Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Trummer Rudolf szerint a Paks akár magabiztosan is nyerhet a Szeged ellen

Állandó szakértőnk három hazai és két vendégsikert vár.:

:

Szerdán három, csütörtökön pedig két mérkőzést rendeznek a férfi élvonalban. A BB1.hu állandó szakértője, a körmendiek legendás játékosa, Trummer Rudolf elemezte ki a párharcokat.

DEAC – Egis Körmend:

Nem árulok el azzal nagy titkot, hogy a DEAC-nak idén komolyabb tervei vannak, legalábbis a csapatépítés szempontjából ez látszik. Ehhez megfelelően erősítették a keretet. Alapvetően a játékukat két ember határozza meg, Tóth Ádám és Moody személyében. Ha közülük valakinek nem megy a játék, akkor egyértelműen valaki más előtt megnyílik az út. Polyák és a többi légiós is jól szokott játszani, valamint a fiatal magyarok is. A Debrecen egyelőre nincs élete formájában, de magyar szinten jónak mondható a csapatszerkezetük és a játéktudásuk. Kulcsfontosságú náluk, hogy a mérkőzéseken mennyire tudják leredukálni a fegyelmezetlenségeket. Ezt a gondolatot folytatva remélem, hogy ezt a fegyelmezettségi rátát most nem tudják annyira lecsökkenteni és picit hazabeszélve lesz arra lehetősége a Körmendnek, hogy győzelmi esélye legyen a végjátékban. A piros-feketéknél mindig kérdés, hogy melyik arcukat mutatják. A Kaposvár elleni első félidőben is láthattuk, hogy tudnak nagyon fegyelmezetlenül is játszani, de ha úgy jönnek ki, mint a második felvonásban, akkor lehet keresnivalójuk. Ha ezt az oldalát mutatja negyven percig a csapat, akkor mindenképp lesznek beleszólhat a végeredménybe. Egy kicsivel esélyesebbnek tartom a Debrecent, ha százalékosan kéne megmondanom, akkor 51-49%-ban hazai sikert várok.

Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák: 

Braniszlav Dzunics akárhova megy, mindig úgy választja ki a játékosait, hogy a saját stílusát tudja játszatni. Nekik sem volt könnyű dolguk eddig, sok volt a hiányzó, ezért még biztos nincsenek teljesen összecsiszolódva. Ettől függetlenül bármikor kijöhet nekik a lépés, akár mérkőzésen belül is 5-6-7 percre, amivel nemcsak a Szegedet, hanem az élcsapatokat is padlóra tudják küldeni. A Szeged egy üde színfoltja a bajnokságnak, én a pontvadászat előtt titkon már éreztem, hogy jó lesz ez az együttes. Természetesen ott is vannak hibák, de a számukra fontos mérkőzéseket behúzzák. Nekik nem Pakson kell nyerniük, de ettől függetlenül biztos, hogy nem feltartott kézzel utaznak el. Valami azt súgja, hogy az ASE akár egy magabiztos győzelmet is arathat.

OSE Lions – Alba Fehérvár: 

Ahogy eddig, most is szinte lehetetlen megtippelni az OSE mérkőzését, mert ha valakire igaz az a szóösszetétel, hogy bármi előfordulhat, az az Oroszlány. Nincs meg nekik az a hazai pálya előnye, mint ami az elmúlt évadban megvolt. Nincsenek egyszerű helyzetben, nagy az elvárás a városon belül, hozniuk kell az eredményeket, de egy nagyon szép történet az, amit ők előállítottak ebben a magyar bajnokságban. Az Alba egy kifejezetten jó csapat, amelyet az aranyéremre is esélyesnek tartok. Ahogy például Zalaegerszegen láthattuk, a fehérváriaknak is vannak kihagyásaik. A vendégek játékát a Turner-Curry duó határozza meg. Ha ők szabadon mozgathatják a társakat és diktálhatják a tempót, akkor nehéz dolga lesz az Oroszlánynak. Bizonyára ezt tudják is a piros-feketék és megpróbálják majd levédeni őket. Az Albának egy kicsit több esélyt adok, de az OSE is beleszólhat, itt megfordítanám és a hazaiaknak adnék 49%-ot, míg a vendégeknek 51-et.

Zalakerámia ZTE KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely:

Ez egy történelmi, majdnem szomszédvári rangadó ami az elmúlt években komoly csatákat hozott. Majdnem hasonlóan a Körmend elleni mérkőzésekhez. Azért azt a színvonalat még nem tudják elérni, mint amit egy Falco-Körmend, vagy egy ZTE-Körmend meccs tud hozni. A kék-fehéreket nem látom acélosnak, félreértés ne essék, egy szóval sem szeretném leírni őket, de van még mit javítani. Egy-két mérkőzésüket láttam, nagyon szélsőséges a játékuk, néha akadozik, lassú, körülményes. A Falcót nem kell bemutatni, rendkívül bő keretük van, minden posztra van legalább egy jó játékosuk. Sok gárda elfogadná, nemcsak Magyarországon, hanem egy középszintű külföldi együttesben is a Benke-Váradi-Perl triót. Nem tudom, hogy ki fog játszani közülük, de az ő összjátékuk és perceik is meghatározzák a Szombathely eredményeit. Ha mindenki játszik a vendégeknél, akkor akár egy nagyobb arányú győzelem is összejöhet.

Szolnoki Olajbányász – Kaposvári KK:

Majdnem azt kell, hogy mondjam kis túlzással, hogy a Szolnok félig-meddig nem várt eredményt hozott Szegeden. Biztató játékot produkáltak és úgy tűnik, hogy meccsről-meccsre egyre jobbak. Potocnik taktikája és a csapat kohéziója kezd összeérni. A Kaposvárról ugyanezt nehéz elmondani, ahogy láthattuk a Körmend és a Kecskemét ellen is, nagyon hektikus a játékuk. Valahogy a somogyiakon azt látom, hogy az irányító poszton feltétlenül javulni kell, mert nagyon sok a ki nem kényszerített hiba. Ha egy szorosabb találkozót tudna játszani a KKK, az már egy nagy dolog lenne, magabiztos szolnoki sikert várok.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés