Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

U16-os fiú Eb: Kiütéses győzelemmel kezdtünk Koszovó ellen

Így kell kezdeni!

Magyarország - Koszovó 78-40 (23-14, 20-11, 13-7, 22-8)

U16-os B divíziós fiú Európa-bajnokság, Csoportkör, A csoport, 1. forduló
Montenegró, Podgorica

Magyarország: Tóth 16/6, Kiss 14/3, Ivkovic 4, Kovács 16/3, Hiezl 6. Csere: Cserkó 2, Bánfi 11/3, Sipos 9, Hajdu -, Kazy -, Kertész -, Pafféri -.

Koszovó legjobb dobói: : Ejupi 18/3, Peci 7/3, Osmani 7/6.

U16-os fiú válogatottunk lejátszotta első mérkőzését a montenegrói Podgoricában zajló B divíziós Európa-bajnokságon, az első ellenfél – csakúgy, mint az U18-asoknak pár hete – Koszovó volt.
A mieink nem kezdtek jól az első percekben. Tóth Barna és Kovács Ákos révén ugyan nálunk volt az előny, de Koszovó tartotta magát, Tóthnak a 4. perc végén egyenlíteni kellett (6-6). Ez a kosár egy 7-0-s magyar roham kezdete volt (Bánfi Balázs triplát, Ivkovic Milán pedig ziccert értékesített), és ellenfelünk hármasára jött a henger Kiss Kolostól és a Tóth-Kovács duótól. 10 ponttal is vezettünk, a negyed végén pedig 9 pont volt az előnyünk (23-14).
A második felvonást Kiss és Tóth nyitották, egy rövidebb megtorpanás után pedig Kovács már 16 pontosra növelte a távolságot a 13. percben (31-15). Egyértelműen jobban játszottunk ebben a periódusban, érződött a két gárda közötti tudásbeli különbség, és bár a félidő végéig nem nagyon nőtt tovább az előnyünk, kétség sem férhetett ahhoz, hogy irányítjuk az összecsapást. 18 pont volt a két együttes közötti differencia a nagyszünetben (43-25).
A fordulás után nagyon gyengén ment a támadójáték mindkét gárdának. A mieink Hiezl Bálint két kosarával 20 pont fölé növelték a távolságot, de mi is mindössze 6 bedobott pontnál jártunk a negyed során a 27. perc végén, Koszovó ennek a felénél (49-28). Ezt követően Kiss mellett Bánfi is betalált többször is, az ő vezetésükkel 24 pont volt a távolság az utolsó játékrész előtt (56-32).
A záró 10 perc elején Kiss és Kovács voltak eredményesek, majd Sipos Mátyás büntetőjével a 30 pontot is elérte előnyünk (62-32). Nem álltunk meg és Sipos sem, Ivkovic egy kosara mellett gyakorlatilag egymaga növelte 37 pontra a magyar csapat fórját (69-32). Réges rég eldőlt a találkozó, csak a különbség volt a kérdés, amely végül 38 pont lett, ennyivel győztünk a kontinenstorna nyitányán (78-40).
6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
TonymontanaKendeffy BotondderrylDr. Oidldd Recent comment authors
Tonymontana
Vendég
Tonymontana

Jön még kutyára úthenger !

Kendeffy Botond
Olvasó

Ok legyőztük Koszovót. Jönnek a bolgárok és lengyelek, svédek. Őket kellene legyőzni. Jó lenne már egy fiú up csapat, amely nem kap ki mindenkitől, aki szembe jön…

Dr. Oid
Olvasó

Ki az az Ivkovic a magyar csapatban??
Csak nem a nagy mágusunk ivadéka?? 🙂

ldd
Olvasó

Tulajdonképp így lehet fogalmazni …
Európai kultúrkörben elfogadottabb a fia/lánya.

derryl
Olvasó

Nyertél, ő az!

ldd
Olvasó

Szerénység, elvtársak, szerénység!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés