Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

U16-os B divíziós Eb: Drámai meccsen maradtunk alul Ausztriával szemben

A mieink így a 9-16. helyekért folytathatják.

Magyarország - Ausztria 88-91 hosszabbítás után (14-18, 24-22, 20-18, 19-19, 11-14)

U16-os B divíziós Európa-bajnokság
Bulgária, Szófia, Universiada Hall
V.: Stasiev, Petrov, Izak (Aydin)

Magyarország: Gyürk 19/3, Kékesi 22/9, Keller 14, Buglyó 13/3, Angyal 2. Csere: Kiss-Leizer 8, Mészáros -, Pavlik 3/3, Fonyó 3, Laar 2, Lukácsi 2.

Ausztria: Onyemaechi 3/3, Kress 4, Suljanovic 29/12, Streitberger -, Schott 32. Csere: Michel 2, Schuch -, Ogbevoen 5/3, Vincze 2, Zeleznik 14/12.

Ma este Ausztria ellen lépett pályára U16-os fiú válogatottunk a korosztályos B divíziós Európa-bajnokságon, a bulgáriai Szófiában. A mieink és az osztrákok is egyaránt 3-1-gyel várták az összecsapást, melynek tétje a csoport második helye, így a negyeddöntőbe jutás volt.

Kékesi Kolos két büntetőjével indult a találkozó, amire egy 3+1-es akcióval feleltek az osztrákok Suljanovic jóvoltából. A mi perceink következtek: Angyal Medárd kosara után Gyürk Zsigmond fejezett be egy gyorsindítást az ellenfél hóna alatt feltett ziccerrel, majd Buglyó Barna játszotta be gyönyörűen a labdát a védők mögé szintén Gyürknek egy sima dupláért. Keller Bendegúz gyorsindításból középtávoli tempót dobott, majd Gyürk újabb ziccerével kezdtünk meglépni, időt is kért Ausztria kerek három perc elteltével (12-4). Keller floaterével megvolt a közte 10 is, de Zeleznik betörése után Schott egy támadópattanót követően 2+1-et is csinált (14-9). Sajnos rendezték a sorokat az osztrákok, ez Suljanovic büntetője és Ogbevoen sima ziccere után világossá vált, Schott lepörgése után pedig Faragó Péter kért időt a 8. perc végéhez közeledve (14-14). Schott nagyon beindult: egy leütésből verte meg az emberét, majd több védő között is eredményes tudott lenni, ezzel a két kosárral vezettek az osztrákok 10 perc játékot követően (14-18).

A második negyed első percének végén Kékesi két büntetőjéből csinált egy 1+2-es akciót Gyürk segítségével, majd Kékesi ziccerével vezettünk (19-18) – előtte hét és fél percig nem dobtunk kosarat, egy elég rossz sorozatnak vetettünk ezzel véget. Kress ziccere után Kékesi kétszer betalált a vonalról, majd Laar Leonhard egy szép centermunkából tette fel jól bal oldalról a labdát. Teljesen megfordult a meccs képe: nagyszerűen védekeztünk, Kékesi megint sima ziccert tudott dobni, Gyürk pedig két elhibázott büntető után egy magasívű floaterrel, majd Kékesi passzából egy gyorsindításos könnyű kosárral segítette a mieinket, a 15. percre megint megléptünk 9 pontra (29-20). Lukácsi Gábor betörése és két büntetője után kialakult az eddigi legnagyobb differencia is, amire Zeleznik triplával válaszolt. Schott közelijére Gyürk felelt, Suljanovic betörése után pedig időt kértünk (33-27). Schott 2+1-e után Suljanovic dobott kettest, Keller büntetőjét követően pedig Zeleznik triplát, majd Suljanovic újabb nehéz ziccert (34-37). Kiss-Leizer Gergőtől nagyon kellett két centermunka palánknak háttal – az elsőből duplát szerzett, a másodikból Keller passzolta meg jól (38-37). Az egészen elképesztően hullámzó első félidő Kress és Suljanovic (vitatható fault után megkapott) összesen három büntetőjével, így összességében kétpontos osztrák előnnyel zárult (38-40).

A fordulás után Buglyó alapvonali tempójával egyenlítettünk, majd Kiss-Leizer futotta le Schottot, újra nálunk volt az előny. Buglyó zsákolt szerzett labdából (44-40), majd Ausztria is megkezdte a pontgyártást a második félidőben Suljanovic hármasával. Zeleznik is betalált kintről, egy háromszögelés után pedig Schott értékesített egy sima ziccert, a felvonás feléhez közeledve időt kért Faragó Péter (44-48). Suljanovic sokadik nem egyszerű ziccer/félhorgával jelentkezett, amire Keller egy 2+1-gyel felelt, sajnos Ogbevoen triplát dobott ezután. Buglyó szerzett labdát, majd ziccert, Ogbevoen passzából pedig az osztrákok centere, Zalán Vincze tudott faulttal együtt kosarat szerezni – szerencsére legalább a büntetőt kihagyta (49-55). Zeleznik triplája után Gyürk ziccert jegyzett a 28. perc legvégén, Kiss-Leizer egy gyors leindítás után tette be a könnyű kosarat, Keller a szerzett labda után nem hibázott, majd Gyürk egy hármassal egyenlített. Ezúttal nekünk jött ki jobban a lépés a játékrész végén, másfél perc alatt futottunk egy 9-0-t, így egyenlő állással vághattunk neki a negyedik negyednek (58-58).

Schott duplájával kezdődött ez a felvonás, Keller révén megvolt az egyenlítés a 33. perc közepén. Kezdte érezni mindkét gárda a mérkőzés súlyát, ebben a szakaszban több volt a hiba mindkét oldalon, mint a korábbiak során. Schott szerzett támadópattanót, majd sima ziccert, Fonyó Botond büntetőből volt eredményes, majd Suljanovic csinálta meg második 3+1-es akcióját is a negyed feléhez közeledve (61-66). Suljanovic beindult, negyedik tripláját és összesen 20. pontját szórta a sarokból, pont a felvonás felénél kellett időt kérnünk (61-69). Schott egy büntetőjével megint 9 ponttal vezetett Ausztria, ahogy a harmadik negyedben is 58-49-nél. Akkor egy jó másfél perces periódussal egyenlítettünk, most Pavlik Botond hármasa jelentette a fényt az alagút végén – Michel két büntetővel azonnal felelni tudott, amikor már csak négy perc volt hátra (64-72). Kékesi triplája után Schott volt pontos kétszer is a vonalról, majd Kékesi újra kintről volt eredményes, ezúttal a másik oldalról – most Schott csak egy büntetőt dobott be (70-75). Az alapvonali bedobásokkal jól gazdálkodtunk, Buglyó floaterével jöttünk közelebb, Kékesi hármasával pedig megvolt az egyenlítés 44.3 másodperccel a negyed vége előtt. Osztrák időkérés után Kékesi egy szerzett labdát követően az ellenfél szorításában, estében is bedobta a ziccert, 20.2-del a vége előtt már vezettünk. Schott 8.7 másodperccel a rendes játékidő vége előtt egyenlített, Kékesi triplája lejött a gyűrűről, jöhetett a hosszabbítás (77-77).

A ráadás első támadásában Onyemaechi elé pattant nagyon szerencsésen a labda, ő pedig bedobta első kosarát a meccsen, egy triplát. Kress büntetője után Buglyó talált be kintről, Fonyó fordulásos tempóját követően pedig már mi vezettünk (82-81). Schottot játszották meg a palánk alatt az osztrákok, Gyürk Kiss-Leizert, majd jött egy-egy sima ziccer Schott és Kékesi részéről. Labdát szereztünk, Buglyó közelről nem hibázott, 1:40-nel a hosszabbítás vége előtt három ponttal álltunk jobban (88-85). Időt kért ellenfelünk, Suljanovic büntetőivel 1 pontra csökkent a távolság, Schott 31. és 32. pontjával pedig újra Ausztriánál volt az előny 21 másodperccel a vége előtt (88-89). Ezúttal Faragó Péter kért időt, Schott viszont blokkolt, majd Suljanovic dobott két büntetőt. 11.3 másodpercünk maradt hátra, ezalatt viszont nem sikerült már egyenlítenünk, így hatalmas küzdelemben, drámai körülmények között 91-88-ra kikaptunk.

A mieink így a 9-16. helyekért folytathatják majd csütörtökön – 12:45-től Svájc ellen lépünk majd pályára.

Forrás: Hunbasket

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
neszojjabelebakibaBuborkaJólnézünkMIKI Recent comment authors
bakiba
Olvasó

Komolyan el kellene gondolkoznia minden UP felelősnek és edzőnek, mert az igen sokatmondó, hogy minden korosztályban a B divízióban sem tudunk a 8-ba kerülni, miközben hatalmas pénz áramlott a rendszerbe. Valami biztos nem ok. És hát tudjuk jól: ha a kupleráj nem megy, nem a bútorokat kell kicserélni. Szerintem ez tökéletes alkalom lenne egy drasztikus váltásra. Ez így tovább nem mehet, mert láthatóan nem korosztályi kérdés, minden korosztály ilyen. Jelenleg egyik csapat sincs az első 25-ben a kontinensen. Gyakorlatilag olyan országok jönnek utánunk, ahol a kosárlabda kvázi hobbi sportág. A rendelkezésre álló pénz és a kapott eredmény köszönő viszonyban sincs.… Olvass tovább »

neszojjabele
Olvasó

Ugyanitt edzőket és sportvezetőket keresünk! legyetek legalább 150-200-an és bakiba-nál lehet jelentkezni, megalapítja az “Újmagyar Kosárlabda Szövetséget” és jövőre minden korosztályban IS európa és világbajnokok leszünk. Sőt, még idén!

Tudod attól, hogy más lesz a madame (azért az elmúlt években elég sok csere volt ezen a téren), a k*rv*k még ugyanúgy nem szeretik meg a kuncsaftokat és a módszert amig szeretnének tőlük!

Fikázás helyett esetleg megoldást is kínálnál, hogyan lehet ezt jól csinálni?

bakiba
Olvasó

jogos. Nincs megoldásom. Nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel, így nem tudok mit mondani. De szívesen beleásom magam és Azt írtam le, amit látok. Van pénz, nincs eredmény.
És nem fikáztam. Minden tény, amit leírtam. Melyik részével tudsz vitatkozni?
Végül csak zárójelesen: nem értetted a bútor/lányok példát. Pont nem a madamot kell lecserélni, hanem a kurvákat. Mert, amint írod is, ők nem szerzik meg a kuncsaftokat (értsd: nem csinálják a dolgukat). Én azt mondom, hogy a lányokat kell lecserélni (edzők, UP felelősök).

neszojjabele
Olvasó

pont ez az, hogy edzők, up felelősök már voltak cserélve nem egyszer és aki jött helyettük, azok se tudtak csodát tenni. és de. fikázod a rendszert, ami helyett nem tudsz jobbat felajánlani. 1 nagy dolgon nem gondolkozol el valószínűleg. a játékosok (és nem csak most az u16) is mindent megtesznek azért, hogy a beleölt munka kifizetődjön? olvassad el somogyi apuka nyilatkozatát. régen elég volt az a munka, amit edzésen az edző kért. szerinted bármelyik valóban fasza játékos heti 5x 1,5 óra edzéssel lesz olyan jó, hogy 5-10-20-50 millió dollárt keressen? kétlem. de ehhez kell a játékos is, nem kis mértékben.… Olvass tovább »

Buborka
Olvasó

A védekezés még csak-csak működik, de támadásban nem sok koncepciót nem látni.

JólnézünkMIKI
Olvasó

Fiba Europe Live Stream…folyamatosan lehet nézni A-csoportos mérkőzéseket!
Fizikálisan, atlétikában, testalkatban óriási hátrányban vagyunk már itt U16 szintjén is, a “kosárlabda” tudásunk meg kb U12 szinten stagnál.
U20, U18 kuka, oké, de U16-ban is ekkora a lemaradásunk?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés