Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Trummer Rudolf szerint a Zalaegerszeg legyőzi a Paksot

Több érdekes csata is várható, nem volt könnyű dolga állandó szakértőnknek.

  •   :

:

A mai napon három mérkőzéssel elkezdődik a magyar élvonal 19. fordulója. A BB1.hu állandó szakértője, Trummer Rudolf latolgatta az esélyeket.

KTE-Duna Aszfalt – Jászberényi KSE: Mindkét csapatnak jól jött az előző forduló, a Kecskemét az elmúlt hetek rossz szereplése után hajtott végre bravúrt Fehérváron, míg a Jászberénynek is fontos volt ez a győzelem a valószínűsíthető play-outhoz, hiszen ha elcsípi a Szegedet, akkor otthon kezdheti majd a mérkőzéseket. Azt gondolom, hogy mind a kettő együttesben több van egy picivel, mint amit eddig a bajnokságban nyújtottak. De mégis egy komolyabb nagy csapatnak is nehéz Kecskeméten nyernie, ezért ők a mérkőzés esélyesei. Bár a Jászberény okozott már meglepetést Kaposváron, véleményem szerint a KTE hogy ha tudja irányítani a találkozót már az elejétől fogva, és a szokásához híven agresszíven, jól védekezik, akkor azt gondolom, hogy Forray Gábor tanítványai nyerik a párharcot.

Kaposvári KK – Szolnoki Olajbányász: Ez egy felettébb érdekes mérkőzés lesz. A Kaposvár Ivkovics érkezésével stabilabbá vált, nem olyan szélsőséges a somogyiak játéka, mint előtte, nincsenek hatalmas hullámvölgyek meccs közben, amin néha sok múlhat. Kontrolláltabb, fegyelmezettebb a játékuk. Szolnokon pedig sok múlik, hogy ki fog játszani. Az elmúlt fordulóban Davis és Price sem játszott, Juhos se lépett pályára. Ha teljes kerettel állnak fel, akkor egy kiélezett, éles csatára számítok, de ha hiányosak lesznek, akkor a Kaposár otthon megnyeri az összecsapást.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Egis Körmend: Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy vendég győzelmet várok, ráadásul pont a helyszínen tekintem meg a mérkőzést. Ez viszont attól is függ, hogy a Körmend melyik arcát mutatja majd. Ha azt, ami a szerdai mérkőzés utolsó harmadában volt látható, azt az agresszív, koncentrált jó védekezésből könnyű kosárlabdát, indításokat, akkor győztesen jöhet le a pályáról. Máskülönben nem lesz egyszerű dolguk. Nem tudom, hogy Varnado játékra képes lesz-e, de a piros-feketéknek nem szabad ezzel foglalkozniuk, így is, úgy is hozniuk kell ezt a meccset, mert ugye a Szeged is foghíjasan áll fel.

OSE Lions – Sopron KC: Nem akarom az Oroszlányt újfent dicsőíteni, mert ezt mindenki megteszi és láthatjuk, hogy az eredmények, amiket elérnek abszolút nem véletlenek. Nagyszerű, tipikus kis jó csapatról van szó. Ha most is olyan játékkal és koncentrációval rukkolnak elő, amit eddig hazai pályán mutattak szinte minden csapat ellen, akkor egy szoros mérkőzés lehet. A Sopron is sokat erősödött és stabilizálódott Flevarakisz érkezésével. Sok múlik a vendégek játékán, az fog dönteni, hogy melyik együttes tudja jobban ráerőltetni az akaratát a másikra. Egy szoros mérkőzésen, talán egy picivel nagyobb esélyt látok az Oroszlány győzelmére.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Alba Fehérvár: Az Albánál is új edzőről beszélünk, de Shivek még csak két hete van a csapatnál, ennél több idő kell ahhoz, hogy egy tréner munkája beérjen, illetve változásokat hozzon. Valahogy azt érzem, hogy nagy meglepetés lenne, ha a Fehérvár nyerne. A Szombathely nagyon jó csapat, nagyon nehéz náluk nyerni, nagyon sokan vannak. Hazai pályán még egy viszonylagos közepes, rosszabb játék is belefér nekik, még úgy is megtudják nyerni a mérkőzéseiket. Itt akkor tudna az Alba nyerni, ha egy elképesztő dobóformával párosuló jó játékot mutatnának be, míg a Falco ennek az ellentettét hozná. Erre nem látok túl sok esélyt, ezért magabiztos hazai sikert várok.

Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE: Az elmúlt fordulóban a most otthon játszó csapat pozitív, míg az idegenbe érkező gárda negatív meglepetést okozott. A Pakssal mindenképpen kell majd számolni a végén is, ez látszik a félidő utáni időszakban. Jó játékosokból álló, gyors együttes, aminek megvannak a belső-külső játékai egyaránt. A két csapat kosárlabdája az irányítóposzton múlik. Most is Evans és Bibbins játékán fog múlni, amelyikük jobban tudja mozgatni az övéit, az a fél fog nyerni. Ember legyen a talpán, aki ennek a mérkőzésnek a végkimenetelét megmondja, de talán 51-49%-ban a Zalaegerszegre tennék.

DEAC – Pécsi VSK-VEOLIA: A Debrecen az idei évben az erősítéseinek, illetve a rutinosabb játékosainak köszönhetően már nemcsak egy jó középcsapat, hanem annak már a tetejét súrolja, próbál ragadni az élmezőnyhöz. A Pécs játékában látok változást Alekszics érkeztével. Ha azt az agresszív játékát játssza a DEAC, amire hazai pályán képes, ha a jó arcát mutatja, akkor behúzzák ezt a találkozót, még akkor is, ha a PVSK képes idegenbeli meglepetésekre, ahogy ezt megmutatta Körmenden is.

fotó: Nyugat.hu

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés