Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

U16-os leány Eb: Kár az első negyedért

Kikaptunk a csoport favoritjától.:

:

A finnek elleni tegnapi vereség után máris újra pályán volt leány U16-os válogatottunk, ezúttal a csoport legerősebbjének tartott oroszok ellen. Renczes Rebeka ziccerével indult az összecsapás, majd kisvártatva egy triplát is a helyére küldött az irányító. Habling Lara is beszórt egy távolit, két perc után a magyaroknál volt az előny (4-8). Hamar észhez kaptak azonban az oroszok, összekapták védekezésüket, és percekig nem engedtek kosarat a mieinknek – 12 pontot szereztek zsinórban, átvették a játék irányítását (16-8). Gyöngyösi Janka büntetőivel és ziccerével igyekezett kapaszkodni csapatunk, de a negyed így is Oroszországé lett (24-15).

A folytatás is hasonló képet festett sajnos, 7-0-val kezdte ellenfelünk a második játékrészt. Pfeiffer Virág révén iratkoztunk fel a táblára, majd Telegdy is szerzett két duplát, de ez ezúttal annyira volt elég, hogy ne nőjön tovább a különbség (34-21). Állandósulni látszott a tíz pont környéki orosz vezetés a negyedben, Habling és Renczes aktív volt a mieinknél, de az ellenfél pontosabban játszott (39-26). Krasovec sapkázott, faultot harcolt ki, majd büntetői után kosarat is szerzett, nem adták fel a lányok, időt is kért az orosz mester – 41-31-re jöttünk fel a félidő utolsó percére. Ferenczi Kata is értékesített két szabaddobást, majd Renczes szépen találta meg a palánk alatt Hablingot, 36-21 után egy 14-5-ös futással sikerült zárnia az első húsz percet Igor Skocovski csapatának (41-35).

Öt orosz ponttal indult a harmadik felvonás, visszaállt a tíz körüli differencia. A mieink jobbára büntetőkből voltak eredményesek, nem esett sok pont a térfélcserét követő percekben (48-39). Ez a különbség nagyjából az egész negyed során tartotta magát, mígnem az utolsó két percben Sitku és Habling kosaraival meg nem feleztük azt – egészen négy pontig sikerült zárkóznunk, a negyed végül 55-50-es állással ért véget, ezt a tíz percet is a magyar lányok nyerték, még ha szűken is.

Nem meglepő módon a záró etapban is a küzdelem dominált, nem esett sok kosár – hét perc alatt hat magyar pontra öt orosz érkezett válaszul. Habling palánkos hármasa mozdította el a különbséget az 5-6 pontról, 62-59-re jöttünk fel, majd kettő perccel a vége előtt – szintén Habling büntetőivel – egyre zárkóztunk. Betaláltak az oroszok, 65-61-gyel érkeztünk az utolsó perchez, de egy nagy védelmi hibát kihasznált ellenfelünk, Savkovich teljesen egyedül maradt a palánk alatt, és nem is hibázott (67-61). A hátralévő idő már kevés volt a fordításra, bár Gyöngyösi még beszórt egy hármast – nagy csatában maradt alul válogatottunk a jó erőkből álló Oroszország ellen, az első negyed kivételével mindhárom játékrészt megnyerte, de ez is kevés volt a sikerhez. 0-2-ről várhatja a folytatást Igor Skocovski együttese, a harmadik ellenfél Olaszország lesz – írta a hunbasket.hu.

Oroszország – Magyarország 69-66 (24-15, 17-20, 14-15, 14-16)

Leány U16-os Európa-bajnokság, Szkopje, B csoport, 2. forduló

Magyarország: Renczes 14/3, Telegdy 5, Miklós 1, Habling 18/6, Krasovec 6. Csere: Balogh 4, Dúl -, Sitku 7, Ferenczi 2, Kuncz -, Pfeiffer 2, Gyöngyösi 7/3.

Oroszország legjobb dobói: Kosu 16, Savkovich 11, Dovnar – Zapolskaia 10.

fotó: fiba.com

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés