Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

U16-os leány Eb: Másodjára sem ment a finnek ellen

A torna 11. helyéért játszanak a lányok holnap 16:00-kor.:

:

Ismerős ellenfél, Finnország ellen folytatta a szkopjei Európa-bajnokságot a magyar U16-os leány válogatott – az északiakkal a csoportmeccsek során már találkoztak Igor Skocovski lányai, akkor 70-63-ra a finnek győztek. Az már korábban eldőlt, hogy jövőre is az A divízióban folytathatja válogatottunk, a mai mérkőzés győztese még versenyben maradhatott az Eb kilencedik helyéért.

Krasovec büntetői nyitották a pontok sorát, mondhatni stílusosan, hiszen rengeteg szabaddobást harcolt eddig ki a kontinensviadalon a magyar csapat – szám szerint 24.4-et, aminél csak a görögök kerek 25-ös mutatója jobb. Több mint négy percet kellett várni első mezőnykosarunkra, Balogh Liza talált be (5-6). A negyed második felét megnyomták a lányok, 10-8-as vezetésük után egy 7-0-s futást mutattak be, majd meg is nyerték a játékrészt 20-12-re a gyengén célzó finnekkel szemben.

A folytatás már nem alakult ilyen rózsásan, teljesen más arcát mutatta az északi csapat, mint tette azt az első tíz perc során. Bár a negyed elején elléptünk tíz ponttal, és jó három percig tartani is tudtuk ezt a differenciát, feltámadt az ellenfél – Henna Sandvik, aki már az első egymás elleni mérkőzésen is a kék-fehérek legjobbja volt, sorra dobta a kosarakat, nem igazán találta rá az ellenszert a Skocovski-gárda. 14-24 után most a finneken volt a sor, hogy fussanak egy 7-0-t, majd 27-27-nél utol is érték a mieinket. A félidő utolsó három percét pedig egy 9-0-s szériával zárták, ezzel magabiztosan vezettek is a nagyszünethez érve – 24-7-re nyerték meg a negyedet, érdekes módon éppen annyira, mint a magyarok a Svédország elleni második játékrész (36-27).

Kevés kosárral, annál nagyobb küzdelemmel indult a harmadik etap. Négy perc alatt három finn pontra négy magyar érkezett válaszul, de Sandvik ismét villant, tíz fölé nőtt hátrányunk (42-31). Dúl Terka dobott ziccert, de többnyire kimaradtak a helyzetek mindkét oldalon. Renczes Rebeka büntetőivel lépegettünk előre, de nem sikerült érdemben csökkenteni a hátrányt, 49-39-cel fordultunk a záró felvonásra.

Sérülése után ismét csatasorba állt Miklós Melinda, dobott is egy duplát. Renczes toldotta meg ezt eggyel, de Mantyla triplája nagyon rosszkor jött (58-43). Kisebb fejetlenség alakult ki a pályán, eladott labda eladott labdát követett – az idő viszont egyre fogyott, ami nem a mieinknek kedvezett. Habling volt eredményes közelről, de azonnal érkezett rá a válasz a túloldalon. Krasovec is betalált, alig három perc volt már csak hátra (60-47). A végjáték azonban sajnos nem tartogatott izgalmakat, Finnország másodszor is legyőzte U16-os lányainkat, akik így a torna 11. helyéért játszanak holnap 16:00-kor – írta a hunbasket.hu.

Finnország – Magyarország 64-49 (12-20, 24-7, 13-12, 15-10)

Leány U16-os Európa-bajnokság, Szkopje, a 9-12. helyért

Magyarország: Renczes 8, Dúl 9/3, Balogh 4, Habling 7/3, Krasovec 10. Csere: Kuncz -, Miklós 2, Ferenczi -, Telegdy 3/3, Pfeiffer -, Gyöngyösi 4, Sitku 2.

Finnország legjobb dobói: Sandvik 19/3, Mantyla 13/9, Justel 10.

fotó: fiba.com

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés