Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Trummer Rudolf szerint hosszabbításban dől el a harmadik meccs

Állandó szakértőnk eddig egyszer tippelt ráadást, akkor be is jött.:

:

1-1-ről folytatódik a finálé a férfi élvonalban, ezúttal Szombathelyen lépnek pályára a felek. Állandó szakértőnk, Trummer Rudolf szerint az izgalmak fokozódnak, hosszabbítást vár.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Egis Körmend: Azt gondolom, hogy maga a második mérkőzés olyan őrületes és fenomenális volt, amit látnia kellett volna egész Magyarországnak. Lehet így is vérre menő, kemény, presztízs meccset vívni. Ez megmutatta, hogy miért érdemes ennyit a sportágra fordítani anyagilag, valamint azt, hogy két különböző felfogású, két, a csapatépítésben más stratégiát követő keret milyen találkozót vív. Ehhez meg kell említeni az őrületes szurkolótáborokat még úgy is, hogy kicsit kisebb, otthonosabb a körmendi szentély. A Falco szurkolóit is megilleti a dicséret, mert mindenki elért egy határt, de azt senki nem lépte át, sem a pályán, sem azon kívül. Ez egy nagyszerű dolog! Nem is tudom, hogy mikor láttam ilyen mérkőzést utoljára, de az elmúlt pár évben nem emlékszem arra, hogy egy ennyire éles, kemény, szikrázó meccsnek lehettünk a szemtanúi, ahol még a labdát is nehéz volt leütni, ahol egy kettő-kettőt is nehéz dolog volt kivitelezni. Ha ezt egy egész ország látja, akkor még nagyobb tisztelet övezné a kosárlabdát.

Meg kell említenem a három játékvezetőt is, Cziffra Csabát, Praksch Pétert és Frányó Pétert, akik nagyon szépen idomultak a mérkőzéshez és ha volt is egy-egy tévedésük, nem befolyásolták a játékot. Nem törték szét, ebből is látszik, hogy lehet úgy is kemény egy meccs és élvezetes a nézők számára, hogy nem állandóan a videót kell visszanézni, nem röpködnek a technikaik, kiállítások. Végre egy olyan találkozó, ahol ment a kosárlabda és a test-test elleni küzdelem. Remélem, hogy a következő mérkőzéseken is ilyen lesz a játékvezetői szemlélet, mert ennek mindenki csak a haszonélvezője lenne.

Tudom, hogy a magyar kosártársadalom már tudja, de Csák Tamás személyében egy olyan barátot veszítettünk el, aki – bár sokan nem tudják – nagyon nagy része volt a körmendi kosárlabdának harminc éven keresztül. Személy szerint tizenhat évet dolgoztam vele, nagyon sajnálatos, ami történt. Azt gondolom, hogy a körmendieknek ez egy plusz motivációt jelentett és lehet, hogy Ferencz Csaba utolsó dobását ő fújta be, amivel ki lett egyenlítve a párharc.

Megint furcsán fog hangzani, de nem tudom elvonatkoztatni a körmendiségemet, mert az érzelmi töltet bennem sem olyan, mintha egy Szolnok-Falco döntőt elemeznék. Megpróbálok pártatlanul nyilatkozni, de legyenek szívesek nézzék el nekem, hogy ez azért nehezen megy.

Hatszor játszott a két csapat egymással idén és ha az emlékeim nem csalnak, akkor egyik mérkőzés sem hozott sima győzelmet. A Falco ebből négyet, a Körmend kettőt nyert meg. Tudjuk, hogy a Szombathely játékosai erősebbek, magasabbak, rutinosabbak, összeszokottabbak. A játékintelligenciájuk magasabb, ami nagy dolog, mert ők ugyanezt az eredményt el tudnák érni edző nélkül is, mert átlátják a játékot. A körmendiek most bebizonyították, hogy Dávid módjára meg lehet verni a nagyokat, nemcsak 32-33 percig partiban lenni. Régen nem lehetett már ilyet látni, a körmendi szív és a körmendi “tökösség” megmutatkozott. Az elmúlt 50-60 évben mindig szükség volt a helyiek bátorságára, mert egy-egy rosszabb szezont leszámítva mindig a kitűzött célok fölött teljesített a klub, köszönhetően annak, hogy valaki mindig elő tudott lépni. Ez most meglátszott a 3-4 pályára lépő körmendi fiatalnál (Durázi Krisztofer, Takács Kristóf, Kiss Mátyás, Doktor Péter). Gratulálok nekik, mert nem kell 30 pontokat dobálni, de ezzel a játék stílussal meg lehet verni Góliátot.

A Körmendnek fontos lesz, hogy Stokes pályára tud-e lépni, ami szerintem a meccs előtt fog kiderülni. Az viszont bebizonyosodott, hogy összefogással ez is átvészelhető. Viszont ha Stokes játékra képes, akkor nagyon jó teljesítményre képes a Körmend, több lenne az üres helyzet, azokból pedig sokkal jobb lehet a dobószázalék. A Falco szerintem ugyanazt fogja csinálni, mint eddig. Eddig nem jött ki nekik a lépés, nem úgy játszottak a két meccsből másfélszer, ahogy elvárható lett volna tőlük. Azt nyugodtan mellé rakhatjuk, hogy ez többek között azért volt így, mert ennyi volt nekik engedve, nagyon jól védekezik a Körmend, így nem tudnak annyi gyorsindítást csinálni. Az öt az öt elleni játékban viszont előjöhetnek a sárga-feketéknél a problémák, nem látom bennük azt a lendületet, ami jellemezte őket az év közepéig. Tudom, hogy képesek hirtelen változtatni a játékukon, több szerkezetben kosárlabdázni. Hozzá kell tenni, hogy a légiósaik eddig halvány teljesítményt nyújtottak, az biztos, hogy előbb-utóbb ez változni fog. A két motor egyértelműen Váradi és Somogyi, Perlt én inkább befejező embernek tartom. Ha a két motort meg lehet állítani, lelassítani, akkor bajban lehet a Falco. A felelősség és a nyomás nem a körmendiek vállát fogja nyomni, de ez nem szabad, hogy úgy nyilvánuljon meg, hogy fegyelmezetlenek és felelőtlenek lesznek a vendégek.

A Szombathely a vereség ellenére egy nagyon erős csapat és mint említettem, pillanatok alatt ritmust tud váltani. Ha ott nem lesz képben a Körmend és ezt nem tudja megfogni, akkor ott akár el is léphetnek a sárga-feketék. Ezt viszont senki nem fogja tudni most megmondani, hogy ez hogyan fog alakulni. Fontosak lesznek a párharcok, hogy ki fogja előbb beszedni a második, illetve harmadik faultját.

Még talán az első fordulóban mondtam egyszer olyat, akkor be is jött, hogy a mérkőzés hosszabbítás után fog eldőlni. Most megpróbálom megint.

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Brazzo2022garciaMotoroswileyJohnyx Recent comment authors
Brazzo2022
Olvasó

Ez így, ebben a formában, korrekt nyilatkozat volt.

wiley
Olvasó

Szóval akkor valamelyik csapat simán nyer… 😅

Johnyx
Olvasó

Te jó ég nettó baromság, amit a 2. meccs játékvezetői csináltak.
Gordon lekönyökölte Somogyit megadták a két pontját, aztán még dobhatott egyet büntetőből. Csupán ez az akció volt plusz 3 pont a Körmendenk full jogtalanul!
Ettől függetlenül, gratulálok, hogy visszajöttek a meccsbe, de kellett bírói haza pálya fújás is hozzá!

Motoros
Olvasó

👓👓👓👓
🤡🤡🤡🤡
🐦🐦🐦🐦
😂🤣😂🤣

garcia
Olvasó

Én meg legalább 5 lépést láttam a Falco részéről ebből 3-at Zozo részéről.

Dudi
Olvasó

Ez egészen biztos Rudi? Mert akkor futok, és megjátszom a mixen.😁😁😁
💛🖤

nick19
Olvasó

Jól mondod Rudi!
MTE

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés