Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

U18-as, B-divíziós Eb: Vereség a portugálok ellen

A 11. helyért játszunk.

Magyarország - Portugália 69-74 (10-17, 25-19, 22-14, 12-24)

U28-as, B-divíziós Európa-bajnokság
Portugália, Matosinhos, Centro de Desportos e Congressos de Matosinhos

Magyarország: Maly 4, Szita -, Major 7/3, Radó 6, Antalics 5. Csere: Angyal 10, Karda 6, Szalay 2, Bor 21/3, Kégel 8/6.

Portugália: Andrade 10, Noronha 3, Lopes 16/3, Filipe 15/9, Prey 6. Csere: Cherepenko -, Machado -, Santos 13/3, Victo 11, Stanback -.

U18-as fiú válogatottunk ma délután a házigazda portugálokkal nézett farkasszemet a korosztályos B divíziós Európa-bajnokságon, Matosinhosban. A tét a 9-12. hely volt, miután tegnap a mieink Észak-Macedóniát, Portugália pedig Észtországot múlta felül a “középházban”.

Borzasztóan kezdtük a mérkőzést, öt és fél percig nem találtunk be a hazaiak gyűrűjébe, miközben Portugália Lopes, Andrade, Noronha és Filipe révén futott egy 11-0-t. Szarvas Gábor az 5. perc közepén kért időt, egy perccel később Antalics Dániel egy alapvonali bedobást tett fel azonnal szépen, középtávolról (2-11). Santos betörésére Bor Gábor felelt, majd a 8. perc legvégén Radó Ádám hozta közelebb a mieinket két büntetővel. Victo, Szalay Domonkos, Victo, Angyal Medárd volt a sorrend a dupláknál, így maradt a 7 pontos különbség az első 10 perc végére (10-17).

A második felvonás Angyal két büntetőjével, majd Santos ziccerével kezdődött. Angyal támadópattanó után is eredményes volt, erre Victo válaszolt a túloldalon (14-21). Major Bulcsú két büntetője után Bor tört be megint eredményesen, Santos betörésére pedig Angyal egy horoggal válaszolt, időt kértek a hazaiak a 14. perc közepén (20-23). Prey két büntetője után Bor és Lopes is eljutottak az ellenfél gyűrűjéig két-két pontért, Lopes viszont újra megcsinálta ezt, így a 16. perc közepén időt kértünk (22-29). Lopes a büntetőt is beszórta, megint 8 pontra nőtt a távolság, de Karda Dominik azonnal betört kétszer is a portugál festékbe, Bor két büntetőt szórt, Kégel Tamás triplájával pedig először vezettünk a meccsen a 18. perc végén, hiába kért közben időt a házigazda (31-30). Prey horgával, Andrade betörésével, majd Filipe támadópattanó utáni ziccerével megint Portugália pillanatai következtek, de a félidő végére Kégel két büntetőjével és Bor duplájával minimálisra csökkentettük hátrányunkat (35-36).

A fordulást követően Maly Benedek iratkozott fel a pontszerzők közé, majd gyors egymásutánban Victo, Bor és Filipe is duplákat szórtak. A 24. perc végén Antalics egy jó büntetőjével egyenlítettünk (40-40). Lopes ziccerére Radó felelt rögtön, Major pedig a ziccere után egy triplát is beszórt, a 26. perc végén időt kellett kérnie a házigazdának (47-42). Angyal támadópattanó után talált újra a portugál gyűrűbe, ezzel Bor után ő is elérte a 10 pontot, majd pont Bor dobott hármast a támadóidő lejártakor, ezzel ő 15 ponthoz, a különbség pedig 10-hez ért a 18. perc közepén (52-42). Filipe hármasa tett pontot a 12-0-s magyar rohanásra, majd két büntetőt is dobott a portugál játékos, amivel megfelezte csapata lemaradását. Radó két büntetője után Victo egy 2+1-gyel 4 pontra hozta vissza övéit, Kégel saroktriplája az alapvonali bedobás után azonban még belefért az időbe, 7 ponttal vezettünk 10 perccel a vége előtt (57-50).

A záró negyed két kihagyott magyar büntetővel, de támadópattanó után Maly betörésével indult, és Antalics is ziccerig vitte a betörését a 32. perc legelején, 10 pont fölé nőtt a különbség (61-50). Santos stepbackjével iratkoztak fel először a portugálok a negyedik negyed pontszerzői közé, majd Lopes és Santos dobtak egy-egy ziccert, a 34. perc közepén időt kellett kérnie Szarvas Gábornak (61-56). Még ugyanennek a percnek a végén újra magához rendelte a mieinket Szarvas Gábor, miután Lopes gyorsan dobott egy hármast (61-59). Andrade tört a gyűrűre, 2+1-ével megint a portugáloknál volt az előny – elképesztően hullámzó volt a meccs. A negyed feléhez érkezve Prey-t játszották meg jól a palánk alatt, zsákolás lett a vége, Filipe pedig harmadik hármasát szórta a következő támadásból – a 36. perc elején újra időt kellett kérnünk, a portugálok egy 17-0-s rohanásban voltak (61-67). Karda egy alapvonali középtávolival tett pontot erre a rossz sorozatunkra, majd Bor két portugál között is jól tette fel a ziccert – igaz, Andrade is szépen fejezte be akcióját Radó mellett (65-69). Bor emberről beszórt egy középtávolit is, majd kiegyenlített, Santos azonban fél perccel a vége előtt saroktriplát szórt, eladtuk a labdát, ez pedig megpecsételte a sorsunkat. Lopes dobott még két büntetőt, így végül 74-69-re kikaptunk.

Forrás: MKOSZ

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
MilivojBajtársNocommenttréfabélaDunk Recent comment authors
Bajtárs
Olvasó

Lehet megint beszélni bármit szerintem az utóbbi időszak legjobb U 18-as csapata, látszik tudják a csapatban helyüket. Igy maradnak együtt pár fiút, aki nem idevaló (Maly ….)lecserélnek jó lesz. Üde színfolt Karda, Bor, Antalics játéka, kár a Flasár nem tudott játszani. A csapat nem Ivkovics szisztémában játszik, ami látszik is.

Nocomment
Olvasó

Ez már Szarvasnak is égő. Nem is értem, miért erőlteti. Kegyeltjei : Szita : 9 perc, -15 a +/-, 0 pont, 0 VAL, ezért érdemes pályára küldeni. Maly : 5. meccsén negatív a +/-, 0 % a 3 pontos. Szarvas és “díszszázada” leszerepelt. Csupa szép szál legény, nagy test, kevés játéktudással. A fizikálisan gyenge, lefele kilógó Karda üde színfolt a többiekhez képest. Talán több ilyen fizikálisan gyenge, de gondolkodni tudó játékos kéne, talán lenne játékunk. Egyébként nem értem, folyamatosan a nagy test bűvöletében élünk és válogatunk, a maestro behív 3 nem nagy testet (Csátaljay, Csendes, Meszlényi)a felnőtt válogatotthoz. Ennekm örülök,… Olvass tovább »

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Meglátod jövőre mégis meg fogja kapni a csapatot… és ez a nagy baj

Dunk
Olvasó

Nem láttam! Mi az a tényező ami az utolsó negyed első hat percében 17-0-ás rohanást eredményez az ellenfélnek? Úristen, ez egy EB. B Division 11-12 hely. Nem tudok mit mondani.

Rámen11-12
Olvasó

Báder Mártonék 12 év TAO tékozlás után, lenullázott férfi utánpótlást vettek át.
Kellerék, Eilingsfeldék, Hanga kiöregszik. 2025 után mi marad?
“utánam az özönvíz” ?

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Ismét egy korosztály ahol nem vagyunk még csak 10-ben sem a B Divizióban. Lehetne sorolni a hibáinkat de nem tudom mi segíthetne rajtunk.. 17-0 az utolsó negyedben az valami hihetetlen szám. Kíváncsian várom a kifogásokat….

tréfabéla
Olvasó

Várhatod a nyilatkozatot a bohóc edzői stábtól, most kussolnak…szánalmas mindegyik

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Teljesen igazad van…

Milivoj
Olvasó

Megmondta már…., “nincsenek szavak”, így hogy lenne nyilatkozat!?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés