Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Trummer Rudolf szerint a Sopron a Falcót, a Körmend a Szolnokot veri

Állandó szakértőnk hazai pályán esélyesebbnek érzi az Oroszlányt.:

:

Három kulcsfontosságú találkozót rendeznek szerdán a középszakaszban, melyekről állandó szakértőnk, Trummer Rudolf mondta el a véleményét.

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend: Különleges mérkőzés lesz ez, mert hosszú idő után azt gondolom, hogy a Szolnok győzelmi kényszerben van, ami a bajnokság nagy részében nem volt rá jellemző. Most úgy alakultak az eredmények, hogy egy esetleges körmendi sikerrel veszélybe kerülhet az Olajbányász második helye. Sajnos a múltkori, SKC elleni találkozójukat nem láttam, csak figyelemmel követtem, kissé simábbnak tűnő meccsen nyert a Sopron. A kupadöntő után mintha egy pici gödörbe került volna a szolnoki csapat, számomra kicsit energiátlannak tűnnek, pedig egy nagyon jó együttesről van szó. Biztosan a sérülések is hátráltatták őket. Ha a hiányzók megmaradnak, akkor azért nem egyszerű 6-7-8 emberrel végigjátszani ezeket az éles mérkőzéseket. Ettől függetlenül a mezőnysoruk elég rutinosnak mondható. Mostanában Rudner játszik sokszor négyest, Subotic és Cakarun pihentetését így oldják meg. Nem tudom, hogy Kovács Péter állapota hogy áll, de az irányító, illetve bedobó poszton megvannak. Örülök Pallai jó játékának és fejlődésének, a bajnokságban egy üde színfolt, hogy egy-egy fiatal magyar ki tud emelkedni, ebben ő az élen jár, gratulálok neki innen is. A Körmend egy kemény soproni találkozó után megy Szolnokra. A körmendiek egy olyan meccset játszanak, ami nagyon fontos. Nem kell rágörcsölniük, de a küzdésnek, a hajtásnak és a 100%-os koncentrációnak meg kell lennie és akkor győzelmi eséllyel léphetnek pályára a hiányos Szolnok ellen. Ha a vendégeknél Stokes és White mellé fel tud valaki nőni és lenne a 6-7 aktív rotációból 3-4 jó teljesítmény, akkor azt gondolom, hogy akár nyerhetnek is. Én azt gondolom, hogy ez benne is van a levegőben, ha a Körmend jól tudja kezdeni a mérkőzést, akkor meglepetést okozhat és nyerhet.

Sopron KC – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely: Az előzetes számításaim alapján itt azért megkeveredhetnek a dolgok a helyezéseket illetően. Többek között emiatt is a Sopronnak minden összecsapás létfontosságú, hogy hazai pályán kezdhesse a negyeddöntőt, ezáltal mindenképp nyerni is szeretne most a Falco ellen. Amennyire tudom és látom, a Szombathely sem lesz 100%-os kerettel, ami komoly veszteség a sárga-feketéknek. Két-három ember hiányát nagyon nehéz kompenzálni, ha érdemben nyolc-kilenc fős csapatod van. Az SKC-ban szerintem mindenki bevethető és kettőzött erővel fognak menni. Hazai pályán játszanak, nagyon jól tudnak otthon dobni, jó a játékuk. Nagyon tetszik Montgomery teljesítméye, a rutin is ott van mellettük Borisov személyében, de a remek légiósokhoz jönnek a jó magyar teljesítmények is, akik néha tudnak is lendíteni egyet a csapat játékán. Ha a Falco hiányosan utazik el, akkor nehéz dolga lesz. Valahogy úgy érzem, hogy a Sopron teljes kerettel nyerni fog.

MVM-OSE Lions – Kaposvári KK: Amikor elkezdődött a középszakasz, akkor ha jól emlékszem egy-két fordulóval a kezdés után a Debrecen kilátástalan helyzetbe került. A másik együttes, aki hátrányban volt a többiekkel szemben, az az Oroszlány volt. Most nagyon fontos meccs áll előttük, hiszen hogy ha a KKK-t megverik több, mint nyolc ponttal, akkor jó eséllyel rájátszásba jutnak. Ez köszönhető annak, hogy mostanában jó játékot mutatnak, a hazai pályájuk pedig nagyon erős. Nagyon tetszik a Calhoun játéka, míg Ihring jól mozgatja a többieket. Érdekes, hogy mi történt és miért javultak fel ennyire, remek képest festenek még úgy is, hogy a védekezésük még lehetne egy kicsit jobb. A Kaposvár egy kicsit elrontotta a középszakaszt, egy megnyertnek tűnő találkozón kapott ki Kecskeméten, majd hazai pályán vereséget szenvedett a Szegedtől. A somogyiak játéka a légiósokra épül, a mezőnyposzton Hilliard és Price teljesítményén múlik minden, míg a belső posztokat elsősorban Martin fedi le. Jó formában voltak, de az utolsó 2-3 meccs nem úgy sikerült, ahogy eltervezték, kérdés, hogy rendezni tudják-e a sorokat. Az biztos, hogy sok néző fog kimenni, jó hangulat várható, a hatodik ember ott lesz az oroszlányi csapattal. Ha a piros-feketék tudják diktálni a játék ritmusát, akkor azt gondolom, hogy OSE-siker születik. Idegenben nem egyszer okozott már komoly meglepetést a KKK, de most a hazaiakat érzem esélyesebbnek.

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
sobisMendezGennaroDeTommasoSavariaKnézy Ernő Recent comment authors
sobis
Olvasó

Ajjaj ez rossz előjel…
Hajrá Sopron!

Mendez
Olvasó

Rudi, a Körmend és az Alba ellen is láthattuk milyen nehéz kompenzálni a Falconak 3 ember hiányát ???

GennaroDeTommaso
Olvasó

Rossz a matek Rudi. Alapszakasz meccseket is viszi magával mindenki, az OSE-KKK 1-2 jelenleg, ha az OSE nyer ma (2-2) és a végén azonos mérleggel állnak majd a Kaposvárral, ott a pontkülönbség dönt. Tehát az Oroszlánynak 12 pontnál kell többel nyernie, ugyanis ekkora hátrányt szedtek össze a 3 lejátszott meccsük alatt.

Savaria
Olvasó

,Tyúkeszű, tyúkeszű…’

Knézy Ernő
Olvasó

Ez meg mit szívott?

KD
Olvasó

Ejnye Rudi, ez nem volt szép töled, Hajrá Falco!?????

Csakegyfan
Olvasó

Háromból nulla

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés