Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Trummer Rudolf szerint benne van a pakliban a Debrecen győzelme

Állandó szakértőnk többnyire az otthon játszó csapatok mellett tette le a voksát.:

:

Teljes fordulóval folytatódik a férfi élvonal. Állandó szakértőnk, Trummer Rudolf mondta el várakozásait a hétvégével kapcsolatban.

Kaposvári KK – Sopron KC: A Kaposvár nem várt sima vereséget szedett össze Szolnokon. Ahogy néztem, az első félidőben még valahogy tartották magukat, de a fordulás után teljesen szétestek és a koncentrációval is baj volt. De csak ebből az egy meccsből nem lehet kiindulni, ennél jobb a KKK, hazai pályán mindenképp. A Sopron komoly győzelmet húzott be a Körmend ellen, ami a jelenlegi kerethez és a soproni játékhoz képest azt gondolom, hogy valamelyest meglepetésnek mondható. Az SKC-ban a légiósok szabják meg a csapat fazonját, sajnos a magyarok csak kiegészítő szerephez jutnak. Nagyon örülök Sitku Marci idei teljesítményének, csak így tovább, gratulálok neki és azt kívánom, hogy ezen az úton menjen tovább. Érdekes meccs lesz, láttuk már a Sopront idegenben jól játszani idén, de szerintem a Kaposvár összeszedettebb lesz most otthon és meg is nyeri a mérkőzést.

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Az idei év üde színfoltja a Kecskemét, ezzel mindenki tisztában van. Nagyon lényeges dolog, hogy a kosárlabda egy olyan sportág, ami az odafigyelésről és az egyszerűségről szól. Ha valaki fegyelmezett, odafigyel, akkor abból egy nagyon jó történet sülhet ki. Ezt idén a KTE be is bizonyította. Nincs kiugró játékosuk, Pollard nagyon szépen illeszkedett be a csapatba. A Körmendnek nem lesz könnyű dolga, de ha hozzáadjuk azt, hogy a piros-feketék hazai pályán játszanak és mindenki egészséges, akkor nem lesz meglepetés. Ha a Körmend tudja hozni azt a játékát, amit a második félidőben mutatott a Szeged ellen, akkor bárkire veszélyesek lehetnek. Ha ezt át tudják ültetni a Kecskemét ellen és a taktikai elképzelései is jók lesznek a hazaiaknak, akkor behúzzák az összecsapást.

Pécsi VSK-VEOLIA – Naturtex-SZTE-Szedeák: A Pécs mutatta már mindkét arcát az idei bajnokságban, néha rendkívül jól játszanak, akár idegenben is, de lépesek nagyon nagy hullámvölgyben is játszani, mérkőzés közben is jellemző rájuk ez. Nem bántva a szegedieket, de nagy volt az elvárás feléjük, mert tavaly hoztak egy olyan őrült és extra szezont, ami nagyon nehéz és ahhoz képest a légiósokban lényeges minőségbeli különbség is van náluk. Saját magukhoz képest sem tudnak hozni most száz százalékot. Nehéz megmondani ennek a találkozónak a végkimenetelét, de 55-45%-ban a pécsieket tartom esélyesebbnek.

Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki Olajbányász: A Zalaegerszeghez új légiós és edző is érkezett. Az előző fordulóban az évközbeni komoly változtatások után az Albához látogatott. Nem olyan nagy probléma egy tízpontos vereség Fehérváron, főleg úgy, hogy ha jól emlékszem csak a második negyedet rontották el, a többiben jól játszottak. Egy régi kosaras csapattársam szavára hivatkoznék, aki azt mondta, hogy egy jó ember és egy jó edző vette át a ZTE-t. Mindenképp ez pozitív lehet a szurkolókat és reménnyel töltheti el őket. Biztos, hogy kettőzött erővel fognak hajtani a hazai pályán. A Szolnoknak nem lesz könnyű dolga most. Az Olajbányászt ismerjük, egy jó, összeszedett, igazi nagybetűs csapat benyomását keltik. Solano visszatérésével még kreatívabbak is lettek, mint voltak. Így a magyarokkal és a hazai szinten jó légiósokkal vegyülve mindenképp a döntő egyik esélyesei. Szinte megjósolhatatlan ez a meccs, de próbáljuk meg, hosszabbításra tippelek.

MVM-OSE Lions – Alba Fehérvár: Az Oroszlányt nem kell bemutatni, nagyon szépen lépegetnek előre és folyamatosan fejlődik a játékuk, meccsről-meccsre jobbak, ez biztos, hogy az edző érdeme. Mindenkinek megtalálták a helyét, egy nagyon szimpatikus társaság jött össze. Ugyanez az Albáról már nem mondható el, ott is változtatni kényszerültek. Egy olyan légiós érkezett hozzájuk, akit mi körmendiek jól ismerünk, jó játékosnak tartom. Szerintem a meccset az Alba fogja irányítani és ha ezt az MVM-OSE Lions nem tudja megállítani, akkor ha egy szalmaszálnyival is, de a vendégek nyerik meg a meccset.

HÜBNER Nyíregyháza BS – Atomerőmű SE: A Kecskemétről, mint a bajnokság meglepetéscsapatáról már beszéltem, a második ilyen együttes viszont szerintem a Nyíregyháza. Főleg azok után javultak fel, miután Suárez csatlakozott a csapathoz. Johnson néha még úgy néz ki, hogy egyéni játékot képvisel, a csapathoz is sokat tesz hozzá és tud lendületet adni a csapatnak. Hazai pályán nagyon erősek, 80-90%-ban a légiósok szabják meg az együttes játékát, a magyar tényleg csak kiegészítő emberek, de ugyanúgy hozzá tudnak tenni olyan dolgokat, ami mérkőzéseket dönthet el. A Paks idén nem azt a stabil erőt képviseli, mint az elmúlt évtizedekben. Szerintem itt is a hazaiak lesznek az a csapat, amely megpróbálja gyorsindításokkal, gyors játékkal irányítani a meccset. Ha jól kezd egy meccset az ASE, akkor azt az egész mérkőzésen végig tudják vinni, de ha nem, akkor nem tudnak váltani közben. Talán itt is a hazaiaknak adnék nagyobb esélyt.

DEAC-Tungsram – Falco KC Szombathely: A Debrecen sem büszkélkedhet az idei játékával és eredményeivel. Átalakították a keretet, elég erősnek tűnő csapatot hoztak össze, de szerintem az akkori tréner rosszul keverte a kártyáit mert a játékuk magasan elmaradt a kerethez képest. Pakson Tóth Ádám hiányzott és ez a legnagyobb érvágás nekik, ő határozza meg a csapat játékát. Ha ő nem fog játszani a Falco ellen, akkor nagyon kevés esélyt látok rá, hogy megszorítsák a Szombathelyt, de ha tud, akkor hozzá tud tenni annyit, amivel borsot tudnak törni a vasiak orra alá. A vendégek is képesek kicsit ellazulni, kiengedni, ezt láthattuk Kecskeméten is, de rettentően pozitív, hogy tizenkét megnyert mérkőzés után is ugyanolyan motiváltak. Ha már itt tartunk a BL-eredményeikhez is szeretnék személyesen gratulálni és azt kívánom, hogy ameddig tudnak menjenek tovább. Biztosan Debrecenben is nyerni szeretnének és nem fognak lazítani. A csillagok állásának is össze kéne jönnie a DEAC-nak, hogy megnyerjék a mérkőzést, de benne van a pakliban, hogy egy szoros találkozón bravúrt aratnak, de a Falcót esélyesebbnek tartom.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RózsabimbóOroszlanyi BanyaszPetike97 Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Minden tiszteletem Rudi felé, de ez a mostani szakértés hemzseg az ellentmondásoktól.
“ Az SKC-ban a légiósok szabják meg a csapat fazonját, sajnos a magyarok csak kiegészítő szerephez jutnak. Nagyon örülök Sitku Marci idei teljesítményének, csak így tovább, gratulálok neki és azt kívánom, hogy ezen az úton menjen tovább.“
Sitku bár valóban kiegészítő ember, de az egyik legjobb ilyen magyar idén.

“ Nincs kiugró játékosuk, Pollard nagyon szépen illeszkedett be a csapatba. ”

Pollard konkrétan top8 a ligában pont és VAL értékben egyaránt, mi ez, ha nem kiugró csapaton belül.

Az apróságokba inkább nem is megyek bele.

Petike97
Olvasó

Ez a meccs csak azon fog múlni,hogy mennyire vagyunk fáradtak,illetve hogy mennyire fogjuk ezt a meccset elengedni a szerdai miatt… 💛🖤

Rózsabimbó
Olvasó

Fáradtak vagytok, engedjétek el ezt a meccset, a Riga elleni meccsre fókuszáljatok. Vereségetek esetén örömöt okozhattok a hazai kosárlabda szurkolóknak.
Jót tenni a legigazibb boldogság, amelyben az emberi szívnek része lehet! Hajrá!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés