűrűbe… 13% triplából. Drága Istenem…

Knézy Ernő
Olvasó

Ezt lehozod egyből bb1, de azt nem,hogy az Olaj és az Alba is igazolt légióst.

Milivoj
Olvasó

Jaja, a miénkben szerintem benne van a Perry faktor…, 8 méterről gondolkodás nélkül emeli a triplákat

Expert
Olvasó

Kár az utolsó 7 percben összejött 2-17-ért (55-54-ről lett 57-71).

Károly bàcsi
Olvasó

Apa kezdődik🍿🍿🍿

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés