Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Turner: életem formájában vagyok

Honosított játékosunknak óriási megtiszteltetés, hogy Magyarországot képviseli az Eb-n.:

:

Yvonne Turner fantasztikus formában kosarazik, és mivel a válogatott felkészülési mérkőzésit is figyelemmel követte, azt sem tartja hátránynak, hogy csak az utolsó napokban csatlakozott az Európa-bajnokságon résztvevő csapathoz. A Sopron játékosa nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy Székely Norbert szövetségi kapitány, és a társai bíznak benne. Az M4 Sport TV exkluzív interjút készített a játékossal.

A rutinos játékos kulcsszerepet játszott abban, hogy a Sopron sorozatban másodszor játszhatott Euroliga Final4-t, az európai szezon lezárultával pedig Amerikában, a WNBA-ben is alapemberként számítanak rá. Mind a hét meccsen kezdett a Phoenix Mercury-ban, a Las Vegas Aces ellen 18 pontos, 10 gólpasszos dupla-duplát hozott össze. És bár az utolsó két meccsen kevésbé ment neki a támadójáték, nem aggódik.

„Mondhatjuk, hogy életem formájában vagyok. A WNBA-szezon mint minden más szezon, elég hosszú, így vannak benne hullámhegyek és hullámvölgyek, néha kijön a fáradtság. Alapvetően még az idény elején járunk, ugyanakkor azt mondhatom, hogy készen fogunk, készen fogok állni a következő mérkőzésekre az Eb-n is és Phoenixben is.”

Turner élete formájában van (fotó: Twitter)

Turner a tengerentúlról is követte a magyar válogatott szereplését, ezért úgy véli: nem okozhat gondot, hogy csak hat nappal a torna előtt csatlakozott a csapathoz és a felkészülési mérkőzéseken sem játszott.

„Mióta május elején elhagytam Sopront, szinte minden nap beszéltem nagyon jó barátommal, Határ Bettivel és ő mindig elmondta, hogy mennek a dolgok, és elküldte a meccsek linkjeit. Ahogy Székely Norbert is, így képben vagyok mindennel, így bármit is vár tőlem a csapat és Norbi, legyen szó védekezésről vagy támadásról, meg fogom tenni.”

A szövetségi kapitány fiatal együttessel dolgozik, de ez Turner szerint kimondottan előnyös, mert azon túl, hogy a fáradtság nem jelenthet problémát, a ifjabb játékosok hallgatnak az idősebbekre és tanulni akarnak. És más pozitívumot is megfigyelt.

„Ahogy néztem a meccseket, azt láttam, hogy akár öt, akár húsz pontos hátrányban voltak a lányok, mindig az utolsó pillanatig küzdöttek. Ez nagyszerű jellemvonása a csapatnak, ami a stábot és a játékosokat is dicséri.”

Pályafutása egyik csúcspontja előtt áll

„Azzal tudom segíteni a csapatot, hogy mindenkinek az erősségeire helyezzük a hangsúlyt. Üres helyzeteket alakítok ki a többieknek, olyan dobásokat, amelyekben komfortosan érzik magukat. És azt hiszem, hogy még a pozitív energiám is jól jön, hogy jól szórakozzanak. Hogy ne legyen rajtuk túl nagy nyomás. Hogy komolyak legyenek, de ne vegyék túl komolyan a dolgokat, mert amikor ott vagy a pályán, negyven percet kell játszanod, ami hosszú idő és fontos, hogy közben jól érezd magad.”

Turnernek megtiszteltetés lesz a válogatottban szerepelni (Fotó: Pókász Endre/MKOSZ)

Persze pontosan tisztában van a feladat súlyával.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy a válogatott tagja lehetek. Hálás vagyok Székely Norbinak, a szakmai stábnak és persze a csapattársaimnak is azért a lehetőségért, hogy bíznak bennem annyira, hogy itt lehetek ebben a – karrierjük szempontjából is – fontos pillanatban. Azt hiszem pályafutásom egyik csúcspontja ez a mostani, hogy megpróbálhatok segíteni a válogatottnak, hogy továbbjusson és hogy én is fejlődjek közben. Szóval izgatott vagyok, hogy itt lehetek, és hogy egy egész országot képviselhetek. Az, hogy magamra ölthetem a magyar mezt és egy országért játszhatok, nem csak egy klubért, ez sokat jelent számomra, ez egy egészen másfajta felelősség.”

Stílusához jól illik Székely Norbert elképzelése.

„Szeretem hogy a válogatott sokszor egészpályás letámadást alkalmaz. Ez az én stílusom védekezésben. Meggyőződésem, hogy a védekezéssel lehet meccseket nyerni, és szerintem a támadójátékunk is összeáll majd. Néha van, hogy nem jönnek ki jól a dobóhelyzetek, de ha a védekezés működik, abból jön majd a támadójáték is.”

Turner mellett támadásban és védekezésben is kulcsszerep hárul klubtársára, Határ Bernadettre, aki viszont a Sopronban kiegészítő emberként számítottak.

„Három szezont játszottam Határ Bettivel. Eleinte eléggé visszahúzódó volt, de ahogy elkezdett megnyílni, megnőtt az önbizalma is és azt hiszem itt a válogatottnál magasabb szintet tud hozni, mint Sopronban, de a soproni évek miatt fejlődött és tarthat ott a válogatottban és az Eb-n, ahol most tart” – mutatott rá, hogy csak látszólag ellentmondás a helyzete. „Úgy vélem meg tud birkózni azzal a szereppel, hogy most vezérnek kell lennie, nem kiegészítőnek, mint Sopronban.”

A saját példájával támasztotta alá, hogy mindenki karrierjében megvannak a különböző állomások. Két éve még messze nem volt alapember a Phoenixben, sőt, jelenleg pedig lubickol a bizalomban.

„Még akkor is, ha a támadójátékom néha akadozik, hisznek bennem védekezés és támadás terén is. Szóval szerintem Bettiben megvan a potenciál, hogy sztár legyen a válogatottban és Sopronban is.”

Címlapkép: www.fiba.com

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés