Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Trummer Rudolf szerint kezdenek kirajzolódni az erőviszonyok

Állandó szakértőnk mondta el véleményét, a harmadik fordulóval kapcsolatban.:

:

“Így a harmadik fordulóra lépve, kezdenek kirajzolódni az erőviszonyok, nagyjából már lehet látni a képet, ami persze nem 100%-os, de jelzésértékű.”

Szonoki Olajbányász – DEAC

A Szolnok nem feltétlenül azt a magas, bajnokságra törő színvonalat képviseli, mint az elmúlt 7-8 évben. Nagyon jó magyar maggal rendelkeznek, Révész, Pallai – aki külön kedvencem -, Lukács, Pongó, Rudner, ez a bajnokságban kiemelkedő. Légiós téren több bennem a kérdőjel. Ehhez képest nagyon jól kezdték a szezont, igaz egy fél lábon álló Paksot vertek az első fordulóban, de Sopronban nem mindenki fog idén nyerni az biztos, nagyszerű győzelem volt. A DEAC komoly erőt képvisel,  mindig a négybe kerülés a céljuk, ez idén sem lesz másként. Jött egy váratlan vereség, egy rossz kezdés az OSE ellen, aztán javítottak a KTE ellen, nem volt tökéletes a játékuk, van még benne. A hiányzók miatt azt gondolom, itt benne van, hogy a DEAC győzelemmel távozik Szolnokról.

NKA Universitas Pécs – Atomerőmű SE

A Pécsnek nehéz sorsolása volt az elején, egy újoncnak nem szerencsés Szombathelyen és Kaposváron kezdenie. Egyelőre emiatt nehéz őket elhelyezni a skálán, voltak jó periódusaik, hajtósak, Manjgafic és Durmo okos igazolásnak tűnik, a magyarok tekernek egész mérkőzésen agresszívan, azt gondolom ennek majd meglesz a gyümölcse. Nagyon sajnálom Csirke Feri barátomat a túloldalon, mert ahogy tavaly, úgy idén is sok sérüléssel bajlódnak, nincsenek irigylésre méltó helyzetben. Nem tudom, hogy tudnak kiállni a Pécs ellen, ha nem lesz Eilingsfeld, Sanadze és Ihring sem akkor nehéz dolguk lesz, ezesetben könnyen előfordulhat, hogy az NKA megszerzi első győzelmét.

Arconic-Alba Fehérvár – MVM-OSE Lions

Volt szerencsém nézni a Szeged-Alba mérkőzést, azt gondolom eddig a szezon legjobb mérkőzése volt. Kiváló dobóformája volt mindkét csapatnak, még ha a védekezések nem is voltak a legjobbak, de hajtós, küzdős, szórakoztató találkozó volt. Szegeden nyerni idén nagy fegyvertény, senki nem mehet oda úgy, hogy lebecsüli a Szedeákot. Az Oroszlány az évad egyik meglepetéscsapata, egyelőre minden ül, minden poszton, légiós fronton pedig minőségi kosarasokat választottak. Biztos, hogy nem adják majd könnyen a bőrüket, egy végig kiélezett találkozóra számítok, egy hajszállal a Fehérvárt érzem esélyesebbnek.

Budapesti Honvéd SE – SZTE-Szedeák

A Honvéd nagyszerűen tartotta magát a két tavalyi döntős ellen, mindkét esetben a harmadik negyedben léptek el tőlük picit az esélyesebb gárdák. Tőlük ugyan az várható, mint tavaly, egy hajtós, fizikális brigád, mely minden meccsen odateszi magát, a légiósok pedig tudják a helyüket a rendszerben. A Szegedről csak pozitívan lehet beszélni egyelőre, Woolridge, Locke és Lake is remek teljesítményt nyújt, ők a másik meglepetéscsapatom. Itt sem könnyű tippelni, akár hosszabbítás is benne lehet, én most a Honvédot mondom.

Egis Körmend – Sopron KC

Az udvariasság szempontjából a vendégekkel kezdenék. A Sopron jó benyomást tett rám a felkészülési időszakban, a bajnokságban azonban eddig ezt nem mutatták meg. Mindkét mérkőzésen egy negyedet átaludtak, míg a Kecskemét ellen az elején elengedték ellenfelüket, amit már nem tudtak ledolgozni, addig a Szolnok ellen a negyedik negyedben fagytak le. Görcsös, szenvedős, egyénieskedő volt a játékuk, ennek vereség lett a vége. A Körmend nagyon kemény hetet zárt a Paks ellen, a FIBA Europe Cupban magas minőségű játékra kényszerítette őket az Anorthosis és Bnei. Ez jó hatással van a csapatra, ami gyümölcsözik is a bajnokságban. A Paksot szépen felőrölték és magabiztosan nyertek. Azonban fontos, hogy nem szabad kiindulniuk a saját jó és ellenfelük rossz formájából, nem lesz elég csak a cipőt feltenni a Sopron ellen a parkettára, mert abból könnyen vereség lehet. Szerintem ezt a hibát nem fogja elkövetni az MTE és behúzza a meccset.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Kometa Kaposvári KK

Az már látszik, hogy a Falco idén is kilóg a bajnokságból, persze ezt már tudtuk a szezon előtt, az átigazolások után. A Szombathely egy olyan 8-10 fős rotációval rendelkezik, ahol az esetleges rotálások ellenére sem romlik a minőség, ez hosszútávon nagy előny. Nyilván nekik is lesznek rossz napjaik, de mindenki ellen ők az esélyesek. A Kaposvár idegenbeli sorsolása sem egyszerű, de most úgy utazhatnak a Falcóhoz, hogy nincs rajtuk nyomás. Ez akár meglepetést is szülhet, ne felejtsük, tavaly is nyertek Szombathelyen a somogyiak. Felszabadultan próbálkozhatnak, hiszen mindenki hazai sikert vár, ez jó játékot szülhet. A vendégeknél külön szurkolok a fiatal magnak, gondolok itt a Puska, Paár, Antalics, Halmai fogatra. Természetesen Falco győzelmet várok, de remélem izgalmas, fordulatos meccs lesz.

Zalakerámia ZTE KK – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Hát azt gondolom a Zalaegerszeg rajtja eddig nem nyűgözte le a szurkolókat, de ennél jobb játékerőt képviselnek, mint amit mutattak. Továbbra is a rájátszásba várom őket, de a sérülések egyelőre itt is közbe szóltak. A Szeged elleni meccsen éreztem a meglepetést, és meg is lepte őket a Szedeák, az OSE pedig szétszedte őket, belefutottak a késbe. A Kecskeméttől pont azt várom, mint tavaly, eddig azt is kaptam, az első fordulóban otthon rutinból nyertek, míg a DEAC ellen idegenben azért akadozott a gépezet. Játékstílusban nem fognak változni, őket egy jó középcsapatnak tartom. Kiélezett meccsre számítok, de a ZTE-re tippelek, mert nem fér bele egy újabb hazai vereség.

HIRDETÉS
14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
lddBorn2Ballmoldi56lalusRedbid Recent comment authors
ldd
Olvasó

Arra még emlékszik valaki, hogy tavaly a “rém gyenge” KKK nyert Falco-ban?

Born2Ball
Olvasó

Trummernek még nagyon sokat kell tanulnia, hogy akkora szakértő lehessen, mint én!
Ha gondolja felhívhat néhány tanácsért!?

moldi56
Olvasó

Rudi barátunk első tippje nem jött be.Nem mondom,hogy kiváló játékkal,azt sem mondom,hogy jobbak voltunk,de nyertünk.Ami köszönhető annak,hogy Révész vezérletével elveszett labdát nem ismerve,a parkettát feltörölve odatette magát a csapat.Ami a DEAC-ot illeti kiváló játékosokkal rendelkeznek,de szkeptikusan,unott pofával lelketlenül játszottak.Williamson kivált közülük,innen ment oda,nyilván meg akarta mutatni.Ő 3 triplát az Olajnál egy meccsen soha nem dobott.Amúgy most is 6 kisérő személlyel jöttek Szolnokra,élén Becsky úrral.Van az a pénz…

Artur Doki
Olvasó

Az Ase pont az említett trió nélkül( Ihring 1 percet játszott és sajnos megsérült) nyert Pécsett felkészülési meccsen…
De mint tudjuk,más egy edzőmeccs és más egy bajnoki( ráadásul első hazai,minden tekintetben)…szóval sajnos abszolúte kétesély.
Persze azért Hajrá Ase❤️??

Bezse
Olvasó

az erőviszonyok még távolról sem körvonalazódnak ( falcot kivéve )

Redbid
Olvasó

Én is inkább így fogalmaztam volna ott a cikk eljén lévőt:
“Így a harmadik fordulóra lépve, kezdenek kirajzolódni erőviszonyok, nagyjából lehet látni egy bizonyos képet, ami persze nem 100%-os, de talán jelzésértékű.”

Gecse J. Márió
Olvasó

Hollis-Jefferson hogyhogy csak 16 percet játszott a ZTE ellen? Megsérült, vagy csak simán már az Alba ellenire pihentette Petrov?

lalus
Olvasó

A 32.percben kipontozódott

Gecse J. Márió
Olvasó

Ja látom már, faultproblémák…

zterulez
Olvasó

Valami kommunikáció jöhetne a klub részéről, hogy állnak a sérülések…

deacfan7
Olvasó

Remélem bejön a jóslatod, mert nagy bravúr lenne Szolnokon nyerni!

blueye
Olvasó

Remélem nem jön be 🙂 de sajnos most nem képtelenség a hiányzók miatt 🙁

Gecse J. Márió
Olvasó

A jelen helyzetben az egy ki-ki meccsnek ígérkezik.

moldi56
Olvasó

Így utólag neked megmondom:nem jött be Rudi jóslata.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés