Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Trummer Rudolf szoros mérkőzésekre számít

Állandó szakértőnk mondta el véleményét a 24. fordulóval kapcsolatban.:

:

Elértünk az alapszakasz azon szakaszába, ami már a számolgatással telik, minden csapat megpróbálja kisajtolni magából ami benne van, már-már olyan, mint a rájátszás, komoly tétje van minden mérkőzésnek. Nem csak a felsőházban, de az alsóban is nagy a helyezkedés, főleg az új rendszernek köszönhetően. A rájátszásra még 9 csapat pályázik, de csak négynek biztos a helye, a maradék helyekért nagy harc várható.

DEAC – Arconic-Alba Fehérvár

A DEAC-nak hatalmas a tét ezen a mérkőzésen, persze az Alba is nagy versenyfutásban van a ZTE-vel a harmadik helyért, a forduló egyik rangadója ez. A Debrecent volt szerencsém látni Körmenden, egy felettébb jó állománnyal rendelkező csapat, tudtuk ezt az év elején is, nem azt a játékot produkálták, amire ez a gárda predesztinálva volt. Minden poszton megvannak, minőségi játékosaik vannak, a légiósok mellett rutinos kiegészítő magyarok is vannak, gondolok itt Tóthra, Garamvölgyire vagy Polyákra. Szembetűnő az edzőcsere óta, hogy Mandics mennyi mindent kihozott belőlük, megváltozott a csapat hozzáállása és játéka, sokkal felszabadultabbak lettek. Ennyit számít a magyar bajnokságban az edző szerepe, nem csak szakmailag, sokszor a pszichológia és pedagógia többet jelenthet. Körmenden nem fogtak ki jó napot, a dobóformájuk rossz volt, Govensszel sokat stabilizálódtak, nagyszerűen mozgatja a csapatot. Drenovac, Govens és Mócsán a meghatározó szerepű játékosok a keretben. Az Alba is bukdácsolt egész évben, de az edzőváltás óta mintha szárnyakat kapott volna az együttes. Somogyi a bajnokság üde színfoltja újra, újra azt a játékot játssza amit tud, felszabadultan, önbizalommal. A magyar mag nagyon erős Fehérváron, ott van mellette Vojvoda, Pongó, Takács és Szabó is, DeCosey és Ford pedig kiemelkedő képességű légiósaik is vannak, ez az Alba még bármire képes lehet a bajnokságban. Hogy mi lesz ezen a mérkőzésen, azt nehéz megjósolni, akár a hosszabbítás is benne lehet, döntő faktor lesz, hogy melyik csapat tudja ráerőltetni a játékát a másikra. A hazai pálya előnye miatt egy hajszállal a DEAC-ot mondom most.

HÜBNER Nyíregyháza BS – Budapesti Honvéd SE

Komoly alsóházi rangadó lesz ez! A Nyíregyháza a legutóbbi 3 mérkőzésén időszakosan nagyon jól játszott, különösen igaz volt ez a Körmend és a Szeged elleni meccsen. Pipiras érkezésével stabilizálódott a csapat, a támadójáték már nem csak Perry körül forog – aki egyébként egy remek játékos, nagyszerű képességekkel és fizikális paraméterekkel – és amíg ez működik csapatként akkor sokkal jobban néznek ki. A Honvédba is érkeztek új játékosok, próbáltak erősíteni, de belecsúsztak abba a hibába, hogy a légiósok átvették a vezető szerepet a csapatban, így pont az ami segített a korai időszakban a Honvédnak győzelmeket elcsípni eltűnt, egyenlőre ez negatív hatással van rájuk. Ez a találkozó egy képet fog mutatni a csapatoknak a későbbiekre, nagy valószínűség szerint ebből a két együttesből fog kikerülni a kieső. Hazai pályán és a forma alapján esélyesebbnek érzem a Nyíregyházát, szerintem nyernek is.

Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász

A harmadik parázs csata, itt a Szolnok nyugodtabb pozícióban érkezhet, beton biztos a második helyük, a Körmendnek viszont nagy a tét. Rossz emlékeim vannak a szolnoki “odavágóról”, ott nagy pofonba szaladt bele a csapat, de bizakodásra ad okot, hogy az elmúlt fordulóban a DEAC ellen remek hozzáállással, kemény védekezéssel és felszabadult játékkal sikerült nyerni. A Szolnok hozza azt a formáját amit egész évben, voltak kisebb hullámvölgyek, sérülések is hátráltatták őket, de egy nagyon stabil, jó gárdának tartom őket. Mély a rotációjuk, minden posztra van két opció, a pad is hozzátesz. Néha idegenben még jobbak mint otthon, meglátjuk, hogy mit hoz ki belőlük a tétnélküliség, hiszen ez két élű fegyver. Azt gondolom a döntés a Körmend kezében van, ha úgy lépünk pályára, mint a DEAC ellen, jó védekezéssel, lepattanózással, magabiztossággal, akkor ez a mérkőzés nyerhető és ez is a tippem.

MVM-OSE Lions – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Az Oroszlánynak nincs már esélye nyolcba kerülni, a szezonjukra az volt a jellemző, hogy meglepő bravúrokat tudtak bemutatni, de közben olyan nyerhető mérkőzéseket vesztettek el, ahol talán ők is győzelmet kalkuláltak. Összeségében egy jó csapatról van szó, különösen hazai pályán, de legutóbb Pakson is jól tartották magukat egy ideig, a légiósokra támaszkodnak, nagyon szeretem Dimitrijevics játékát, de Barnjakra – egy jó, hajtós mezőnyjátékos – és Calloway-re – veszélyes 4-es játékos, nem szabad még kint sem ott hagyni – is oda kell figyelni. Otthon tudnak védekezni faulthatáron – vagy belül is kicsit amit jobban engednek a játékvezetők -, hogy senki nem mehet ellenük biztosra. Közhelynek tűnik, de tényleg igaz, a Kecskemét a legrutinosabb csapat, megmutatták idén is, hogy bár nem ők a leggyorsabb csapat vagy akik a legmagasabbra ugranak, de ha azt a játékot játszák, amire képesek bárhol képesek nyerni. Bennük van a rövidzárlat – nem tudom, hogy ez a fáradtságnak köszönhető-e -, ezért kaptak ki többször is simán a szezonban. Townes személyében jó irányítót találtak, aki beleillik a rendszerbe, Karahodzsics megint hozza ami tőle elvárható, Dramicsanin egy remekül dobó játékos, Boriszov sokadik szezonjában bizonyítja, hogy még mindig képes hozzátenni a magáét, Wittmannról nem is beszélve. Nem kérdés, hogy nekik fontosabb ez a mérkőzés, inkább az, hogy az OSE képes lesz-e legjobbját nyújtani. Nehéz megmondani a kimenetelt, de a tét miatt kecskeméti győzelmet várok.

Sopron KC – Kometa Kaposvári KK

Nincs egyszerű helyzetben a Sopron. A Kaposvárnak már csak matematikai esélye van a rájátszásra, de kellemetlen ellenfél. Nem csak a nyolcba kerülés miatt, de a sorozatban elszenvedett öt hazai vereség okán is fontos az SKC-nak a javítás. 2023 eddig nem alakult nekik jól hullámvölgybe kerültek, persze nagy bravúrt mutattak be Körmenden és az elmúlt fordulóban szépen hozták a kötelezőt Budapesten. Jó csapatnak tartom a Sopront, a légiósok határozzák meg a játékuk képét, az utóbbi időben Valerio-Bodon és Molnár Marci is szépen hozzátesz. Az SKC alapvetően hazai környezetben erős a szurkolók támogatásával, de képesek olyan mérkőzésen is kikapni ahol nem szabadna. A Kaposvár szezonja nem a tervezettek szerint alakult, Kecskeméten három negyeden keresztül jól játszottak, de a végjáték nem sikerült úgy, ahogy kellett volna, kíváncsi vagyok most milyen arcukat látjuk. A Sopronnak ebben a helyzetben ez egy kötelező győzelem, azt gondolom be is fogják húzni az összecsapást.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Az új alsóházi rendszer miatt az alsóházi csapatoknak is tepernie kell, nagy tétje van a Honvéd-Szeged versenyfutásnak is, mondjuk ennél könnyebb feladatot is kaphatott volna a Szedeák… A Szeged Nikola Lazics visszatérésével jó irányba indult el, új ritmust vettek fel, jobban tetszik most nekem a gárda. Washington és Roberson egész évben meghatározták a csapat játékát, Bognárnak is jó idénye van, de valami mégis hiányzott. Nagy kérdés lesz itt, hogy a Falco mennyire veszi komolyan a találkozót, ha a Szombathely 100%-on pörög akkor magabiztos vendég győzelem fog születni, de nem egyszerű mindig felpörögni, annak ellenére, hogy törekednek rá. Ráadásul a rájátszás közelségével a játékosok is jobban kerülik az ütközéseket. Ez a Falco bombaerős, ezt bebizonyították a ZTE ellen is, mély minőségi csapatuk van, nehéz lesz őket legyőzni a későbbiekben is. A Szombathelyre teszem a voksom, kicsi az esély a meglepetésre.

Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE

Még egy olyan mérkőzés, ahol mindkét csapatnak égető szüksége van a sikerre, előbbinek a harmadik helyért, utóbbinak a rájátszásért. A ZTE üde színfoltja az idei évnek, egy meglepetés szezon, itt látszik, ha nyugodt körülmények vannak, olyanok csinálnak csapatot akik értenek hozzá, meg van adva a háttér és a lehetőség, valamint a legfontosabb, hogy igazolnak egy jó edzőt, akkor jön az eredmény hamar. A magyar bajnokságban nincs nagy titka a siker receptjének, ezt tökéletesen használják most Zalaegerszegen, ahova visszaköltözött az igazi kosárőrület. Tudnak védekezni, erősek gyorsindításokban, csapatként működnek együtt, idegenből is hoztak komoly eredményeket, bravúrokat – sima soproni győzelem, nyertek Fehérváron például -, nem csak a nyolcba jutás lehet az idei legmerészebb álmuk. Az ASE sokat lépett előre tavalyhoz képest, minden meccsen bennük van a győzelem, végre egészségesek is, korábban rengeteg alkalommal kellett nagyon szűk rotációval meccselniük. Az elmúlt két fordulóban teljes kerettel két meggyőző sikert arattak a Kecskemét és az Oroszlány ellen, ennél már csak jobbak lesznek. Ettől függetlenül azt gondolom a ZTE nem fogja elbukni ezt a találkozót.

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
magister_officiorumArtur DokiYoWassupFamzterulezBorbély Lajos Recent comment authors
Artur Doki
Olvasó

Kiegyeznék egy ” csak vendégsiker” fordulóval….😂🤣
Na jó,az Ose-Kte legyen a kivétel😉

YoWassupFam
Olvasó

Trükkös forduló jön, jó lenne a 4 in a row-t elérni:) gondolkodom az 5/7-en de sztem maradok a jól bevált 6/7-nél.
Deac-Alba V
Nyiregy- Bhse V
Mte-Olaj V (itt érzek egy sima H-t is a hazai pálya miatt)
Ose-Kte H ( szintén itt érzek egy esetleges változást a kimenetelbe. Kecso bárkit eltud verni bárhol de ez igaz fordítva is…)
Skc-Kkk H
Szeged-Falco V
Zete- Ase H

zterulez
Olvasó

Deac-Alba : 45%-55%
Nyíregy-Honvéd : 60%-40%
Mte-Olaj : 20%-80%
Ose-Kecsó : 45%-55%
Skc-Kkk : 70%-30%
Szeged-Falco : 20%-80%
Zete-Ase : 55%-45%

Borbély Lajos
Olvasó

Kedves ZTE! Az arcpirító őszi paksi vereségért illene visszavágni. Akkor nagyon bealtatta a meccs előtt Csirke a ZTE-t. Viszont biztos, hogy nagyon éles lesz a Paks is, bármi lehet.

magister_officiorum
Olvasó

Jó ez a Paks! Jó meccs lesz!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés