Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Trummer Rudolf: Nem csak a bajnokság, a kupa szempontjából is fontos meccsek következnek

Állandó szakértőnk mondta el a várakozásait a következő fordulóval kapcsolatban.:

:

DEAC – Budapesti Honvéd SE

Pikáns mérkőzésre számítok, a DEAC-nak, ha 8-ban akar lenni, – amire van még esélye – akkor győznie kell. A Debrecen az idei évben sötét ló, azt látom, hogy bár a keret nem rossz, nem megfelelően teljesítenek, az eredmények sem jönnek. Egy-egy jó meccsük van azért ami bizalomra ad okot, – gondolok itt a Körmend elleni sima győzelemre, illetve a Falco elleni utolsó másodperces vereségre – úgy látom az egyik legjobb magyar mag az övék, Mócsán egyre jobb, Polyák, Tóth, Kenéz és Garamvölgyi mind hasznos tagja a csapatnak, légiós problémát látok inkább, – kivéve Drenovac – nem olyan az összhang náluk mint kellene, egyénieskedő játékra hajlamosak. A Honvéd kis meglepetés csapat, nyertek már két mérkőzést, de jött a baki az előző fordulóban, amikor először voltak favoritok, görcsössé váltak. Kíváncsi vagyok most mire lesznek képesek. Szerintem a DEAC nyer.

Soproni KC – Duna Aszfalt-DTKH-Kecskemét

A Sopronnal kapcsolatban friss emlékeim vannak, Körmend ellen nagyszerűen játszottak. Jó formában vannak, elsősorban a légiósokra építenek, illetve Valerio nagy tehetség. Kosztasz Flaverakisz jól irányítja a gárdát, ez már tavaly is így volt, megfelelő arányban egyénieskednek és játszanak csapatjátékot. Molnár Marci teljesítménye sokat javult, remélem ez így is marad, összességében az egész SKC leapttanózásban és védekezésben erős. A Kecskemét rutinos csapat, azt gondolom a bajnokságban három kiemelkedő csapat van, – a Falco, a Szolnok és az Alba – a következő 3-4 együttes egy szintet képvisel, ez a kettő ide tartozik. A KTE a kontrollált játék híve, szokásos módon a légiósokra építenek, jó csapat védekezés, jó játékolvasás és okos támadójáték jellemzi őket, néha azonban hajlamosak elfáradni. A hazai pálya miatt SKC-ra tippelek, de izgalmas végjátékra számítok.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE

Nekem nem annyira meglepő a Szeged visszaesése, egy oldalú játékuk, legfőképp Washington határozza meg, ha neki tere van és tud irányítani abban benne vannak a kosarak és pörgeti a csapatot, ám őt hibára késztetik akkor kevésbe és ez az egész csapatra kihat. Védekezésben sok a hiba, bár hazai pályán agresszívebbek és jobban dobnak, messze nem olyan kiegyensúlyozottak, mint tavaly. A Paks nyert Oroszlányban és a ZTE ellen, két közvetlen riválist kétvállra fektetve úgy, 90 pont felett dobtak, ez mindenképpen komoly teljesítmény. Kicsit visszaesett a védekezés, de ennek a sérülések mellett a nagyobb meccstempó is az oka. Nehéz eldönteni ki nyerhet, most úgy érzem a Szeged behúzza végül a meccset.

Zalakerámia ZTE KK – MVM-OSE Lions

A ZTE-t a Kecskeméthez tudom hasonlítani, összetartó keret, csapatjáték jellemző rájuk, de megvannak a játékosaik, akikben benne a váratlan – O’Reilly, Rakicevic – és palánk alatt is erősek. Nagyon jól kezdték az idényt és bár sorozatban három vereséget szenvedtek, Szolnokon, Szombathelyen és Pakson bármelyik csapatnak benne van a vereség, pozitív, hogy volt sanszuk nyerni például az ASE ellen. Otthon ennek ellenére javítaniuk kell, ami az OSE idegenbeli mérlegét elnézve nem elképzelhetetlen. Dimitrijevics nagyszerű játékos, de Barnjakra és Callaway-re is figyelni kell, azonban Zalaegerszegen nem lesz esélyük. Krasovecnek mesternek biztos különleges lesz az OSE ellen meccselni, szerintem a lefújáskor ő fog örülni.

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

A vasi El Classico mindig különleges, nagy a hangulatra számítok az alapszakaszban is, tabellától függetlenül mindig kemény jó meccs, nagy presztízzsel. A Körmendnél a legrosszabbkor jöttek a sérülések. Mitchell  és Durázi nagyon hiányzik, a csapat pedig eddig nem úgy muzsikál, ahogyan az elvárható, a keret többre hivatott. Abban biztos leszek, hogy kettőzött erővel küzdenek majd a srácok a nehéz helyzet ellenére. A Falco bombaerős csapat, hiába változtattak sokat a nyáron hamar elkapták a fonalat, Keller és Perl – akinek gratulálok a díjához, nagyon megérdemelte – még mindig a csapat vezérei. A meglepetéshez a küzdés és a hajtás kevés lesz, ésszel kell játszani és szerencse is kell, nem fér bele ilyen csapat ellen a legapróbb rövidzárlat sem. A szívem miatt nem mondhatok mást, nyer a Körmend.

Hübner Niregyháza BS – Kometa Kaposvári KK

Megtört végre a jég a Nyíregyházánál, nagy skalpot gyűjtöttek be Budapesten a kiesés elleni vívott harcban. Perry, Dickerson kiemelkedő képességű játékos, mivel a kiegészítők egyelőre nem tudnak hozzátenni sokat, nagy teher van a vállukon. Fontos a fegyelem védekezésben, meglátjuk mekkora lökést ad nekik az első siker. A Kaposvár borzasztó formában van, nagyon szétestek, nem tudom miért. Aris és Hughes pedig jó játékos, védekezésben viszont teljesen elveszettek, kíváncsi vagyok ki tudnak-e mászni a gödörből. A hazaiakra tippelek, lendületből szerintem nyernek még egyet.

HIRDETÉS
7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
lakers24ejjhaballdontlieFalcoaleSebu Recent comment authors
lakers24
Olvasó

Döbbenetes, hogy mennyi helyesírási és tagolási hiba van folyamatosan a cikkekben, egyszerűen élvezhetetlen így olvasni. Szánalmas a bb1, hogy ilyen cikkírókat vesznek fel dolgozni..

Falcoale
Olvasó

Olyan jól tippelsz mint amilyen edző vagy Rudi😂

balldontlie
Olvasó

Miért, hol edző?

Sebu
Olvasó

Remélem nem lesz igaza, és behúzza az OSE! Csak azért is!

ejjha
Olvasó

OSE akkor lesz a 8-ban a végén, ha lesz egy értelmes centerük. Nem megbántva a fiatalokat, de a centerposzton kell rutin is. Kaposvár és ASE meccset én máshogy látom, a többivel egyetértek.

Sebu
Olvasó

Teljesen egyetértek veled! Bízom abban, hogy a fiataljaink extrán odateszik magukat, megmutatva Sebának, hogy kár volt annyit ültetni őket! De nyilvánvalóan center nélkül nem sok esélyünk van.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Nyiregy Kaposvárt gondolod újra.!!!!!!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés