Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Trummer Rudolf szerint több találkozó is hosszabbításban dől el

Állandó szakértőnk szolnoki győzelmet vár a forduló rangadóján.:

:

A válogatott szünet előtti utolsó forduló következik, több érdekesnek és izgalmasnak ígérkező párosítással. Állandó szakértőnk, Trummer Rudolf mondta el a véleményét a kör kapcsán.

Pécsi VSK-VEOLIA – Zalakerámia ZTE KK: Andrija Csirics barátomnak nincs könnyű dolga, meg lehet állapítani, hogy ez a Pécs nem a legacélosabb keretből áll. Picit azt látom, hogy az utóbbi évek csapatai játéktudásban és akarásban is több volt és erősebb ellenállást tanúsítottak akár az élcsapatok ellen is. Az utóbbi két fordulóban két jó meccset játszottak. Egy új légiós személyében bővült a rotációjuk és most volt pár napjuk, hogy beillesszék a csapatba, hazai pályán pedig továbbra is veszélyesebbnek tűnnek, mint idegenben. Hogy ha olyan napot fognak ki, akkor azért győzelmi esélyeik vannak a Zalaegerszeg ellen. Ha jól emlékszem, abban a fordulóban is én lettem megkérdezve, amikor Mutapcic érkezett hozzájuk. Akkor mondtam, hogy jó véleményeket hallottam róla, ezek szerint nem jártam messze a valóságtól és be is vált az eddigi remények szerint. Megmondom őszintén, hogy örülök a teljesítményüknek, mert nem szeretném, hogy az NB I/B sorsára jussanak. Nemcsak játéktudásban, hanem hozzáállásban is rengeteget javultak, most is van esélyük. Nagyon nehéz megmondani, hogy ki fog nyerni. Aki tudja diktálni a tempót, az fogja nyerni a mérkőzést, szerintem itt hosszabbítás lesz.

Alba Fehérvár – Kaposvári KK: Az olvasók, illetve a nézők is tudják, hogy az Alba ebben az évben nagyon kétszínű játékot produkál mérkőzésről mérkőzésre. Mégis mintha valahogy stabilizálódtak volna főleg hátul Matthias Zollner érkezésével, de azt látom náluk, mintha a kémiával és a hozzáállással lenne gond a csapaton belül. Mindenki próbálja egyénileg megoldani a dolgokat, ha ezt együtt csinálnák, akkor ez dupla eredményt mutatna. A két vereségük után biztos, hogy kettőzött erővel fognak játszani. A Kaposvár a kezdeni gyengélkedés után a Sopronnal együtt az egyik legnagyobb meglepetést mutató együttes, bár néztem a sorsolásukat, nem lesz könnyű, talán övüké a legnehezebb. Egy bátor játékkal elérhetik azt, amit szeretnének, de azt gondolom, hogy idegenben nagyon kemény védekezésre számíthatnak, szerintem az Alba a tempót diktálva megnyeri ezt a meccset.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Sopron KC: Már múltkor megtettem, de még egyszer elnézést kérnék a soproni szurkolóktól. Nem lenézve, de nem gondoltam volna, hogy a csapatuk ilyen menetben fog részt venni. Szerintem még ők maguk sem tudták, illetve a vezetéség és a klubhoz közelállók sem sejtették, hogy ebből ekkora futás lesz. Nagy gratuláció jár nekik, mert tényleg a legegyszerűbb dolgokkal, összetartással és egy jó edzői hozzáállással hozzák az eredményeket. Semmi extrát nem csinálnak, csak okosan, ésszel játsszák azt a kosárlabdát, amit kell, valamint megvan a légiósok és a magyarok közötti összhang. Irigylésre méltó és mindenkinek azt kívánom, hogy ilyen kémia legyen a saját csapatánál. Kecskeméten nem könnyű nyerni, ezt tudjuk mindannyian, hiába nem olyan a KTE, amilyennek kellene lennie. Nagyon nehéz megtippelni a végkimenetelt. Kérdés, hogy a soproni mezőnysor tudja-e azt a játékot játszani, amit szokott. Ha ebbe jön egy kis megakadás és a Kecskemét tud otthon darálni és tudja azt az erőszakos védekezését csinálni, amit szokott, akkor akár a vereség is benne lehet a soproniaknak. Ez is hosszabbítás-szagú meccs, 45%-os esélyt adnék a hazaiaknak, 55%-ot a vendégeknek.

Naturtex-SZTE-Szedeák – DEAC-Tungsram: A Szeged is egy jó középcsapatot képvisel a mai magyar erős mezőnyben. Néztem egy-két meccsüket, nagyon nehéz ellenük játszani, Persons nagyon szépen pörgeti az övéit, amikor nem esik át a ló túloldalára. Gratulálok Bognár Kristófnak is az idei évi teljesítményéhez, mert nagyon meggyőző és mint magyar játékos, szükség van az ilyen teljesítményekre. A Debrecennél jól jött az edzőváltás, valahogy Jorgosz Vovorasz nem illett a csapatba, illetve a csapat sem illett hozzá. Most tudnak bizonyítani, hogy nem a játékosokkal volt a baj, hanem a szakmai oldalról nem jött az a segítség, amire szükségük volt. Szerintem a DEAC a játékosállományát tekintve nem oda való, mint ahol jelenleg van a tabellán. Szerintem a vendégek most be is fognak indulni és behúzzák ezt a találkozót.

Atomerőmű SE – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely: A Paksnak most egy nem várt vereség csúszott be hazai pályán a Kecskemét ellen. Azt hallom, hogy viszonylag jónak tűnik a csapat, amelyet egy nagyon jó edző irányít, aki jól megérteti magát a játékosokkal. Ez kívülről mégsem látszik. Nem is feltétlen a játéktudással van a gond, külsőre úgy tűnik, mintha a hozzáállással is gondok lennének. Bár becsúszott nekik egy-két bravúrgyőzelem – például Körmenden. Nagy érvágás nekik Eilingsfeld János kiválása, kívánom neki, hogy mihamarabb visszatérhessen a pályára. A Falcóról tudjuk, hogy a mezőny fölött van egy kicsivel. Ott is lehet hiba, ott is becsúszhatnak problémák, ott is lehet sérülés, betegség és akkor már megváltozik a csapatjáték, akadoznak a fogaskerekek. Ha mindenki van, akkor nehéz őket legyőzni, de ha nem akkor nem kell feltartott kézzel kiállni ellenük. Úgy gondolom, hogy akár magabiztosabb vendég siker születhet.

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend: Ez egy különleges mérkőzés. Nemcsak azért, mert a körmendi csapat játszik, hanem azért is, mert úgy néz ki, hogy a két amerikai hátvéd nem tud pályára lépni a vendégeknél. Ha nem játszanak, akkor egy hatalmas lehetőség áll az csapat előtt. Ez mindig egy jó dologként sülhet el; a Körmend most elmehet úgy Szolnokra, hogy nem feltétlenül az eredmény a fontos. Persze egy magabiztosság, egy olyan pozitív hozzáállás kell, amire minden mérkőzésen szükség van, de ha nem esik be a győzelem, akkor sincs pánik. Most itt a lehetőség a fiatalok előtt, hogy éljenek az eséllyel. Ez nem jelenti azt, hogy 15-20 pontot kell dobniuk, de hozzá tudjanak tenni a saját maguk fejlődéséhez és a csapatjátékhoz. A hibák meglesznek, de a hozzáállásban ne lehessen kivetnivalót találni. Az is előfordulhat persze, hogy az irányítók nélkül megreked a támadójáték és nem tudnak dobni 70 pontot, de egy a lényeg, hogy ez nem szabad, hogy elvegye a kedvét bárkinek is, mert ez megesik. A Szolnok a betegségek és a sérülések miatt eléggé visszaesett játékot produkál az utóbbi időben, nem azt az Olajbányászt látjuk, amit akár a tavalyi döntőben, vagy akár az év elején egy-egy fordulóban. A belső posztokon Cakarun és Subotic sem hozza azt a keménységet, de Solano is egy kicsit beleszürkült a mezőnybe. Nem tudom, hogy miből erednek a problémák, ez az ő dolguk, de az biztos, hogy kell nekik a győzelem és meg szeretnék mutatni, hogy ez az elmúlt pár hét csak a betegségek és a hiányzók miatt volt. Most bárki menne hozzájuk, mindenkinek nehéz lenne. Reálisan nézve azt gondolom, hogy 60-40%-ban a szolnokiaknak van nagyobb esélyük.

MVM-OSE Lions – HÜBNER Nyíregyháza BS: Az Oroszlányt sajnos a sérülések hátráltatják. Ha ugyanaz a csapatuk lenne, ahogy az elején elkezdték, akkor azt gondolom, hogy nagyobb győzelmi esélyük lenne, de egy picit fel lett forgatva a csapat. Ihring személyében egy nagyon jó játékos vezeti őket, megfelelő hozzáállással és ésszel. Otthon mindenkire veszélyesek, nem tudom, hogy Minchev helyett sikerült-e hozniuk légióst. Ha teljes kerettel állnak ki, akkor szerintem meglesz az esélyük a Nyíregyháza ellen. A vendégeket nem lehet félvállról venni, többször okoztak már idén meglepetést. Többször mondtam már, hogy ők nem annyira építkezni szeretnének, hanem ezt az egy évet megnyomni és nem kiesni. Az ötből három légiós nagyon jónak számít a mezőnyben, a többiek pedig kiegészítő emberek. Úgy gondolom, hogy ha nem lesz hiányos az MVM-OSE Lions kerete, akkor piros-fekete győzelem születik. Százalékos elosztásban 55-45%-ot mondanék.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés