Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

U18-as, B-divíziós Eb: Győzelemmel zártuk a csoportkört

Albánia volt az ellenfél.

Magyarország - Albánia 56-48 (11-12, 23-5, 16-14, 8-15)

U18-as, B-divíziós Európa-bajnokság
Portugália, Matosinhos, Pavilhao Municipal de Custoias
Játékvezetők: Aleksandar Radonjic (bosnyák), Duhan Köyici (török), Elvis Binders-Coders (lett)

Magyarország: Maly 1, Szita 3, Major 10, Laczházi 2, Angyal 9. Csere: Bor 5, Karda 2, Szalay 5, Antalics 9, Kégel 3/3, Radó 7.

Albánia: Spahiu -, Vezi 8/6, Cahani 6/3, Begaj 17/12, Hida 11. Csere: Selenica -, Simo 2, Keri 4, Taflaj -.

Az már sajnos már azelőtt eldőlt, hogy a magyar csapat nem juthat a legjobb nyolc közé az B-divíziós Eb-n, hogy pályára léptünk Albánia ellen, hiszen Szlovákia legyőzte az addig veretlen Montenegrót és a csoport első helyén végzett.

Major büntetőivel szereztük meg a vezetést, hosszú pontcsend következett, melyet Angyal tört meg egy faulttal együtt elért kosárral, de a plusz egy kimaradt. Laczházi betörése után finom kézzel tette fel a ziccert egy védő szorításában, Szita kettőből egy büntetőt dobott be. 5 és fél perc után Begaj révén az albánok is feliratkoztak az eredményjelzőre egy triplával, Vezi pedig azonnal egy pontra csökkentette a differenciát (7-6). Begaj újabb távoli találatával már ellenfelünk vezetett, Maly egy pontot a vonalon hagyott, de lezárta a 9-0-ás futást. Kégel szerezte meg első pontjait a mérkőzésen egy hármassal, Cahani egalizált közelről, sőt egy eladott labda után egy büntetőt is bedobott. 11-12

Begaj harmadik triplakísérletét is a helyére küldte, Radó kettesével zárkóztunk, Szalay duplájával egyenlítettünk, Karda dobta be mindkét büntetőjét. Begaj háromból csak egyet, Radó kettőből kettőt, ahogy Antalics is. Angyal és Antalics révén már 9 ponttal is vezettünk, Hida egy büntetőt dobott be, Angyal büntetőivel viszont már tizenegy ponttal megléptünk (17-28). Antalics tört be nagyszerűen, két pont lett a jutalma, egy Major- majd egy Antalics-kosárral már kétszer annyi pontunk volt, mint ellenfelünknek. 34-17

Vezi duplájával folytatódott a játék, Bor gólpasszát Antalics váltotta két pontra, Major dobott be két büntetőt. Hida szerzett gyors egymás után négy pontot, Cahani hármasára Bor válaszolt egy kettessel. A magyar játékos aztán egy pontot a vonalon hagyott, Karda találta meg jó ütemben a belépő Angyalt, Vezi hármasa ért célt. Szita küldte a helyére mindkét büntetőjét, Simo válaszolt erre a mezőnyből, Begaj egy fadeaway dobással vetette észre magát. Radó kettő plusz egyes akciót mutatott be, mely a negyed utolsó kosara volt. 48-33

A záróetap Antalics egy bedobott büntetőjével indult, Keri ziccerével az albánok is megszerezték első pontjaikat. Radó eladott labdáját Hida büntette, majd az albán 10 pontra csökkentette a differenciát. Keri kosarával nézett be ellenfelünk 10 alá, érkezett is Szarvas Gábor időkérése (49-41). Major zárta le az albán futást, és a 10 pontos előnyünk kitartott az utolsó három percre, a mérkőzés eldőlt. A válogatott így harmadik helyen végzett a csoportban és a középházban folytatja szereplését. 56-48

17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
HajráMagyarKosárlabdahajramagyarkosarlabdatréfabélaNemmindegy?AlbaCsávók Recent comment authors
tréfabéla
Olvasó

Azok után, hogy (valószínűleg) végig nézték azt, hogy Szlovákia tovább jut az előttük lévő meccsen, szerintem hibás dolog ebben az esetben számon kérni rajtuk a motiválatlanságot és jó teljesítményt egy már kurv@ra mindegy, tét nélküli meccsen.

A helyosztókkal (félig) újra indul az EB, van lehetőség jól teljesíteni és túlszárnyalni “a minimális elvárásokat” (értsd: 19. hely) egy 9. hely megszerzésével. Ha Macedónia ellen is tudnak úgy játszani, mint a bosnyákok ellen, az legalább elfogadható – és jöhet a jól megérdemelt és reális büszkeséggel teli edzői nyilatkozat.

davemill
Olvasó

Szerintem akit 18 évesen nem motivál, hogy eb mérkőzésen játszhat, nem való a válogatottba.

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

A legnagyobb baj, hogy ez nekik nem motiváció… ők a királyok itthon még szép, hogy válogatottak…. csak azért nagyk gáz hogy se U20-ban, se U19-ben, se U18-ban nem.tudunk maradandót alkotni. Sajnos látjuk mi a realitás, B divizó középmezőny. És pár év múlva ők lesznek a felnőtt válogatott játékosok.

davemill
Olvasó

Hát..két negyedet elveszíteni, 27%kal dobni szerintem vállalhatatlan. Az A divízió volt a cél, nem? Az Ivkovics uralta válogatási rendszer, beillesztési rendszer teljes zsákutca.
Vicc az egész. A felnőtt válogatottba beilleszteni kívánt fiatalok úgylátszik csak Sopronban teremnek. 10 éve uralja a rendszert és büszke rá, hogy 10 éve ugyanazt a rendszert játszák!! A fiatalokat ebbe “kényszerítik” bele, elvéve a kreativítás kifejlődését tőlük. És nem enged bírálatokat sem, itt a bb1n vagy a kijelölt facebook oldalon sem, ahol minden kommentet töröltek. Senki nem állja útját😰

bakiba
Olvasó

Ehhez szeretnék csatlakozni. A SZI féle rendszer megbukott. A felnőtt csapat sem a rendszer miatt jobb, hanem mert éppen van pár használható játékos. 10 éve is ez a rendszer volt és akkor semmit nem értünk el és az UP csapatok eredménye is megmutatja, hogy mennyit is ér a rendszer. Ez egy tévút. De valaki engedi neki, hogy ezen botorkáljunk. Érthetetlen és megmagyarázhatatlan, hogy miért nem lehet a válogatott meccsekhez hozzászólni. Nem jó irányt mutat ez. Erre felé tartunk? Ez lesz ebben az országban? Viszont tökéletesen illeszkedik az MKOSZ jelenlegi képébe. Sajnálatos dolog. Nem csak az, hogy egy szövetség ilyet kér,… Olvass tovább »

Nemmindegy?
Olvasó

Ivkovics rendszer egy nagy kuka,inkább konténer.Oda vitte a 2004 sztárokat🤣🤣🤣hol a sztár Fia?? Azt nem tudom ,hogy 2004 előtt nem születek játékosok ,nagy motiváció nekik ez🤮🤮🤮🤮

bakiba
Olvasó

Várjuk még meg az U16-ot, hátha ott jobb lesz az eredmény. Viszont ezért a leszereplésért valakinek vállalnia kéne a felelősséget. Összességében Európában a 25.-ik hely után vannak a csapataink. Ez nagyon elgondolkodtató. Érthetetlen, hogy egy Ausztria, Szlovákia, hogy lehet előttünk. Valami nagyon nem ok.
Az elmúlt évek így a TAO tükrében mind szakmailag, mind anyagilag totális buktának tekinthetőek. Sehol a világon nem lehet egy ilyet az “elkövetőknek” megúszniuk. Nálunk?

hajramagyarkosarlabda
Olvasó

Nálunk az elvárások túlszárnyalását jelenti a 25.hely:)

tréfabéla
Olvasó

1) Ausztria gazdagabb ország, nekik már gondolom 3 évtizede csorog a tao 🙂
2) Szlovákia meg szeretne nyerni és emiatt motiváltak? Nem tudom, lehet ez hülyeség 🙂

Rámen11-12
Olvasó

Szalay Ferenc TÖMEGSPORT koncepciója sikerült! TAO milliárdokon…

Nocomment
Olvasó

Hát ? Egy labdát vezetni nem tudó, nagyon gyenge ellenféllel szemben iszonyatosan gyenge teljesítményt nyújtottunk. Kár, hogy csak egyszeri kicsúszott teljesítménynek tűnik a Bosznia elleni teljesítményünk. Sajnos Szita továbbra is bizonyítja, hogy nem ide való, és már értem, hogy Maly miért nem dobott rá triplákat eddig. Ekkora homályokat kenguruban szokás dobni, de a passzai sem mennek, mintha térlátási problémák lennének. Kégelt sem értem, igaz,hogy shooter (27 % ???),de ennyi perc alatt kellene assist, szerzett labda és több lepattanó is. Ez nagyon kevés. Tölteni is kéne, nem csak lőni. Szinte az egész csapat motiválatlanul lézengett a pályán, küzdést csak Majortól,Antalicstól és… Olvass tovább »

Kovacs László
Olvasó

Ennél rosszab már csak a felnőtt válogatottba való kiválasztás, 0 perc NB1-es játékkal már válogatott lehet valaki

Milivoj
Olvasó

Abszolút igazad van, ráadásul Meszlényinél pl. Pallai is klasszisokkal jobb játékos…, csak hát a szülői háttér ugye

AlbaCsávók
Olvasó

Egyetértek, de ez félig-meddig köszönetnyilvánítás szerintem a Májsztró részéről. Csendike és ő is a 4 hét U19-es edzőtábor majd a VB után fáradtan, (lemondva a már lefoglalt nyaralásukat) szó nélkül elmentek az U20-as csapattal is még egy EB-re.
Persze majd biztos jön, hogy hát ez a minimum. Nem mondom hogy szobrot kell nekik emelni, de mindenképpen megsüvegelendő.

hajramagyarkosarlabda
Olvasó

Meszlényi, Csendes… mi alapján… láttuk, hogyha van ellenfél még a labdavezetés is gondot okoz és ez up volt nem felnőtt..

Kovacs László
Olvasó

.

Dunk
Olvasó

Gratulálok a győzelemhez!
Nem felhőtlen az öröm.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés