Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

U16-os, B-divíziós Eb: Hosszabbításos vereség Románia ellen

A ráadásra nem maradt erő a mieinkben.

Románia - Magyarország 83-73 (20-18, 19-18, 18-22, 16-15, 10-0)

U16-as, B-divíziós Európa-bajnokság
Románia, Pitesti, Pitesti Arena

Románia: Dinu 28/12, Itu -, Dubuc 5, Mitrache -, Buboiu 8. Csere: Matea 4, Rosu 14/3, Voiculescu 23, Radu -, Brailescu 1.

Magyarország: Lukácsi 11/3, Tallós 15/9, Hanzély 1, Mezőfi 11/3, Rosta 21. Csere: Fekete-Gál 8/3, Flasár 4, Teszárik 2, Nyikos -.

Tallós Levente duplájával kezdődött a találkozó, majd Lukácsi Gábor vitt végig egy gyorsindítást. Rosta Péter szerzett labdát, végig is vitte egyedül, Dinu hármasa után pedig Lukácsi indult gyorsan, kihagyott ziccere után Rosta tette vissza a labdát (3-8). Dubuc volt közelről eredményes, majd Rosta gyönyörűen tört be, és tette fel bal oldalról a nehéz ziccert. Buboiu könnyedén jutott el a gyűrűnkig, Voiculescu pedig zsákolással fejezte be a gyorsindítást Dinu leosztása után (9-10). Rosta egy büntetőt rakott a helyére, Dinu betörésből egyenlített (11-11). Sok volt a hiba ezután mindkét oldalon – mindkét együttes gyorsan próbálta befejezni akcióit, de ezt elég nagy hibaszázalékkal tette, a 8. perc közepén időt is kértünk. Matea egy büntetőjével először vezetett Románia, Mezőfi Márk támadólepattanó után válaszolt. Mezőfi a sarokból triplát is szórt, miközben a túloldalon Flasár Zalán két blokkot is kiosztott gyorsan (12-16). Dinu válaszolt kintről, Voiculescu pedig labdaszerzés után zsákolt, másodjára a találkozón. Dinu harmadik tripláját süllyesztette el, amire Fekete-Gál Csongor még válaszolt – gyorsan végig vitte a labdát a pályán. Faragó Péter reklamálta az elmaradt faultot, kapott egy technikait, de azt a második negyed előtt dobták le a románok – az első 10 percet 2 ponttal nyerték a hazaiak. 20-18

A második negyedet ellenfelünk kezdte jobban, egy technikai fault miatt Matea dobott be egy büntetőt, Dinu tört be remekül és szerzett két pontot, Rosu pedig egy tempót küldött a magyar gyűrűbe. Tallós és Matea váltott kosarat, Rosta kettesére Rosu egy hármassal válaszolt, majd a magyar játékos második esélyből szerzett két pontot. Rosu két büntetőt küldött a helyére, a mieink időt kértek, majd Buboiu növelte 10 pontra a differenciát (34-24). Innentől a mi perceink következtek, Lukácsi és Tallós hármasával, valamint Rosta ziccerével pillanatok alatt eltüntettük a különbséget, jött is a román időkérés. Mezőfi egalizált, Voiculescu tett vissza egy támadólepattanót, a következő támadásban pedig Dinu találta meg egy nagy labdával. Mezőfi dolgozott hibátlanul a vonalról, Brailescu csak 50%-kal, a félidőben több pont már nem esett, így 3 pontos román előnnyel mentek nagyszünetre a csapatok. 39-36

Rosu büntetőivel folytatódott a játék, egy támadólepattanó után mezőnyből is eredményes volt, Dinu használt ki egy gyorsindítást, a mieink pedig időt kért (36-45). Lukácsi szerezte a félidő első magyar pontjait, aki aztán távolról is pontosan célzott, Voiculescu használt ki egy rossz váltást könnyű ziccerrel. Három büntetővel jöttünk közelebb, Rosta révén egy pontra zárkóztunk, Fekete-Gál szórt be egy hármast és átvettük a vezetést (49-47). A román időkérés nem zavarta meg a mieink játékosát és egy floatert is elhelyezett ellenfelünk gyűrűjébe, Fekete-Gál egy pontot a vonalon hagyott. Flasár használta ki Lukács gólpasszát, Dubuc egy 2+1-es akcióval állította meg a magyar futást, Rosu egy büntetőt dobott be, Voiculescu kosarával fordított Románia, a negyedet Rosta pontjai zárta. 57-59

Rosu a sokadik támadópattanó után visszatett ziccert értékesítette a negyedik negyed első támadásából, erre Rosta válaszolt. Dinu kosarával megint a románoknál volt az előny, erre Lukácsi felelt betörésből – fej-fej mellett haladtak a csapatok, borzasztóan izgalmas találkozó volt (61-62). Tallós 45 fokból megint betalált kintről, majd Lukácsi indult meg a gyűrű felé, Rostától tökéletes ütemben kapta a passzt, időt kért Románia a 34. perc közepén (61-67). Mezőfi feltett ziccerét csak goaltendinggel tudták megakadályozni – Buboiu a palánk alól válaszolt. Dinu ziccere után időt kértünk, Tallós azonnal beköszönt közelről. Megint Dinu talált a kosarunkba, de alig két és fél perc volt már csak hátra. A 39. perc elején újfent a románok irányítója, Dinu köszönt be kintről, egyetlen ponttal viszont még mindig mi vezettünk (70-71). A hazaiak másik húzóembere, Voiculescu is előlépett a végjátékra sajnos: betörésből zsákolt, ráadásul faultot is ítéltek Hanzély ellen, ezzel a 2+1-gyel pedig 1:23-mal a negyedik negyed vége előtt 2-vel ment a házigazda (73-71). Kihagytuk a triplát, Dinu leosztását szerencsére Buboiu is, aki a túloldalon egy blokkal javított. 19.2 másodperc maradt hátra, a román center megint hibázott támadásban, a gyorsindításból pedig Rosta egy támadópattanó után, 3.3 másodperccel a rendes játékidő vége előtt egyenlítetz. Nem született már kosár – Buboiu bántóan szabadon kapott labdát a palánk alatt, de Tallós blokkolta -, jöhetett a hosszabbítás. 73-73

Dinu kettesével vette kezdetét a hosszabbítás, Buboiu növelte négy pontra a román előnyt, Dinu értékesített egy nehéz ziccert, a mieink pedig időt kértek. Voiculescu fejezett be egy gyorsindítást, így már 8 pont volt a hátrányunk, majd kettőből egy büntetőt dobott be, az utolsó percben Rosta rontott el két büntetőt, ezzel pedig eldőlt a mérkőzés, a házigazda románok jutottak a legjobb négybe. 83-83

Szöveg: Részben MKOSZ

23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
15 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
Gáborscarb73O1GKendeffy Botondneszojjabele Recent comment authors
Gábor
Olvasó

Feherparna nem kérsz elnézést?

davemill
Olvasó

Annyira kiváncsi kennék, hogy azok akik dobálják -? véleményeket miért nem szavakkal mondják el az álláspontjukat? Nagyon várnék egy jól megfogalmazott, teljsen ellentétes véleményt.

neszojjabele
Olvasó

…” a házigazda románok jutottak a legjobb négybe. 83-83”
???!!!

mte7
Olvasó

Ez is kuka..

Bear hunter
Olvasó

Van egy régi álmom…:
Ha a BB1-es fórumozók egyszer megmérettetnének egy tétmeccsen, vagy egy egyesület vezetőségi tagjaiként, miután feltépték a szaros-hájas zsírdisznó seggüket a kólától és chipstől ragacsos foteljukból és kiállnának úgy istenigazából a nyilvánosság elé, megmutatva, mit tudnak a nyáltól fröcsögő pofázáson kívül…!
Sanda gyanúm, hogy a sárgászöld taknyukon csúsznának hazafelé megszégyenülten, miközben az UP játékosok, akik feje fölött rendszerint pálcát törnek, nézőként körberöhögik őket.
A legallja vagytok.
Búcsúzóul idézném Frank Slade nyugalmazott alezredes szavait, nyugodtan magatokra vehetitek:
“És Harry, Jimmy, Trent… bárhol is vagytok. A qrva @ny@’tokat!”
Adios, jó éjt! :DDD

Csippa
Olvasó

Csatlakozom pár előttem szólóhoz, volt némi hazai pálya, ezt tudtuk előre, viszont illet volna jobban lemenedzselni az utolsó 3,5 percet +8-ról, sajnos még a végén nekünk kellett kapaszkodni. A hosszabbításra lefőttünk, csak a tripla hajigálás ment, ami eddig sem volt az erősségünk. És hát valóban, még belső poszton lehetett cserélni, de a mezőny cserék botrányosak, ha ott bele kell cserélni, világvége van. A fejpántos gyerek meg, hát, inkább nem bántom, csak azt nem értem, mit keresett a pályán, főleg ennyit… Kár volt érte, de kevesen voltunk minőségben sajnos.

ldd
Olvasó

Van aki látja, van aki nem látja…
Jobb magunkkal foglalkozni mint a körülményekkel.
Osztom, az edzői kar többet gondol magáról, mint amennyit ér…
A gyerekek azt hozták amit elvártak tőlük…
“Saját utunk” meg a farkam…mindenhol a fej mondja meg mire, hogyan képzed az UP-t…
Amúgy a srácokban lehet fantázia…
Hajrá Magyarok!

Nemmindegy?
Olvasó

5 emberrel nem lehet mérkőzés nyerni ,a fejpántos gyerek jaj??

turul
Olvasó

Nem bírózni kell, hanem edzőzni. Hanzély nevű fiatalember 36 percet játszott 1 dobott ,pont 3 próbálkozás, 2 lepattanó, 1 asziszt, az embere meg dobott 28 pontot! Nem a fiú a hibás, hanem aki odatette.

davemill
Olvasó

Én nem dicsérném meg az 5/22 dobó játékosomat és biztos többet ültettem volna elmondva, higy nem neki kell megnyerni a meccset.

turul
Olvasó

Igen, Őt sem tudta lekövetni az 5 stábtagból senki.

Nemmindegy?
Olvasó

Egy fecske nem csinál nyarat 5/22 nagy vállalás ??

Rózsabimbó
Olvasó

Nem baj fiúk! A hazai pálya döntött!

davemill
Olvasó

Ez szerintem önámítás.

Expert
Olvasó

Az EB-n elért 19,7%-os tripla mutatót se rakjuk ki az ablakba. Úgy nehéz jó utánpótlás eredményt elérni és játékosokat kinevelni, ha dobni se tudnunk. Pedig ez a korosztály igen jónak tűnt felépítésre, magasságra (sokszor azon sírunk, hogy felnőttek ellen játszunk).
A mai mainstream kosárlabda abból áll, hogy tripla. Minimum elvárás a 4-es poszton is a tripla, de lehet lassan már ötösön se árt ha nem fakéz valaki.

davemill
Olvasó

Hát ez el lett szabva…

Expert
Olvasó

Pedig pár itteni szagértő beharangozta itt, hogy ez a korosztály A-ba való és dream team. A puszta valóság sajnos az, hogy hiába a jó teljesítmény a buli meccseken, tétmeccseken a B divízióban nyertünk 5-ből hármat. A csoportunkban az első helyen végző észteket meg szépen kipofozták.
Hozzáteszem, ez még mindig a legjobb utánpótlás eredmény, de ez inkább egy közepesnél mindenképpen jobb B divíziós teljesítmény, mintsem A közeli.

O1G
Olvasó

Semmi közöm egyik gyerekhez sem, így nem követtem 100%-ban a kommenteket, de olyat biztos hogy senki nem írt hogy dreamteam xD Annyit írtak/mondtak erről a korosztályról, hogy reális esélyük van a felújításra és az a cél. (Nem az elvárás, az két külön dolog) Négyközé jutásért 3 perccel a vége előtt 8 ponttal vezetni pedig szerintem ezt alátámasztja. (4 között 2/1 meccset kell már csak nyerni a feljutáshoz) Jól hangzik hogy 5/3-at nyertünk csak, de a két vereségünk pedig egy hosszabbításos és egy 2 pontos vereség, szóval nem volt ez annyira szörnyű, csak a magyar ember szeret pampogni. Amúgy meg jobb… Olvass tovább »

scarb73
Olvasó

Pont ezt akartam én is leírni! Teljesen egyetértek veled!
Néztem minden meccset, ebben a korosztályban több tehetséges játékos van, akikből felnőtt szinten is lehet majd valaki.
Két minimális vereségük volt, a hazai bajnokságban nem nagyon tudnak ilyen szoros meccseken edződni.
Jó lenne jövőre is együtt tartani ezt a társaságot, nemzetközi tornákon edződjenek, hogy U18-ra még komolyabb játékerőt képviseljenek.

Knézy Ernő
Olvasó

A hosszabitásban besz@rtak a srácok vagy mi tortent?
Ennyit a feljutásról?

Milivoj
Olvasó

1. a bíróknak a k@rva anyját!
2. ott ment el, hogy a kezdő ötös csapágyasra lett hajtva, teljesen elfogytak…, ráadásul 4 vs. 5 támadni szinte egész meccsen nem lehet eredménnyel…, sajnos a fejpántos gyerek támadásban az impotencia csimborasszója

neszojjabele
Olvasó

kulfoldi birokat a ra jatszasba ezt malyd ne felejcsetek kesobse

Kendeffy Botond
Olvasó

majd

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés