Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

U16-os fiú Eb: Nem sok hiányzott a portugálok ellen

Akadt egészen jó teljesítmény.

Portugália - Magyarország 69-63 (18-12, 13-11, 19-24, 19-16)

U16-os B divíziós fiú Európa-bajnokság
Montenegró, Podgorica

Portugália legjobb dobói: : Lucas 15/3, Baker 14, Andre 9/3.

Magyarország: Tóth 7, Kiss 7/3, Ivkovic 1, Kovács 15, Hiezl 4. Csere: Kazy 11/9, Sipos 5/3, Bánfi 13, Kertész -.

Az A csoport negyedik helyén zárt, így Portugáliával mérkőzött U16-os fiú válogatottunk a podgoricai Eb 9-16. helyéért. Portugál triplával indult a találkozó, az első öt percben fej-fej mellett haladtak a felek (8-7). Baker és Lucas találataival távolodtak a luzitánok, de Kazy Balázs trojkájával zárkóztunk. Sok volt a hiba támadásban, Hiezl duplájával 18-12-re jöttünk fel két perccel a negyed vége előtt – több pont már nem is született az etapban.

A folytatásban újfent a Baker-Lucas duó húzta a portugálokat, csakhamar tízpontos előnyt építettek ki (24-14). Bánfi és Tóth Barna vette vállára a magyar csapatot, 29-23-ra jöttünk fel – bár továbbra is sokat hibáztak a fiúk, főként a 12 eladott labdán volt mit javítani, a küzdésre nem lehetett panasz. A kevés pontot hozó félidő 31-23-as portugál vezetéssel zárult.

A térfélcserét követően sem potyogtak a kosarak, három perc elteltével 35-26-ot mutatott az eredményjelző. Nehezen tudtuk átjátszani a luzitán védelmet, kevés volt a tiszta dobóhelyzete Váradi Attila csapatának. Kazy vágott be egy hármast, de rögtön jött rá a válasz Alcaróntól – minden zárkózási kísérletet visszavertek egyelőre a portugálok (45-35). Kazy és Kovács jóvoltából sikerült megfelezni a hátrányt, a negyed hajrájához érkezve 47-42-re jöttünk fel – új erőre kapott a csapat. Kovács zsákolását nem adták meg a játékvezetők, a túloldalon Andre büntetett közelről – az utolsó szó azonban a mieinké volt a játékrészben, Bánfi duplája után Kiss kintről talált be, három pontra olvadt a magyar hátrány az utolsó felvonás előtt (50-47).

Bár a záró etap első négy pontját ellenfelünk szerezte, egy 5-0-s sorozattal kettő pontra közelítettünk. Az egyenlítés azonban nem akart összejönni, mindig becsúszott egy-két hiba – három és fél perc telt el (57-54). Némileg megálltunk támadásban, nagyon jól jött Bánfi ziccere – az utolsó három percnek 63-59-es hátrányban vághattunk neki. Lucas középtávolijára Kovács válaszolt közelről, egy újabb perc lepörgött az órán. Kiss tört be, faultolták, mindkettőt bedobta – kettő ponttal vezettek már csak a portugálok. Labdánk volt az egyenlítésre, de Bánfitól elpattant a játékszer, Andre pedig a dudaszó pillanatában szórt be egy hárompontost – a mi szemszögünkből a legrosszabbkor. Időt kért Váradi mester, de abból kijőve ismét eladott labdát vétettünk, ami el is döntötte a mérkőzést – a magyar fiúk nem adták fel, tízpontos hátrányban is küzdöttek, de nem sikerült megfordítaniuk a meccset. A folytatásban holnap az Izland – Nagy-Britannia mérkőzés vesztesével csapnak össze Kazyék.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Krampuszutánpótlásért aggódóldd Recent comment authors
Krampusz
Olvasó

Most komolyan? Ennek örülünk, hogy jól küzdöttünk a méltán híres portugál kosárlabdázók ellen? Az U16 tisztán TAO generáció, a portugálokhoz képest (de még a franciákhoz és a spanyolokhoz is!) többszöröséből “felnevelt” játékosokat és főleg klubedzőiket mentegetjük?? Ébresztő!!! Jobb lett volna a milliárdokat valami hasznos dologra költeni, lett volna helye sok területen.

utánpótlásért aggódó
Olvasó

Lucas, Lucas, Lucas …
Már megint egy “2 méter felettii 100 kilós kigyúrt” játékos.Viccet félretéve, a botrányos kadett döntő után mondta egyik szakemberünk, azért kell 210-es négert hozni, hogy a magyar gyerekek fel tudjanak készülni ilyen ellenfelekre a nemzetközi porondon. A külföld megint átvert minket, szegény magyarokat, az ilyen alacsony (173 cm), de ügyes játékosokat vetik be ellenünk, amire mi nem tudunk itthon felkészülni, mert az ilyen “törpe” srácokat messzire zavarják el itthon a kosárpályák környékéről.

ldd
Olvasó

Valamikor, réges- rég …
Kinéztem egy nagyon szép csajt.
Flörtöltümk.
Majdnem összejött … nem sok hiányzott …

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés