Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Túldobta a Sopront a ZTE

A zalaegerszegiek 15 hármast küldtek a helyére.

Sopron KC – Zalakerámia ZTE KK 85-99 (20-26, 28-30, 16-23, 21-20)

Forest Hungary 51. Kosárlabda Göcsej Kupa
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok

Sopron: Dillard 12/9, Thompson 20/6, Takács 6/6, Sitku 5/3, Wideman 15. Csere: Werner 2, Supola 5, Bagó 3, Fazekas 4, Popadic 1, Borisov 7/3, Jogela 5/3.

ZTE: Delas 6/6, Simó -, Vuko 24/9, Szabó 26/12, Montae 13. Csere: Simon 2, Antóni 3/3, Plézer 5/3, Bonifert 7/3, Polster 11/9, Völgyi 2.

51. alkalommal rendezik meg a hétvégén a Göcsej Kupát a zalaegerszegi Zalakerámia Sportcsarnokban. Az ismert okok kapcsán külföldi csapat ezúttal nem vesz részt a tornán, mely így 3, a Nyugat-Dunántúlt reprezentáló csapat között körmérkőzéses formában dől el.

Pénteken kora este a házigazda Zalakerámia ZTE KK a Sopron KC gárdáját fogadta. A zalaiaknál továbbra is keresik a légiós irányítót a gerincbántalmai miatt elküldött Tyre Griffin helyére, így Simon Kristóf kezébe került a karmesteri pálca. Kosztasz Flevarakisz vezetőedző mind az öt légiósára számíthatott, pályára lépett Dillard, Thompson, Jogela, Wideman és Borisov is. A Falco ellen hiányzó Halász Ákos ezúttal is civilben tekintette meg a találkozót, így az SKC sem teljes kerettel várta az összecsapást.

A hazaiak Delas, Monatae és Vuko mellett Simó Bencével és Szabó Zsolttal álltak fel a kezdéskor, míg az SKC mestere a Dillard-Thompson-Sitku-Takács-Wideman kezdőötöst küldte parkettre.

Mindkét edző sokat rotálta csapatát, lehetőséget adva a fiataloknak is, így a ZTE-ben sok játékpercet kapott Bonifert Bendegúz, a vendégeknél pedig Sitku és Fazekas.  

Szabó távoli tempójával kezdett a ZTE, Wideman szépségdíjas buzzer zsákolása jelentette az SKC első mzőnykosarát. Montae gyűjtött négy pontot, majd Vuko ragadtatta tapsra a nézőket hármasával, ám Dillardnak is volt válasza. Szabó szerzett bravúros támadópattanót, majd ebből kosarat a dudaszó pillanatában, ám két éve Egerszegen pattogtató Thompson hármasával villámgyorsan visszavette a vezetést a Sopron. Vuko mint kés a vajon sétált át a vendégvédelmen, majd Szabó percei következtek: Triplát szerzett, majd forintos labdájával Bonifert szerzett duplát. A fiatal játékos nagyon belejött, egy triplát is behintett. 20-26 lett a negyed vége, megérdemelten vezetett a ZTE. 

A második tíz percet Dillard hármasa indította, majd Monte szerzett négy pontot gyorsan. Triplazápor következett: Polster Attila nagyon elkapta a fonalat: előbb két hármast hintett, majd újabb trojkája előtt egy ziccert is berámolt a vendégek gyűrűjébe. Közben Werner és Borisov is szerzett egy-egy kosarat a 6,75-ös vonalon túlról, ám így is a ZTE vezetett 9 egységgel. A hazai nézők nagy tapssal értékelték a ZTE eredményes játékát, pláne amikor Vuko zsákolása után Szabó Zsolt második triplájával kedvenceik elérték az 50 pontot. És még nem volt vége a hármashullámnak: Plézer is beköszönt távolról, majd a remekül játszó zalai „csk” újabb hármasával alakult ki a félidő végeredménye: 48-56.

A ZTE mezőnyszázaléka igencsak megsüvegelendő 72% volt a szünetben, igaz az SKC sem volt sokkal lemaradva: 63%-al Thompsonék sem panaszkodhattak. A vendégeknél Thompson és Dillard, míg a hazaiaknál Szabó és Polster játszottak a legponterősebben. Szabónak arra is volt energiája, hogy remek passzokkal szolgálja társait: 5-ször is jól passzolt az erőcsatár. 

A nagyszünet után kicsit beragadt a ZTE, amit Dillard szemfüles büntető utáni lepattanószerzése és ziccere is jelzett. 4-0-val kezdett a Sopron, a ZTE trénere időt is kért. Rendezte sorait a hazai csapat, a jól játszó Szabó buzzertempója meghozta az első zalai mezőnykosarat a második félidőben, az SKC azonban Thompson ajtó-ablak hármasával három pontra zárkózott. Jött azonban a 3. Szabó trojka, majd Montae 2+1-es akciója után remekül blokkolta Widemant, a sort pedig Vuko szép távolija zárta: tíz fölé nőtt a hazai fór, amit a görög mester elégelt meg. Hiába, az eddig pont nélkül álló Delas is megszerezte első kosarát: egy hármast. Völgyi is feliratkozott a pontszerzők közé, egyre jobban nyílt a két csapat között az olló. Antóni blokkolta Supolát, a szerzett labdából pedig Vuko 2+1-es akciója után már közel húszpontos előnyre tett szert a ZTE. A két szezont Egerszegen pattogtató Bagó négy pontjával végül 16 maradt az előnyből a 30. perc végére: 63-79.

A záró játékrészben már nem igazán maradtak nyitott kérdések: a ZTE továbbra is kiválóan célzott kintről, Delas, Szabó, majd Vuko kétszer is eredményes volt trojkából. A nagy kedvvel játszó horvát légiós szerezte a ZTE 99. pontját is, végül Ante Delas megkönyörült a Sopronon, az utolsó támadást a hazaiak már nem erőltették, így 85-99 lett a vége. Szabó Zsolt és Tonko Vuko remekül játszottak, előbbi 26, míg utóbbi 24 egységig jutott, ráadásul Szabó csupán egyetlen büntetőt , valamint egy trojkát rontott 30 perc játékidő alatt. A ZTE 50%-al triplázva 15 hármasig jutott, s megérdemelten nyerte a találkozót. Holnap a hazaiak a Körmenddel mérkőznek meg. 

Fotó és szöveg: Bálizs Zsuzsa

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
MásikVégétFújdMegCibona5MilenkoSárgaPárnacrazybasket Recent comment authors
Cibona5
Olvasó

Nagyon elmés cím egy tudósításhoz. A kosárlabda célja tudtommal pont az, hogy “túldobd” az ellenfelet. A másik, amit már sokadszor látok és szóvá is teszem, de senki nem reagált rá, hogy a ZTE centerének a neve helyesen Montae GLENN. A Glenn a vezetékneve, Montae a keresztneve. Ez olyan, mintha Szabó Zsoltot folyamatosan Zsoltként emlegetnék. Ha én utána tudtam nézni, akkor megtehetnék az újságírók is.

Milenko
Olvasó

Így megírni egy tudósítást…
Roppant gyenge, és idegesítő.
A győzelem szép, de igazi irányító nélkül ez hosszú távon nem lesz elég.

crazybasket
Olvasó

Én cseppet sem csodálkozom, hisz Delas egészséges és játszott! Ez a recept pedig jól tudjuk, hogy mire hivatott!

SárgaPárna
Olvasó

Igen, ha Delas van….

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Kíváncsi vagyok, vajon hányszor fogod ezt még leírni…

KPSVRKK
Olvasó

Mintha Borisov árnyékába került volna Jogela.

Vilis79
Olvasó

Agyatlan hajígálózás indul. ?

lujo
Olvasó

Ez így elsőre jónak tűnt! Vuko nagy király lesz, hajrá ZTE!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés