Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

U16-os fiú Eb: Pontszegény meccsen vereség Bulgáriától

Ez most nem sikerült.

Bulgária - Magyarország 60-47 (12-9, 14-10, 24-14, 10-14)

U16-os B divíziós fiú Európa-bajnokság, Csoportkör, A csoport, 2. forduló
Montenegró, Podgorica

Bulgária legjobb dobói:: Kostadinov 15, Evgeniev 13, Borissov 9/3, Keremdchiev 9, Kombakov 9.

Magyarország: Tóth 16/6, Kiss 4, Ivkovic 2, Kovács 10, Hiezl 2. Csere: Bánfi 10, Kazy 3/3, Sipos -, Cserkó -, Hajdu -, Pafféri -.

U16-os fiú válogatottunk Bulgáriával játszotta második csoportmeccsét a B divíziós Európa-bajnokságon – tudósít az MKOSZ honlapja.
A meccs első felében rengeteg volt a pontatlanság mindkét oldalon, a dobásokkal, a támadások befejezésével is sok gondja akadt a csapatoknak, és a helyzetek megteremtése sem ment igazán. Ezt az első percek is jelezték: a harmadik percben esett a mérkőzés első mezőnykosara, Tóth Barna ziccerét ütötte el az egyik bolgár játékos már leszálló ágban (1-2). A bolgárok fordítottak, de Tóth két újabb kosarával mi vezettünk a negyed felénél (5-6). Bánfi Balázs 2+1-es akciójának örülhettünk még ebben a felvonásban, de több pontot nem dobtunk az első 10 perc során, így ellenfelünk ha nem is sziporkázó támadójátékkal, de fordítani tudott (12-9).
Váradi Attila a 13. percben időt kért, de a támadójátékunk így sem akart pontosabbá válni, Kiss Kolos dupláját leszámítva nem szereztünk kosarat a második játékrész első felében sem, Bulgária elhúzott (20-11). Ivkovic Milán kétpontosa után megálltak a felek, szerencsére nem nőtt tovább a különbség, így a negyed végén Bánfi újabb 4 pontjával és Kovács Ákos pontos dobásával mindössze 7 pontos hátrányban voltunk (26-19).
A fordulás után változott a játék összképe, mindkét oldal elkezdett beindulni. A mieink Tóth és Kovács vezetésével két és fél perc alatt visszajöttek a meccsbe (28-26), a bolgárok azonban reagáltak. Kovács zsákolása után még volt remény a 25. perc kezdetén (32-28), ám ezt követően sok volt az eladott labdánk, ellenfelünk pedig könyörtelenül büntetett. Bulgária egy 11-0-s bő három perccel 15 pontra növelte a két együttes közötti távolságot, és mint később kiderült, ez a szakasz döntötte el végleg az összecsapást. A bolgárok 17 ponttal vezettek 10 perccel a vége előtt (50-33).
A 34. perc végén is ugyanennyi volt a különbség a két gárda között (54-37). A mieink becsülettel küzdöttek, nem adták fel, Tóth két támadás alatt szerzett 5 pontjával feljebb zárkóztak, de nem tudtak ennél közelebb kerülni a nyitónapon Norvégiát 28 ponttal verő Bulgáriához, amely végül 13 ponttal diadalmaskodott (60-47). A mieink így két meccs után 1-1-es mérleggel állnak.
7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
bippa1BezseviccmesterderrylO1G Recent comment authors
Bezse
Olvasó

Az országos döntő első 3 helyezettje közül kik vannak ott ? Toth, Hajdu , Pafferi és még ? Tényleg nem tudom , ezért kérdezem

viccmester
Olvasó

A Várady-Szarka páros előbb “rendbe tette” a Falco utánpótlását…most az U16-os válogatott van a soron… aztán Kornélkát kéne apuci helyére betenni… addig puncsolnak majd a Sztojannál meg az MKOSZ egyéb szerveinél, amig csak sikerűl !
Már ott van Kecskeméten !

ldd
Olvasó

Ilyen ez a játék …
Tegnap meg hozsanna …
Miért nem tudjuk helyén kezelni az eredményeinket?
Ez már a teljes elbutulás?

Tonymontana
Vendég
Tonymontana

Kis Ivko nagyot ment ??
8/1 mezőny, 5 TO, -5 VAL
Biztos a tehetsége miatt van bent, semmi más nem lehet az oka ?

O1G
Olvasó

Nála gyengébb játékost én még nem láttam.

derryl
Olvasó

És a gének az semmi? Ne légy negatív! ?

bippa1
Olvasó

14 évesen láttam elég gyenguci volt.Lehet valami brutál fejlődésen esett át.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés