Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Trummer Rudolf szerint az első forduló mindig zsákbamacsa

Állandó szakértőnk mondta el véleményét az első fordulóval kapcsolatban.:

:

Üdvözlöm újra Magyarország kosárlabdaszerető társadalmát, akik figyelemmel kísérik a férfi és női bajnokságot. Remélem, hogy minimum olyan jó bajnokságot látunk, mint tavaly. Az előző szezonban egy-két csapatot leszámítva nem lehetett biztosra menni senki ellen, ez bebizonyította a rájátszás is, ahol két nagyszerű párharccal zárult az év, gondolok itt az 5. meccsig fajuló fináléra és a régi klasszikus párharcot hozó bronzcsatára.

DEAC – MVM-OSE Lions

Talán a legnehezebb feladat az első fordulóban tippelni, most nekem jutott ez a megtisztelő, de kihívásokkal teli felkérés, ilyenkor kiismerhetetlenek még a csapatok, a felkészülési időszakból messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. A DEAC minden évben komoly célokkal vág neki a bajnokságnak, azt gondolom most is így van ez. Hoztak olyan légiósokat, akik már a bajnokságban megmérettettek, jött még Carev is, viszont meghatározó játékosok is távoztak, mint Tóth Ádám vagy Polyák László, ami nagy érvágás lehet nekik. Azt gondolom az Oroszlány hasonló lesz, mint tavaly, cél a biztos bennmaradás, de veszélyesek lehetnek a rájátszásra is, nagyszerű szakmai munka folyik a gárdánál. Az első forduló mindig zsákbamacska, de DEAC-ra tippelek.

Egis Körmend – Kometa Kaposvári KK

A Kaposvár az előző szezonban csalódást keltően szerepelt, mindössze 12. helyen végeztek, illene nekik jobb évadot produkálniuk. Szeretnék külön kitérni Hendlein Rolandra, a klub legendája vonult vissza, aki a magyar kosárlabda meghatározó alakja volt, biztos érződik majd a hiánya, sok sikert kívánok neki a civil életben és köszönünk neki mindent. Váradi Kornél személyében új edzője van a csapatnak, eddig nem sikerült neki az áttörés, most kiváló lehetőséget kapott a bizonyításra. Nagy kérdés, hogy sikerül a csapat összecsiszolása, voltak gondok a légiósfronton, viszont 3-4 nagyon tehetséges magyar játékos is van a keretben. A Körmend nehéz felkészülési időszakon van túl, minden légiós kicserélődött, szűkebbek voltak a pénzügyi lehetőségek, de sokat segíthetnek az együttesen, a magyar mag pedig megmaradt. Továbbra is sérülésekkel bajlódnak, de mindenképpen hazai győzelemre, viszont kő kemény mérkőzésre számítok.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Sopron KC

A Kecskemét továbbra is az állandóságra szavaz, két légiósuk megmaradt, hasonló játékstílusra számítok tőlük, mint amilyet Forray Gábor alatt már megszokhattunk. Fegyelmezett, megfontolt, kontrollszerű játék jellemző rájuk, minden csapatra veszélyesek lesznek a bajnokságban. A Sopront volt szerencsém látni a Göcsej Kupán, azóta még igazoltak két külföldit, akik kicsit későn érkeztek, biztos még idő kell majd nekik, hogy összeálljon a gárda. Mindenesetre szimpatikus volt amit tőlük tapasztaltam, Bors Miklós megkapta a nagy lehetőséget, sok sikert kívánok neki, remélhetőleg egy új vezetőedző karrierjének elindulását követhetjük. Itt sokkal inkább közel érzem a csapatokat, mint a fent említett meccseken, a hosszabbítást sem tartom kizártnak.

Szolnoki Olajbányász – Atomerőmű SE

A Szolnokot láttam a Mogyorósy Emléktornán, nekik sem volt ideális a felkészülés, a magyar magjuk nagyszerű, a légiósoktól még nem tudom mit várhatunk. Külön öröm, hogy Pallai Tamás újra pályán van. A Paks nagy terveket fogalmazott meg, sok sérüléssel bajlódnak, igyekeztek a tutiba nyúlni, gondolok itt White-ra és Ihringre. A keretük tavaly sem volt rossz, most azonban láthatóan magasabbra törnek. Eilingsfeld, Ihring és Sanadze hiányában meglepetés lenne a Paks győzelme, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ez megvalósuljon, nehéz meccsre számítok szolnoki szempontból.

Arconic-Alba Fehérvár – Budapesti Honvéd SE

Az Alba tavaly erős magyar magjára alapozott, ez ezüstérmet ért. Most, hogy Somogyi és Pongó is távozott – annak ellenére, hogy megtartották volna őket – és a légiósok is lecserélődtek Philmore-t leszámítva érdekes lesz megfigyelni, hogy alakul át a játékuk. Chamberst jó igazolásnak tartom, megfelelő játékinteligenciája van ahhoz, hogy vezesse a támadógépezetet. Itt is voltak légiósgondok, végül Barnett lett a megoldás, akit láttunk tavaly Sopronban. Rettentő fontos lesz Zubillaga szerepe, az előző szezonban jól szállt be Zollner távozása után, de most is komoly feladat vár rá. A Honvéd pozitív meglepetés volt az előző szezonban, most is hasonlót várok tőlük, az edzőcsere után őket is külön figyelni fogom az elején. Ezen a mérkőzésen Alba győzelmet tippelek.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – NKA Universitas Pécs

Micsoda szerencse, hogy a Falco meggyengült végre. Viccet félre téve az elmúlt 4-5 évben is kiemelkedő keretet raktak össze, idén még talán erre is rátettek egy lapáttal, hiába távozott Zach Brown és Raymond Cowells. Tanoh Dez egy kiemelkedő fiatal volt a Honvédban, Benke Szili visszatérése is óriási fegyvertény, érkezett Pongó és a megtartott légiósok valamint Perl és Keller mellé Jordano is jött. Nem kérdés, hogy a Szombathely a bajnokság fő esélyese. A Pécs nagy kérdőjel számomra, a Honvéd jó követendő példa lehet, jó mentalitású csapatuk van, az edző is ilyen, kiváncsian várom mit tudnak produkálni. Ennek ellenére nem várok meglepetést, a Falco behúzza a találkozót.

Zalakerámia ZTE KK – SZTE-Szedeák

A ZTE az egyik legerősebb csapata lehet a bajnokságnak, az előző sikeres év után okosan igazoltak, hoztak magyarokat is, mint Tóth Ádám vagy Csátaljay Péter, az új edző számára minden adott egy sikeres szezonhoz. Csuti remek nyarat zárt, az ő fejlődésére különösen kíváncsi vagyok. A Szeged gyenge idényt produkált, nehéz körülmények zavarták a csapatot a nyáron, ennek ellenére remekeltek a felkészülési szezonban, érdekes lesz, hogy ezt sikerül-e átültetniük a tétmeccsekre, mert akkor kellemetlen ellenfél lesznek mindenki számára. Ebből a szempontból a Szedeák a sötét ló, itt pedig meglepetés vendég győzelmet jósolok.

HIRDETÉS
7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
donnarummaYoWassupFamRózsabimbóBorn2Ballheraklith Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

Alapból mind H
De szerintem 1 V lesz..(talán a Sopron?)

YoWassupFam
Olvasó

Végre!:)

Deac-Ose H (nálam itt bármi lehet)
Mte-KKK H
KTE-Skc V (ahogy itt is 50-50 de csak a szokásos kiszámíthatatlan kecso faktor miatt:))
Olaj – Ase H
Alba -BHSE H
Falco – NKA H
Zte – Szeged H

Jó szurkolást és tippszmixülést mindenkinek!:)

Born2Ball
Olvasó

Kerülgette a forró kását és nem merte elmondani, hogy az nyer, aki szívvel, szeretettel és alázattal fog küzdeni!?
??

Rózsabimbó
Olvasó

…….és a lélek, az már smafu?

Born2Ball
Olvasó

Szív és lélek kéz a kézben jár!??️‍?

zterulez
Olvasó

Szerintem Ostojic még nem lesz bevethető, így a rotációs lehetőségeink beszűkültek, Tóth Ádámnak nincs igazi cseréje. Ha Ostojic mégis játszani fog, akkor persze teljesen más csapatot fogunk látni, mint a felkészülési meccseken. Lényegében nekünk kötelező lenne a keddi győzelem.

heraklith
Olvasó

Tóth Ádámnak lesz egy kiváló cseréje: Csuti Kornélnak hívják.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés