Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Trummer Rudolf négy hazai és egy vendég sikert vár

Állandó szakértőnk elemezte az előttünk álló párharcokat.:

:

Öt bajnokival folytatódik a férfi élvonal, kedden kettő, míg szerdán három mérkőzést rendeznek. A BB1.hu állandó szakértője, Trummer Rudolf mondta el a várakozásait a meccsekkel kapcsolatban.

OSE Lions – Naturtex-SZTE-Szedeák: Mindkét csapat meglepetést okozott az előző fordulóban, csak az egyik negatív irányban saját magának, amikor az OSE otthon kikapott a Pécstől, míg a Szeged egy extra első félidővel megverte az Albát. Az Oroszlánynak szerintem a viszonylagos sok kihagyás és a meccsmentes időszak nem tett jót, az elmúlt meccsükön a szétesés jeleit lehetett felfedezni, védekezésben és támadásban is. A légiósaik nem azt nyújtották, amit az előtte levő találkozókon lehetett látni tőlük. A Szegedben nagyon jól működik ez a 7-8 emberre alapuló játék, Szekulovics nagyon szépen, egyszerűen levette azt, hogy van egy olyan játékosa Govens személyében, akinek kell, hogy sokat játsszon és akkor egy extra teljesítménnyel hálálja meg a bizalmat. Nincs lecserélve 1-2 hiba után, hanem folyamatosan meccsben van tartva. Ehhez nagyon jók a kiegészítő emberek, gondolok itt Dickey-re és Dzeletovicsra. Van még három-négy magyar játékosuk, akik hozzáteszik, ami ehhez szükséges. Nagyon jó csapat benyomását keltik, nagyon jól összeillenek. Ezek nem véletlen dolgok, minden elismerés megilleti őket. Most is a Szegedet tartom egy kicsivel esélyesebbnek, de az OSE a múltkori vereség után biztos, hogy kettőzött erővel fog pályára lépni. Nézők nélkül viszont egy kicsivel a Szedeákot tartom az esélyesebbnek.

DEAC – Kaposvári KK: A Debrecen az idei év egyik meglepetéscsapatának számít, bár az átigazolásoknál már lehetett látni, hogy komolyabb célok eléréséért fog küzdeni a csapat. Sajnálatos módon jött azonban Moody sérülése és a helyére hozott irányító egyelőre nem az, amit ő képviselt előtte. A DEAC otthon egy veszélyes csapat, megvan ott is a magyar játékosok és a légiósok közötti összhang. A Tóth Ádám – Polyák László – Somogyi Ádám – Molnár Márton négyes más csapatokba is simán elkelne. A Kaposvárnál új edző érkezett Lazics személyében, biztos, hogy összeszedettebbek, precízebbek lesznek, mint eddig. Az is igaz, hogy kell még nekik idő, az összeéréshez. Hendlein játéka kérdéses, az ő hiánya mindenképp nagy érvágás a somogyiaknak. Egyébként sem őket tartanám Debrecenben esélyesebbnek, de biztos, hogy nem feltartott kézzel fognak érkezni. Ha a DEAC tudja játszani azt, amit eddig, akkor be is húzza a mérkőzést.

Egis Körmend – PVSK-VEOLIA: A Körmendnek nagyon jót tett az Alba elleni hazai siker, mert már rég nem látott mélységekbe került volna a csapat. Nagyon koncentráltan, fegyelmezetten játszottak a Fehérvár ellen, ez főleg a védekezésben volt látható, nem voltak olyan nagy lyukak és üresjáratok hátul, mint előtte. Emiatt az Alba nem tudott olyan helyzeteket kialakítani, amilyeneket egyébként, emiatt több felelőtlen vállalásra lettek kényszerítve. Jó jel a piros-feketéknek, hogy így is képesek játszani, ráadásul jött is a csapathoz egy klasszikusnak mondható irányító, aki biztos, hogy támadásban minőségi változást fog hozni, már csak azért is, mert egy rutinos légiósról van szó, akinek valószínűleg könnyebben fog menni a beilleszkedés és az akklimatizálódás. Azt várom, hogy pozitív ráhatással lesz az együttesre. A Pécset egy olyan csapatnak látom, amely képes fordulóról-fordulóra nagyon jó és nagyon rossz kosárlabdát is bemutatni. Nagyon hullámzó a játékuk és ez meccs közben is észrevehető, ezt igazából csak Alekszics tudja, hogy miként tudja ezt befolyásolni, illetve hogy mi ennek az oka. Véleményem szerint, ha ugyanilyen koncentráltan állnak hozzá a vasiak a mérkőzéshez, akkor akár egy magabiztos hazai siker születhet és visszavághatnak a pécsi vereségért.

Alba Fehérvár – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Forray Gábor edző barátomnak nincsen könnyű dolga, sajnos ő sincs a legkönnyebb feladatban jelenleg, az Alba nem muzsikál úgy, ahogy az elvárható lett volna. Ettől függetlenül egy komplex csapatról beszélünk, minden poszton megvannak a játékosaik. Turner játékában hiányolom a tavalyi dolgokat, nem tudom, hogy ennek mi lehet az oka és Curry is hullámzóan teljesít. Biztos, hogy erre a mérkőzésre is kettőzött erővel fognak készülni a fehérváriak és a játékosok is átérzik a súlyát. Az alsó poszton az Alba centere, Ahmed a magyar bajnokságban kiemelkedő erőt képvisel. A Kecskemétnek nem lesz könnyű dolga, főleg úgy, hogy idén ott szerényebb körülmények vannak és szerényebbek is a célok. Ha mindkét csapat a saját tudását hozza a találkozón, akkor az Alba Fehérvár az esélyesebb és nyerni fog.

Szolnoki Olajbányász – Zalakerámia ZTE KK: Az ország eddig legkiegyensúlyozottabb csapatának a Szolnokot mondanám. Bár a Sopron elleni mérkőzésen voltak hullámvölgyeik, a kellően agresszív és kemény védekezésükkel behúzták a meccset és erre a jövőben is tudnak alapozni. Az Olajbányász 75-80 dobott ponttal is tud meccset nyerni idén. Nagyon jó az egyensúly a külső és a belső posztokon, Warner jó kézben tartja a csapatot, megvan a kontroll és a rohanás is a játékában. A festékben Cakarun és Subotic stabilitást ad a tábla alatt. A kiegészítő magyar kosarasok is jól szállnak be, remek csapatot alkotnak együtt. Ez Potocnik érdeme. A Zalaegerszegről az idei szezonban ezt sajnos nehéz elmondani, de gondolom nem is azok a célok ott, mint a Szolnoknál. Nincsenek egyszerű helyzetben, ez a szezonjuk erre rá fog menni és inkább a tabella hátsó felében fognak elhelyezkedni, mint az elején. Nekik is vannak kiemelkedő és jó meccseik, de nem tudják hozni azt a stabilitást, azt a biztos közepes átlagot, ami szükséges lenne. Az én meglátásom szerint nagy meglepetés kéne ahhoz, hogy a ZTE nyerjen, de láttunk már ilyet és általában Szolnokon jól is játszanak a kék-fehérek, de ebből lehet akár egy magabiztos Olajbányász siker is.

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Ball don't lieBlizzardefeli96PbaskArtois Recent comment authors
redmiller
Olvasó

Alba Fehérvár – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét:
“A Kecskemétnek nem lesz könnyű dolga, főleg úgy, hogy idén ott szerényebb körülmények vannak és szerényebbek is a célok.”

Elmúlt években még igazat is adtam volna, de idén…. Csak a névre nézve két főszponzor van! Minőségibb az idei keret, mint az elmúlt években, mégha öregebb is…

Artois
Olvasó

“Minosegibb az idei keret…”

Mindezt jol bizonyitja a tabellan elfoglalt 10. hely.

Pbask
Olvasó

??

efeli96
Olvasó

Miért vagy ilyen rosszindulatú?
Ha Pesakovic korábban sérül le, talán még a 9. helyen is állhatnának…..

redmiller
Olvasó

Ne zavarjon, hogy 3-4 meccsel többet játszottak az előttünk állók….

redmiller
Olvasó

Attól nem függ, hogy hanyadikok vagyunk jelenleg… Itthon 5-ből 4 meccset hoztunk! JKSE-vel, Sopronnal, ZTE-vel (igaz Falcoval, Szolnokkal, Szegeddel sem!) egy meccsünk se volt… Idegenben kellene egyszer nyernünk végre! Padon meg még hiányzik a rutin! (Kecskemét – Albán lassan reagáltuk le, hogy a 3. negyedben Forray változtatott az Alba védekezésén… Ezzel el is ment a meccs!) Djurasovicnál Dramicanin jobb, pláne, hogy ő tényleg négyes, míg Bozso hármasként játszotta… Révész helyett Horti! Utóbbi azért ponterősebb! Vukcevic (na nála bármely játékos erősebb… B-ben talán jobb játékos volt az átlagnál,de nem kiemelkedő! Milisavljevic-nek meg 4 meccs jutott a félbeszakadt bajnokságban…) Pesakovic, majd most… Olvass tovább »

Blizzard
Olvasó

A tabellán elfoglalt hely nem feltétlenül tükrözi a keretben történt változásokat. Lásd Deac. Jobb keret, gyengébb szereplés.

Ball don't lie
Olvasó

A dtkh, mint nonprofit vállalkozás vajon miféle támogatást biztosít? Gondolom elhordja a szemetet és zöldhulladékot ingyen és bérmentve.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés