Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Tummer Rudolf szerint az Alba hibátlan marad és a Körmend nyeri a rangadót

Állandó szakértőnk mondta el véleményét az ötödik fordulóval kapcsolatban.:

:

Kometa Kaposvári KK – Sopron KC

A Kaposvár azt gondolom idén nagyobb játékerőt képvisel, mint az elmúlt szezonban, külön jó érzésem van velük kapcsolatban, mert sok fiatal magyar játékos rendszeres játéklehetőséget kap és bizonyíthat. Remélem a továbbiakban is ki fogják ezt tudni használni, mert már meccseken belül ennek van nyoma, legutóbb Paár Márk remekelt. A Sopron ebben az évben inkább negatív meglepetés, nem ezt gondolták a csapat közelében lévők és a szurkolók sem amit eddig kaptak. Ők inkább a légiósaikra építenek, ők szabják a csapat fazonját, nagyban függ a játékuk tőlük, különösen Archibaldtól és Nicholstól. Ha a Kaposvár hozza azt, mint Pakson, gondolok itt a jó dobóformára és az agresszív védekezésre, akkor a hazai pálya előnye miatt mellettük teszem le a voksom.

SZTE-Szedeák – MVM-OSE Lions

A szezon elején úgy gondoltam, hogy ez a két csapat okozhatja a legnagyobb meglepetést, eddig ez így is van. A Szeged egy hatalmas győzelmen van túl a Falco ellen, ez nagy érzelmi töltetet adhat nekik, én pedig csak gratulálni tudok. A légiósaik nagyon ponterősek, Nikola Lazics pedig szépen felépítette mellé a magyar magot, agresszívak, hajtósak és bárkire veszélyesek lehetnek, főleg otthon. Az Oroszlánynál pedig Simon Petrov folyamatos munkája, valamint a szakmai stáb okos játékoskiválasztása egy jó keretet eredményezett. A magyarok közül Illés, Ruják, Szabadfi vagy Gáspár is hozzátesz sokat a mérkőzéseken. Nehéz erre a meccsre tippelni, a hazai pálya, illetve a lélekemelő győzelme miatt a Szedeákra tippelek.

Budapesti Honvéd SE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Minden egyes ki-ki mérkőzés sokat jelent az alsóház szempontjából, ez is egy ilyen. A Honvéd a második félidőben mutatot bíztató jeleket Oroszlányban, erre építhetnek. Hazai pályán a nekik minden meccs kiemelten fontos, itt még veszélyesebbek, mint idegenben. Hasonló habitusú keretük van, mint tavaly, 40 percen át hajtanak, így hiba lenne őket bárki ellen leírni. A Kecskemét pontgazdag mérkőzésen kapott ki az Albától, a játékuk már sokkal bíztatóbb volt, mint a ZTE vagy a DEAC ellen, pontatlanságukon múlott, hogy nem jött össze a bravúr. Róluk lehet mindig a legkevesebb újat mondani, évek óta együtt dolgoznak, ami sok szorult helyzetből kihúzta őket. A rutin miatt egy hajszállnyival a Kecskemétet tartom esélyesebbnek.

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK

A Zalaegerszegnél az elmúlt két fordulóban láthattuk, hogy teljes kerettel idén is jó játékerőt képviselnek, Osztojics visszatérése sokat adott a csapatnak, még úgy is ha picit rozsdás volt, szépen dolgozza magukat vissza. Tóth Ádámmal kiegészülve nagyon erős alsóposztja van a ZTE-nek, még a bajnokságban is kiemelkedő, lepattanózásban és védekezésben ez sokat hoz nekik. A Körmend idén repülő rajtot vett, magabiztos, jó játékot produkáltak, a DEAC elleni első félidőben még működött is ez, azonban a második játékrészre már olyan szintű volt a fáradtság, hogy nem volt meg a kellő higgadtság és pontosság, ami kellett volna a sikerhez. Azt gondolom mindenki átérzi, hogy mit jelent ez a mérkőzés a kluboknak és a szurkolóknak. Körmenden a kosárlabda egy fanatikus vallás, pláne egy ilyen rangadón. Arra számítok, hogy idegesebben fognak kezdeni a felek, de azt gondolom, hogy a tábor segítségével a Körmend behúzza az összecsapást.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE

Biztos vagyok benne, hogy volt egy kis fejmosás Szombathelyen az elmúlt napok eseményei után, de ilyen rutinos játékosok levonják a megfelelő következtetéseket és tanulságokat és sebzett vadként egy magasabb szinten játszó Falcót fogunk látni. Pakson Sebastjan Krasovec lett a vezetőedző aki ismeri a ligát, ilyenkor jellemzően a játékosok is felszabadultabban kosárlabdáznak. A mesternek nincs könnyű dolga, az ASE jelenlegi játékoskerete messze nem erős és egy nyeretlen csapatot kell felráznia. A Falcót fűteni fogja a bizonyítási vágy, hogy bebizonyítsák, a szegedi vereség csak egy botlás volt, nem lepne meg, ha nagyobb különbségű hazai siker születne.

NKA Universitas Pécs – DEAC

Itt a vendég csapattal kezdenék, nekem nagyon furcsa az a játék, amit az első négy körben mutattak. A keretet nézve csalódás az a hullámzó teljesítmény, amit mutatnak, mert lassú körülményes, gyenge kosárlabdát játszottak sokszor. A Körmend elleni második félidőben ehhez képest teljesen más arcukat mutatták, meg volt a lendület, okosan játszottak, nem véletlenül fordították meg a mérkőzést 16 pontos hátrányból. Nagy kérdés, melyik Debrecent látjuk majd szombaton, mert nagy megmérettetés vár rájuk, Pécsen nyerni senkinek sem lesz egyszerű. Nagyon hajtós, szimpatikus csapat benyomását keltik számomra. Egész pályán bátran letámadnak, a légiósaik jó minőséget képviselnek, különösen Manjgafic,  kellemetlenül csapdáznak. Érdekes mérkőzésre számítok, ha a DEAC “csak a cipőt küldi ki a pályára”, akkor nagy gondba kerülhetnek, ha sikerült átmenteniük a legutóbbi formájukat, akkor nyerni fognak.

Arconic-Alba Fehérvár – Szolnoki Olajbányász

Már a szezon előtt, a nevek alapján azt gondoltam, hogy a Fehérvár idén is jó lesz, hiszen Chamberst, Philmore-t és Dickey-t is ismertük már a bajnokságból, ahogy Vojvoda Dávid kvalitásait is. Azt gondolom, hogy négybe lesznek. A FIBA Europe Cupban egy meglepő vereségbe futottak bele, nem tudni, mennyit vett ki belőlük az a találkozó. Szolnokon szeretném kiemelni a magyar magot, inkább ők húzzák a csapatot, mint a légiósok, Pallai, Révész, Pongó és Rudner is kiegyensúlyozott teljesítményt hoz. Sajnos most őket is elkapta a sérüléshullám, még azt is nehéz megtippelni, hogy ki állhat majd a vezetőedző rendelkezésére. Fehérvárra utazni és ott eredményt elérni nagyon nehéz. Szerintem az egészségesebb keret és az eddig mutatott játék miatt az Alba megőrzi veretlenségét.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés