Connect with us

Bajnokság

Trummer Rudolf szerint gyorsan meglesz a Jászberény második győzelme

Állandó szakértőnk szerint az Alba-Szolnok hosszabbításban dől el.:

:

Négy hétközi találkozóval folytatódik a férfi élvonal. Ezúttal Trummer Rudolfot, a BB1.hu állandó szakértőjét kértük meg, hogy elemezze a párharcokat.

Jászberényi KSE – Zalakerámia ZTE KK: A Jászberénynél átszakadt a gát, innen is gratulálok Patai Benjamin edző barátomnak. Nem semmi győzelmet arattak, főleg úgy, hogy azért 72 dobott ponttal idegenben nem egyszerű mérkőzést nyerni, hát még a Körmend otthonában. Ez a győzelem biztos, hogy jót tett a JKSE játékosainak. Eddig is voltak szoros mérkőzéseik, de mindig valahogy egy negyedet nagyon elrontottak a meccseken. Most már Kinney is felépült, mindenki harcra kész. A légiósaik egyáltalán nem rosszak és a kiegészítő magyarok is megvannak, úgyhogy azt gondolom, hogy az alapszakasz vége felé a Jászberény egy másik arcát fogja mutatni. Innentől aki velük találkozik, az nem csak a cipőt küldheti ki a pályára. A Zalaegerszegnek sem lesz ez egy sétagalopp, főleg úgy, hogy nincs a legjobb formájában a csapat. Egész évben akadtak náluk problémák, ezért úgy érzem, hogy a hazaiak fogják diktálni a tempót. Ha sikerül azt a fajta hozzáállást és a küzdést átmenteni, mint a Körmend ellen és ehhez jönnek a jó egyéni teljesítmények, akkor esélyesebb a JKSE, mint a ZTE.

Alba Fehérvár – Szolnoki Olajbányász: Ez az egyik mérkőzés a megmondhatatlan kategóriából. Tippelni lehet, de biztos esélyeket nehéz mondani. Már eltelt a bajnokságból annyi idő, hogy az erőviszonyok teljesen kirajzolódtak, látni mindenkinél, hogy ki miben erős, ki miben tud még fejlődni. Most nem hátráltatja az együtteseket a koronavírus sem. Az Alba nincs könnyű helyzetben, Forray Gábornak nincs egyszerű dolga. Nagyon jó kerettel dolgozhat, minden poszton megvan az a két-három játékosa, aki akár mérkőzést is tud nyerni, de a kiegészítő feladatokat is el tudja végezni. Valahogy a védekezésben nem látom a Fehérvárnál, hogy meglenne az az összeszokott rendszer, ami látszott a DEAC elleni meccsükön is. A Szolnok az egyik legkiegyensúlyozottabb csapat, Potocnik szépen összerakta a brigádot. Nem annyira a látvány dominál náluk, de a precizitás és a fegyelem jól jellemzi őket. Megvan a külső-belső játékukban a harmónia. Nem tudom megmondani, hogy mi lesz, hosszabbításra tippelek.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE: A Paksnak is vannak komoly gondjai, igaz, hogy a bajnokságban eddig sokszor volt sérült játékosuk, hiányzójuk, de ez nem menti fel őket az alól, hogy egy viszonylagosan jó kerettel rendelkeznek és mégsem jönnek az eredmények. Vannak botladozások, hullámzó a teljesítményük akár mérkőzésen belül is. Azt hiszem, hogy a magyar kosárlabda társadalom már tisztában van Braniszlav Dzunics elméletével és játékstílusával. Nagy a szélsőség a játékukban. A Falcót nem kell bemutatni, nem kérdés, hogy a legjobb csapat idén. A legbővebb kerettel, a legjobb magyar játékosokkal rendelkeznek a sárga-feketék, akikhez jól illeszkednek a légiósok. Nehéz lesz akárkinek is megszorítania őket, szerintem ezen a találkozón nem a Paks lesz az, aki ezt megteszi. Akár egy magabiztos győzelmet is arathat a Szombathely.

Sopron KC – OSE Lions: A Sopron a magyar bajnokságnak az egyik üde színfoltja még úgy is, hogy ott is voltak problémák. Voltak nyerhető meccseik, amiket elrontottak, de Kosztasz Flevarakisz munkája látszik a csapat játékán. A fiatalabbakat is játszatja, mindenkinek megvan adva az esély. Ő tipikusan az az edző, aki nem 6-7-8 emberrel játssza le a mérkőzéseit – mondjuk ebben benne van a hibalehetőség is. Thompson és Jogéla nagyon agresszívan kosárlabdázik, jól bontják a védelmet, utóbbi ha kell, ki is hozza az emberét és onnan indítja az egy-egyeket, ezzel előnyhöz juttatva a csapatát. Most, hogy Kecskeméten egy sima győzelmet arattak, joggal várhatják el maguktól, hogy otthon az idén nem túl acélos Oroszlányt is megverjék. Az OSE játéka is elmarad az elvártaktól. Ők se így képzelték el ezt a szezont, de ezzel vagyunk többen is így. Az SKC szerintem behúzza ezt a találkozót.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés