Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Ty Groce távozik Nyíregyházáról, már meg is van a helyettese

Sajtótájékoztatót tartott a klub, az új légiós mellett kölcsönjátékos is érkezik.:

:

A Hübner Nyíregyháza BS javában készül az NB I/A csoportos bajnokság következő idényére. A szeptember 29-i rajt még odébb van, azonban több esemény is apropót adott arra, hogy a klub már most megtartsa a szezont felvezető sajtótájékoztatóját.

Szeptember 9-10-én rendezik meg a Sitku Ernő Emléktornát, amelyen a szurkolók először láthatják az újraformált csapatot. A tornán a két éve elhunyt ikon korábbi együttesei, csupa élvonalbeli gárdák vesznek részt. A viadalon mindkét nap két mérkőzést láthatnak a kilátogatók, ezekre 2000 forintos napijegyet kínálnak (a diák és nyugdíjas tikett 1000 forint).

Itt is megvásárolhatóak lesznek a csapat relikviái, valamint a szezonbérletek. A Blue Sharks mérkőzéseire érvényes bérlet 25 ezer, az emellett a Fatum-Nyíregyháza és az A’Studió Futsal Nyíregyháza összecsapásaira is érvényes kombinált bérlet 40 ezer forintba kerül, valamint megjelent a támogatói bérlet, amelyet 100 ezer forintos áron lehet megváltani.

A keretet érintő változásokról az együttes ügyvezetője, dr. Mohácsi Máté beszélt a sajtónak. Mint ismert, hazatért Fazekas Csaba, érkezett Kass Balázs, valamint hivatalossá vált, hogy a Debreceni Akadémiától egy évre kölcsönbe érkezik a 20 éves, 208 centiméter magas center, Tóth Gergő. Az Egyesült Államokból érkezett Darius Perry, Jayce Hillsman és Ty Groce is elkezdte a munkát két héttel ezelőtt, ám utóbbi nem felelt meg az orvosi vizsgálatokon, két nap után hazarepült, helyette új játékost szerződtet a klub. A brit Jordan Williams egyelőre két hét próbajátékra érkezik a csapathoz, sorsáról utána dönt a szakmai stáb. A 203 centiméter magas, 109 kilogrammos erőcsatár/center pályafutása nagy részét a brit ligában töltötte, az előző idényben a harmadik helyen végzett London Lions kosárlabdázója volt. Az egyszeres brit válogatott játékos ma érkezik Nyíregyházára.

A szlovák válogatott mérkőzései után múlt hét közepén csatlakozott a csapathoz Marek Dolezaj is.
Hillsman sérülés miatt orvosi vizsgálaton vett részt a sajtótájékoztató idején. Az ügyvezető hozzátette, bízik benne, hogy nem kell megint belenyúlni a csapatba.

A szakmai stábban történt változásokról és a szezonbeli tervekről Pethő Ákos vezetőedző beszélt.

– Sajnálatos módon, Borisz Maljkovics halála miatt új segédedzőt kerestünk, akit a Malagából érkezett Alberto Ona személyben találtunk meg. Ő a felnőttcsapat mellett az utánpótlás munkáját is segíti. Szollár Gergő munkájával nagyon elégedett voltam, marad a klubunknál. A játékoskeretünk fiatal, ennek minden előnyével és hátrányával, hiszen főleg az elején érezhető lehet a rutintalanságunk, de már az első két felkészülési mérkőzésen is láttam, hogy nagy energiával tudunk játszani. Az emléktornán először játszunk olyan csapatokkal, akikkel egy ligában szereplünk. Az új játékosaink pici ízelítőt kapnak abból, milyen ez a bajnokság. Színvonalas játékra törekszünk a tornánkon. Ami a szezont illeti: az előző idényben elért 11. helyezést most is szeretnénk elérni, esetleg javítani rajta.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés