Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Túlórában győzött a Kecskemét

Hatalmas hajrával jött vissza a PVSK, de a hosszabbítást a hazaiak bírták jobban.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Pécsi VSK-VEOLIA 91-89 (20-18, 20-18, 26-20, 15-25, 10-8) - hosszabbítás után

Bajnokság, 17. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Földházi T. P., Frányó P., Makrai M. (Farkas Z.)

KTE: Pollard 17/3, Kucsera 1, Jaramaz 13/6, Milutinovics 12/3, Karahodzsics 12. Csere: Dramicsanin 22/15, Kiss D. 3, Wittmann 11/9.

PVSK: Haynes-Jones 21/9, Bryson 11/3, Goldring 7, Gordon 4, Brkics 19. Csere: Illés -, Farkas -, Meleg 8, Ivosev 14, Bíró 5/3.

Ellentétes előjelekkel várták a csapatok a csapatok a bajnokság 17. fordulóját. A Kecskemét Zalaegerszegen szenvedett vereséget, így a javítás reményében léptek otthonukban pályára. A PVSK legyőzte a Nyíregyházát, ezzel némi önbizalomra tehettek szert a szombat esti mérkőzés előtt.

Pécsi kosárral indult a mérkőzés, majd Karahodzsics és Jaramaz révén 5-2-re fordított a Kecskemét. Ezután Haynes-Jones egyenlített egy triplával, majd fej-fej mellett haladtak a csapatok. 9-9 után a hazaiaknak ment jobban támadásban, míg a vendégek rendre hibáztak. Ennek köszönhetően 17-11-re meglépett a Forray-legénység. Az utolsó percekben összekapta magát a vendég együttes, és felzárkózott két pontra (20-18).

Nem változott a játék képe a második negyedben sem, egymást váltották a kosarak, így továbbra is szorosan alakult a találkozó. A KTE vezetett szinte végig, de a PVSK egy percre sem szakadt le. Hazai oldalon Pollard, míg a baranyaiaknál Haynes-Jones húzta a szekeret. 35-33-nál Bíró triplája ért célba, ezzel előnyhöz juttatva csapatát, ám a hazaiaktól Wittmann válaszolt távolról, majd még Jaramaz kosara is belefért a nagyszünet előtt (40-36).

Jól kezdte a második félidőt a KTE, három perc után 51-40-et mutatott az eredményjelző. A 11-4-es hazai rohamban nagy szerepet játszott Dramicsanin és Jarmaz egy-egy triplája. A szerb erőcsatár ekkor már 4-ből 4-nél járt távolról, de összességében az egész hazai csapat 50% körül dobta a triplákat. Hiába próbált Brkics és Ivosev kosaraival kapaszkodni Andrija Csirics csapata, állandósult a tízpontos különbség a felek között (66-56).

Pollard büntetőivel, majd Haynes-Jones duplájával indult a záró etap. A tíz pont körüli különbség megvolt ebben a szakaszban is, annak ellenére, hogy a KTE már közel sem mutatott olyan jó távoli dobóformát, mint az első harminc percben. Mivel viszont a pécsiek sem dobtak jól, így úgy tűnt, hogy nagyon izgulnia már nem kell a végjáték miatt a hazai publikumnak. A 35. percben 79-69-re vezettek a kecskemétiek, de még a 38. percben is 79-71 volt az állás. Ekkor Bryson dobott egy duplát, amire még Milutinovics válaszolt. Haynes-Jones talált be távolról, de még így is öttel vezettek a hazaiak. Hatalmas hajrával azonban ezt is sikerült ledolgozniuk a mecsekaljaiaknak, Brkics kettesével sikerült egyenlíteniük, jöhetett a hosszabbítás (81-81).

Wittmann pontjaival kezdődött a hosszabbítás, a túloldalon Brkics volt eredményes. A 42. percben 88-83-ra vezettek a hazaiak, de arra lehetett számítani, hogy a PVSK továbbra sem fogja feladni. Haynes-Jones és Ivosev kosaraival feljöttek 90-89-re, de az utolsó félpercben már csak Milutinovics egy büntetője ért célba. Még az is belefért, hogy Karahodzsics kettőből két büntetőt kihagyjon. Nagy küzdelemben nyertek két ponttal a kecskemétiek egy olyan meccsen, ami már a rendes játékidőben is a kezükben volt (91-89).

Fotó: hunbasket.hu

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ErkaKtopiredmillerThomas650413 Recent comment authors
Ktopi
Olvasó

Egy kicsit izgalmasabb lett, mint szerettem volna… ráadásul ez már nem az első meccs, amit a rendes játékidőben el kellett volna dönteni . Ennek ellenére csak gratulálni lehet a csapatnak , mert óriási energiákat mozgósított a győzelem érdekében . Jó példa erre Kemal, aki egy sérülésből tért vissza es feltétlenül a pályán akart lenni a döntő időszakban . Aki ott volt , látta , hogy miről beszélek . Bealudtunk a végjátékban , ami majdnem megbosszulta magát . Pollard is, más is hozott rossz döntéséket. Nem játszott jól , sokat hibázott , de dobott 17 pontot, ezzel a második legjobb dobónk… Olvass tovább »

redmiller
Olvasó

Tegnap volt, hogy 24 mp-ből 24~ET nála volt a labda, 12-öt pumpált, majd betört…. Csapatjáték… 4.negyedben nem egyszer csak róla szólt a támadás… Ráadásul sokadjára hibázott döntő szituációban! Kritikusabb, hogy büntetőt…
Zalaegerszegen a 4-5 lejárt támadóidőnkből minimum 3 az ő sara volt… Rohadt órára se nézett fel, pedig 3,7 mp volt… Rengeteg labdát hagy el. Ráadásul szerintem már az ellenfelek is tudják, hogy adott szituban mit csinál, mert akkor olvasható a játéka…

Erka
Olvasó

Van, amiben egyetértek veled, van, amivel nem. Pollard kiváló játékos, ebben egyetértünk, de az eltérő játékstílus nem így kellene hogy megmutatkozzon. Írod, hogy kell egy amerikai kisember és, hogy ez nem a szigorú délszláv iskola, a csapat évek óta így játszik. Ennek tudatában hogy látod Cleveland Thomas játékát? Ő is amerikai kisember és kiváló csapatjátékos volt.. szerintem.

redmiller
Olvasó

Megnyert meccset Pollard egyénieskedése miatt sikerült hosszabbításra hozni….

Thomas650413
Olvasó

Ezúton szeretnék köszönetet mondani a mindigfos teljes tulajdonosi, és alkalmazotti gárdájának, hogy a nekik befizetett havi 800 forintomért, nézhetem a kedvenc csapatom hazai mérkőzéseinek kb 80 százalékában a betöltést jelző kört, és az eredményt követhetem,
/az egyébként ingyenesen elérhető/ fullcourton

Egy mondatba sűrítve: Basszátok szájba a büdös rohadt kurva anyátokat!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés