Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Túlórában győzte le a Kaposvár az OSE-t

40 percig nem bírtak a csapatok egymással.

Kometa Kaposvári KK - MVM-OSE Lions 109-101 (24-29, 27-20, 23-25, 18-18, 17-9) - hosszabbítás után

Alsóházi rájátszás, 6. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
Játékvezetők: Goda László, Minár László Balázs, Szilágyi Bálint (Dernei Gábor)

Kaposvár: Eaddy 32/18, Halmai 9/9, Filipovity 23/15, Jackson 11/3, Koprivica 19. Csere: Krnjajszki 10/3, Jean-Marie 3, Paár 2, Puska -.

OSE: Riddley 37/9, Szabadfi 3/3, Stevenson 24/6, Gholston 27/6, Thomas 10. Csere: Ruják -, Gáspár -, Werner -, Illés -.

6-0-val indította a találkozót az Oroszlány, két perc kellett a hazaiaknak, amikor Koprivica megszerezte csapata első kosarát. Eaddy hármasával, majd Filipovity közelijével a következő percben aztán a vezetést is átvették a kaposváriak. Gholston remeklésével ismételten a OSE-nál volt az előny, de sokáig nem örülhettek, mert Halmai távolról, Jackson pedig közelről talált be. A folytatásban is hasonló mederben zajlott a mérkőzés, azzal a különbséggel, hogy Riddley, Stevenson, valamint Gholston pontjaival visszavette a vezetést az OSE, és pár pontot folyamatosan megtartott előnyéből (24-29).

A 14. percig kellett várnia arra, hogy újra igazán szoros legyen a mérkőzés, ekkor Filipovity hárompontosával lett 35-36 az állás. Koprivica duplájával a vezetést is átvették a somogyiak, de Thomas az ellentámadásból rögtön válaszolt rá. Továbbra sem tudott meglépni egyik fél sem a másiktól, pár pont előnye a vendégeknek volt a következő szakaszban, köszönhetően annak, hogy Stevenson keze egyre jobban el kezdett sülni. Hazai oldalról főleg Eaddy jelentett veszélyt a gyűrűre. A 20. percben aztán éppen az amerikai irányító triplájának köszönhetően előnnyel várhatta a Kaposvár a folytatást (51-49).

Filipovity triplája kimaradt, Thomas pedig kiegyenlített a második félidő elején. Halmai triplájára azonnal jött a válasz, Riddley talált be távolról. Jackson sem gondolkozott sokat, majd a vendégek elhibázott támadását követően Filipovity is bedobott egy triplát. A találkozón továbbra sem a védekezés dominált, mindkét csapat jó százalékkal dobott. 62-54 után felzárkóztak az oroszlányiak 62-61-nél már csak egy ponttal vezettek a kaposváriak. 70-70-nél Gholston duplája után egyenlíteniük is sikerült a vendégeknek, majd Ridley büntetőit követően náluk volt az előny. Eaddy újfent egy triplával zárta az etapot, de Riddley-nek még sikerült egyenlítenie (74-74).

A záró játékrész elején rögtön magához ragadta a kezdeményezést az Oroszlány légiósai révén, de ahogy a meccs korábbi szakaszában, a Kaposvár nem szakadt le, a 33. percben visszavette a vezetést. Hiába volt Gholston eredményes egy betörést követően, Eaddy hetedik hárompontosát dobta be, amivel 85-83-ra vezetett a somogyi csapat a 34. percben. Felváltva vezettek a csapatok, majd úgy tűnt, hogy az Oroszlány került közelebb a győzelemhez Gholston hárompontosa után. 88-92 után azonban még a hazaiaknak volt visszaút, Koprivica és Jackson pontjaival egyenlítettek (92-92).

A hosszabbítás 94-94-ig volt szoros, ezután Eaddy és Filipovity tripláival meglépett a Kaposvár. Az Oroszlánynak már nem volt visszaút, a ráadásban már egyértelműen a hazaiak domináltak és végül nyolc ponttal megnyerték a mérkőzést (109-101).

Fotó: hunbasket.hu

61 hozzászólás

61
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
47 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
peszamaKaposkosár KKKSchwarzkopfEllenívOroszlanyi Banyasz Recent comment authors
peszama
Olvasó

Gratulálok a Kaposvárnak! Nagyon jó meccset játszottak ismét. Kecskemét nagyon sokat tett hozzá a szériához, egyértelmű hogy más felfogásban játszottak a Kaposvár ellen. Mi edzőnk ült végig, nem kért időt, nem volt kiabálás. Azért persze jól dobott a Kaposvár, és megérdemelten győzött. Hajrá Kecskemét, hajrá Kaposvár!

Ellenív
Olvasó

Bocsánat kedves Kaposvári szurkeszek, remélem meg van mikor utolsók voltunk az alapszakaszi mérkőzések közben és edzőváltáson ment át az Ose. Nektek akkor pont úgy volt hogy meglesz a felsőház, sajnáltatok minket hogy így Váradi meg úgy Váradi vele kiestek, egy szó nem volt hogy bent maradunk, meg hogy segit majd a maestro nekünk a bent maradásban! Akkor történt veletek valami az alapszakasz végére az utólsó helyre csúsztatok, de azért mert össze fogott ellenetek az Ose, Ase és a Kecsó? Kiváncsi vagyok a Szolnok és a Honvéd mért nem pedig ők is elvertek titeket abban a periódusban. Egy edző a volt… Olvass tovább »

ldd
Olvasó

Csak a barátság jegyében…
Váradi a Maestro utasítására került Kaposvárra, ahogy Fazekas is ( meg a Milos )
A Honvédot itthon vertük, idegenben, egy ritkán látható, blőd baromsággal kaptunk ki…valóban, ha az megvan, lehet minden más…
Vagy elhiszed, vagy nem…a Maestro keze rajta van a fél Ligán…a paksi ügy is igaz, lehet, hogy azok nyernek akik nem akarják…
Ha ismered a Maestrót, tudod, vagy barát vagy, vagy ellenség…
Tudjuk, csak magunkra számíthatunk.
KÜZDENI FOGUNK!

Schwarzkopf
Olvasó

Lehet itt hinni ilyen-olyan elméleteknek.Viszont a tények azok tények.Vicckovicsnak mélyen benne van a keze a hazai kosárlabdaéletbe,nagy befolyással bír még ha ezt elég jól a háttérben is teszi,bár csak a vak nem látja. Majd kb az egész alsóház rátok fog figyelni a következő fordulóba.Lévén nektek egy meccs és biztos a bentmaradás,de ha veritek a kecsapot akkor Vicckovicsék csúsznak az utolsó helyre.Persze ehez az is kell hogy mi verjük a paksot.Arra komoly pénz tennék hogy Ti nem fogtok épp az előbb említett forgatókönyv miatt nyerni,mert kell a kecsapnak a győzelem,hogy ne legyenek kieső helyen.Bár ha épp a paks ver minket akkor… Olvass tovább »

Alulu
Olvasó

Nettó hülyeség amit írsz

ldd
Olvasó

Pl. azért is volt fontos a mai győzelem, mert egyre több csapatnak lesz “éles” a végjáték…
Egyre nehezebb “zsugázni…”

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Meccsről-meccsre csak ismételni tudom magam : az akarat és küzdenitudás diadalát arattuk ismét! A játék nagy részében nem játszottunk jól, igaz minket nyomott a hatalmas teher. Az OSE könnyedén adhatta önmagát és meg is tette! A mérkőzés nagy részében megérdemelten vezettek, de mi egy percig sem adtuk fel és itt a lényeg! Élet-halálra vettük a figurát, mert mást nem is tehettünk. Eaddy volt a nap hőse! Gratulálok a CSAPATNAK, különösen, hogy ismét a vezér Remy- és most már sajnos kis Szikó nélkül vittük véghez mindezt! Oroszlányi barátainknak is gratulálok; MARADJUNK BENN SKACOK; HAJRÁ KKKK/OSE!!!

Kováts Imre
Olvasó

Nem szívesen mondok ellent Eaddy megítélésében, mert dobott 32 pontot, de látni kell, hogy képtelen volt levédekezni az ellenfelét, ugyanannyit pontot dobtak róla. Persze nem mintha a többiek jobban védekeztek volna (hiányzott a csapat védekezés). Az OSE három “kis embere” akkor verte meg az ellenfelét, amikor akarta. Szerencsére a legvégén és a hosszabbításban kihagyták azt, amit korábban bedobtak.

Kováts Imre
Olvasó

Még egy apróság a nap hősének teljesítményéhez: 88:92 állásnál az ARÉNA többsége már veszni látta a mérkőzést, amikor Jackson és Koprivica visszahozta a reményeket. Volt hátra 14 másodperc és támadtunk. Eaddy-nél a labda, a szokásos játék: pattogtatás, majd egy az egyben kosárra törés. A ziccer persze kimarad. Nem meglepő módon, ugyanis előtte 7 közeli kísérletből kettőt dobott be, kiharcolt faltja a rendes játékidőben csak egy volt. Lehet, hogy így volt megbeszélve, de Koprivica nagy a valószínűsége, hogy sikeresebben fejezte volna be a támadást. Minden jó, ha vége jó. Remélem legközelebb is.

ldd
Olvasó

Csak az EMBER hibázik , a gép nem..

Kováts Imre
Olvasó

Igen, de a kosárlabdát ésszel is játszák

KPSVRKK
Olvasó

Ezzel az akarattal kell játszani a kiesés ellen, gratulálok!
Dobóarányt, minőséget engedjük el, csak a győzelem számít.
Remytől 2+1 és assist first játékra lesz szükség, remélem nem herot kapunk vissza nagy buzgóságában, hanem okos csapatjátékost. Tadj a shooter.

Hosszabításos meccsen technikai az U23 szabály miatt, khm…

KüzdjKKK
Olvasó

Az U23-as szabályt segítőknek is észre kellett volna venni…

KPSVRKK
Olvasó

Abszolút. 3an nézték be.

Kováts Imre
Olvasó

Hát, igen. Hárman nem értek egyet (sem). Nem is emlékezem ilyen edzői hibára, amióta ez a szabály létezik

bedenek
Olvasó

Gratulálok a csapatnak, szép játék volt! Egy dolog árnyékolta be a dolgot. Gyerek a folyosón szaladgáltak, és egy magas, vékony, ősz hajú, görbe hátú ember elkezdett ordítozni velük minősíthetetlen hangnemben. Rászóltam, hogy ezek mégiscsak gyerekek, hagyja őket békén. Ismeri valaki? Valami azonosító volt a nyakában, de mellény nem volt rajta. Valószínű nem biztonsági őr. Nagyon nem szeretem, ha gyerekeket bántanak.

ldd
Olvasó

Grat az OSE-nak…a légiósok extra harcosan és jól nyomták. Nem lepődnék meg ha +prémium lett volna nekik feldobva…
A Kaposvár nem játszott jól…de nyert. Ez legyen a recept!
Egy kakaslépés előre…csak még a következőt!

Zsolt76
Olvasó

Érdemes a Szegedet is figyelni, ők is simán kieshetnek. Ma láttam a tűzet a fiúkban. De a védekezés még mindig szörnyű. Hajrá Kaposvár!!

KKKfanta
Olvasó

Tisztelt MKOSZ!

Kérném a soron következő Oroszlány-Kecskemét meccset kiemelt figyelemmel kísérni.
Nagyobb összeget fogok feltenni sima vendég győzelemre!!!!!
Kicsit fura hogy az OSE csak a Kaposvár és a Körmend ellen képes jó játékra.

Jebemti
Olvasó

Legutóbb azt írtam, hogy Koprivica egyre jobb..
Most megint bebizonyította!!!
Eaddy ismét nagyott hátszott, viszont Filipovity…
Amit az első félidőben művelt, az finoman kritikán aluli, erre jön a második félidőben, és pontokat szerez, lepattanózik, labdát szerez.
Egy dolgot nem értek. Puska játékát nem tudom értelmezni…
MINEK????
Hajrá Kaposvár, meglehet ez a bentmaradás!!!!

KKK72
Olvasó

Apuci kikönyörögte Damjanovicstól. Ez a pár perc is elég volt, hogy bebizonyította, hogy NB II-szintet tud, semmi keresnivalója ebben a keretben, a pályán meg főleg nincs.

Alulu
Olvasó

Azért mert nincs Szikó nincs Remy. Szerda szombat ritmusban játszunk és gyakorlatilag minden mecset nyerni kell, muszáj rotálni.

Mary
Olvasó

Abell vajon mikor lesz játékra alkalmas?

HajraKapos
Olvasó

Őszintén, hiányzik a játéka, de nem tudom, hogy most mennyire borítaná fel a rotációnkat, ha visszatérne. Nehogy többet ártson, mint használjon (lásd. Márkó esete, és ezzel nem Őt akarom hibáztatni)

Mary
Olvasó

Teljesen igazad van, de a bővebb rotáció nem jönne rosszul így, hogy Szikó is kiesett.

Kováts Imre
Olvasó

Nem hiányzik, Eaddy nélküle is elhasználja a labdák 35-40 százalékát. Abell védekezése valamivel jobb.

HajraKapos
Olvasó

Azért Abell betörései, védelem bontásai és kiharcolt faultjai nagyon is hiányoznak. De most Eaddy “hero” módban játszik, reméljük ki is tart még 4 meccsig.

Kováts Imre
Olvasó

Kétségtelen, Abell egy-egyezése valóban hiányzik. Ugyanakkor Eady-ról csak az nem dob pontot, akinél éppen nincs labda.Egalizált a játéka. Lásd a mai mérkőzést.

HajraKapos
Olvasó

Ebben egyet értünk, pont most nézem vissza a kapospont.hu felvételét. Sajnos fizikálisan nem tudja az emberét megtartani.

KKK72
Olvasó

Eddyt újra be kellene építeni ebbe az új szerkezetű csapatba, meg kellene találni a helyét és arra már nincs idő.

KKK72
Olvasó

Bocsánat Abellt akartam írni !

Kováts Imre
Olvasó

Semmi gond, Aki akarta, ráértette.

Kováts Imre
Olvasó

Jól látod, Abell csak az Eaddy helyén, a 2-es poszton jöhet számításba, ha nem akar Damjanovics letérni a hét vesztes mérkőzés után “megtalált” “helyes útról”, azaz Halmai irányító, Filipovity 3-as, Jackson a 4-es poszton játszik. Ezzel a szerkezettel nyertünk zsinórban négy mérkőzést. Abban persze biztos vagyok, hogy Damjanovics rögeszmésen ragaszkodik az esetenkénti alacsony szerkezethez (ld. az OSE elleni tegnapi mérkőzést), noha be kell látni, hogy ehhez nincsenek meg a megfelelő emberek (Eaddy is a pontjainak nagy részét a magas szerkezetben dobta 2-es posztról).

Alulu
Olvasó

Rohadék Váradi. Most vért izzatatok Kecskemétről meg egy húszassal hazakullogtatok

KKK72
Olvasó

Golston 41:05/27 pont, Riddley 42:42/37 pont, Stevenson 38:29/24 pont, Thomas 43:05/10 pont az OSE négy légiósának pályán töltött ideje és a dobott pontjaik. Ez is mutatja, hogy mennyire akarták a győzelmet. Hála Guminak ma nem ránk voksolt és bejött amire számítottam.

Kováts Imre
Olvasó

Azért ne feledkezzünk meg arról, hogy az OSE gyakorlatilag center nélkül játszott, mert Polutec sérült volt, és Thomas – aki 4-es – játszott helyette centert. Az OSE-nak meg vannak az alacsony szerkezethez a megfelelő emberei (fizikálisan erősek, jól dobnak és a ha nem megy a dobás, akkor védekeznek is). Irigyem tőlük a három “alacsony ” játékost.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Szegeden kaptunk ki húsz ponttal, még mielőtt nagyon belelovalod magad az összeesküvés-elméletekbe. De ha lenyugodva végignézed az eredményeinket, meg a mutatott játékot, akkor lehet nem beszélnél ostobaságokat. Az első meccsen is mázlival, nyögvenyelősen vertünk benneteket, ami nem a mi érdemünk volt, hanem a ti balfaszságotok. A Paks ezt nem engedte meg magának. Kecsó homály, Szeged meg pláne. A Körmend ellen kijött, de ott is -13ról jöttünk vissza. Most meg nyertetek, egymás elleniben jobbak vagytok. Szóval nem nagyon értelek. Váradival meg ne gyere kérlek. Kaposvárról kaptuk az üzeneteket, hogy basszus, Kornéllal ki fogtok esni, de nagyon simán. Most meg ott tartunk,… Olvass tovább »

KPSVRKK
Olvasó

Váradi hozzáadott értéke a csapatotokhoz nem sok. Jól egy-egyező játékosok közös halmaza, akiket nem ő rakott össze. Ami a csapatjátékot mutatná pl védekezés az nem nagyon van. Azért a jövő évi légiósválasztást óvatosan bízzátok rá.
A mai meccsen csapágyasra játszatta a légiósokat, nagyon akart nyerni. Nyilván, amúgy ez a dolga, nincs ebben semmi rendkívüli.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Mindössze annyi értéke van a faszinak, hogy utolsó helyről gyakorlatilag 6 mp és 1 pont (Honvéd-Zete) választott el minket a playofftól.

A többire nem reagálnék, mert sokan olvassák. Maradjunk annyiban, hogy ezt a légiót sem az az edző válogatta, aki a szezont kezdte.

KPSVRKK
Olvasó

“A többire nem reagálnék, mert sokan olvassák.”
Szerintem félreértettél. Az, hogy Váradi nyerni akart normális célja, hivatása, kötelessége.
Erre gondoltam, nem burkoltan célozgatok.
Ellenünk különösen motivált, mert botrányos-komikus módon távozott.

Ne essünk ki, sem mi, sem ti. Nektek hamarosan vége a harcnak, nekünk az utolsó meccsig tart.

Béke.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Szerintem te is félreértettél.
Az utolsó meccsig is veletek!

KKKfanta
Olvasó

Oké hogy ose a barátunk. De nézzük meg hogy játszottak most, meg hogy játszanak a Kecso meg a Paks ellen.
Nem fura? Mintha nem is ugyan az a csapat lenne. De hát a sztoján szava ugye a váradi haverjával…
Grat a csapatunknak. Jó látni hogy benn akarunk maradni s küzdünk. (Mindezt tesszük úgy h a paks kecso ose hármas bírói hátszelekkel erősen dolgozik a Kaposvár kiesésén) remélem kapnak egy pofont a végén.

HajraKapos
Olvasó

Most nem lesz kibúvó, a következő meccs OSE-KTE. Bár igazából tök mindegy az OSE-nak, hogy nyer vagy sem a maradék meccseken, mert olyan körbeverések vannak, hogy szinte esélytelen, hogy kiessenek.

KKK72
Olvasó

Személy szerint én nem akartam, hogy az OSE kiessen és nem is fog, csak azt szeretném, ha páholyban is érzik magukat tisztességesen játszák végig a bajnokságot.

Redbleck88
Olvasó

Remélem szerdán be húzzuk a Kecskemét ellen aztán a többi már rajtatok múlik! Inkább a Kecsó essen ki mint a Kaposvár! Sztoján úgy is megy jövőre Paksra viszi magával a kicsi fiát! Jövőre remélem max egy amcsi lesz a csapatban mert a délszlávot kicsit jobban nyomják a csapatjátékot és nem az egyéni statra mennek! A kosárlabda pedig csapatjáték!

Expert
Olvasó

Ez az Ivko – Paks nettó baromság. Valaki bedobta ide és azóta mindenki készpénznek veszi.

redmiller
Olvasó

Tárgyaltak, de nem megy… Pár hete maga mondta az ankéton.
Remélem bent maradunk és tényleg nyugdíjazza magát, ahogy mondta

Alulu
Olvasó

Azért az ose kecsap mecsre kíváncsi leszek, hogy így játszik e a csapatod mint ma. Azt hiszem egy ország figyeli majd

KKK72
Olvasó

Múltkor valaki azt írta, hogy a kaposvári szurkolók mindig bíróznak ha nyer ha veszít a csapatuk. Könyörgöm nézze vissza a mai mérkőzést és itélje meg saját maga, hogy mit művelt ez a három fogalmatlan.

KPSVRKK
Olvasó

Végén Ruják konkrétan röhögött miközben Eaddyt faultolta, meddig engedik még a sporik.

HajraKapos
Olvasó

Na jó, ezek a meccsek már nem az én szívemnek valók! 🙂 Az utolsó negyedet és a hosszabítást már nem is mertem nézni.
Még mindig él a remény a bentmaradásra.
Hajrá Kaposvár, küzdjetek, csak így tovább!!!

Mary
Olvasó

Az a baj, hogy nem csak a mi kezünkben van a sorsunk.
HAJRÁ KKKK!!!!!

Csakegyfan
Olvasó

Miért? Szerintem a saját kezünkben van…

HajraKapos
Olvasó

Csak akkor van a mi kezünkben, ha az összes meccset megnyerjük, ami hátravan.
A Paks eszméletlenül nehéz meccse lesz, muszáj kitalálni rájuk valamit. Sokkal jobban kell ellenük védekezni.

Csakegyfan
Olvasó

Tehát a mi kezünkben van 😀

Mary
Olvasó

Azt írtam, hogy nem “csak”!

Alulu
Olvasó

Dehogynem. Mind a 4 meccset meg kell nyerni.

Kováts Imre
Olvasó

De,a mi kezünkben van: a hátralévő négyből hármat meg kell nyerni és idegenben a Kecskemétet kel megverni.

Csakegyfan
Olvasó

Szerintem inkább a Szeged lesz rivális

Kaposkosár KKK
Olvasó

Lehet, hogy Körmenden könnyebb lenne nyerni mint Kecskeméten, első körben szerdán húzzuk be!

Kováts Imre
Olvasó

Igen, Körmendet könnyebb megverni, de a Kecskemét a vetélytárs.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés