Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

U16-os fiú Eb: Vereség a svédektől

A mieink így három meccs után 1-2-vel állnak.:

:

U16-os fiú válogatottunk ma Svédország ellen lépett pályára a B divíziós Európa-bajnokság csoportkörének harmadik játéknapján. A mieink Koszovó legyőzése és a Bulgária elleni vereség után készülhettek erre a meccsre, míg a svédek a lengyelektől kaptak ki az első napon, tegnap pedig Norvégiát verték 36 ponttal.

Svéd hármassal kezdődött a találkozó, de az első negyedben nem alakult ki nagyobb különbség. A háromkoronások vezettek, de a mieink Kiss Kolos és Tóth Barna kosaraival tartották magukat, nem szakadtunk le ellenfelünkről. 11-12 után megálltak a csapatok, Falk triplája után mindkét együttes sokat hibázott támadásban, de a korábbi tendencia folytatódott: Kovács Ákos zsákolását követően újfent csak egy ponttal voltunk lemaradva. Egy negyed után 3 pont volt a különbség Svédország javára (14-17).

A második felvonás első három és fél perce is pontszegény periódusnak bizonyult, Falk duplájára Bánfi Balázs válaszolt (16-19). Kovács betörés után volt eredményes ziccerből, megint ott voltunk a svédek nyakán, majd a 15. perc közepén szintén Kovács először szerzett vezetést a magyar válogatottnak (20-19). A félidőből hátralévő öt és fél perc nem a mieinkről szólt: a svédek visszavették a vezetést, és nem túl nagy tempóban, de kezdtek meglépni, Westman hármasával már 8 pont előnyük volt a 19. perc közepén (21-29). Sokat hibáztunk elöl, és Tóth kosara is csak ideiglenesen törte meg ellenfelünk sorozatát, a nagyszünetben 10 ponttal voltunk lemaradva (23-33).

A fordulást követően a svédek közel három percig nem szereztek kosarat, mi pedig Kiss révén közelítettünk (27-33). Falk állt Svédország élére, aki visszaállította a 10 pontos különbséget, az ő duplái tartották az első félidőben kialakult távolságot (31-41). Bánfi újabb kosara után Cserkó András és Sipos Mátyás voltak a pontfelelőseink, de a különbség nem akart csökkenni, a záró 10 perc előtt is 10 pont volt a hátrányunk (42-52).

Az utolsó negyedben Liljáék még rátettek egy lapáttal, és ha nem is nagyon léptek meg, de 14 pontosra növelték állandó fórjukat, Akerhielm duplája után pedig 16 pont volt a lemaradásunk a negyed felét éppcsak elhagyva (46-62). A magyar csapat természetesen nem adta fel, küzdött. Kazy Balázs talált be a triplavonalon túlról, de nem tudtuk megközelíteni a svédeket, akik végül 69-56-ra nyertek. A mieink így három meccs után 1-2-vel állnak – írta a hunbasket.hu.

Magyarország – Svédország 56-69 (14-17, 9-16, 19-19, 14-17)

U16-os B divíziós fiú Európa-bajnokság
Montenegró, Podgorica
Csoportkör, A csoport, 3. forduló

Magyarország: Tóth 9, Kiss 12, Ivkovic 2, Kovács 10, Hiezl -. Csere: Bánfi 8, Kazy 4/3, Cserkó 4, Pafféri -, Sipos 7/3.

Svédország legjobb dobói: Falk 17/3, Nilsson 14/3, Akerhielm 13.

fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés