Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Trummer Rudolf kiegyensúlyozott csatákat vár a Magyar Kupán

Állandó szakértőnk egy kicsit esélyesebbnek érzi a Szolnokot az Albánál.:

:

Szerdán 13 órakor megkezdődnek a Magyar Kupa negyeddöntői. Állandó szakértőnket, Trummer Rudolfot kértük meg arra, hogy elemezze a párharcokat.

– Nem lehet elégszer hangsúlyozni mind a szurkolók, mind a szakma körében, hogy egy kupadöntő teljesen más kávéház, mint a bajnokság. Az, hogy ki milyen játékerőt képvisel adott, de az adott forma, az arra a mérkőzésre való felkészítés sokkal nagyobb koncentrációt vesz ki a játékosokból és a szakmai stábból. Van, aki esélyesként és van, aki egy kicsit az esélytelenebbek nyugalmával indul. Általában az esélyesebb együttesek kerülnek be a döntőbe és ők nyerik meg a végét, de volt már arra példa az elmúlt 10-20 évben, amikor meglepetéscsapat hódította el a kupát. Azt előre nem tudjuk megmondani, hogy itt hogyan lesz. Egy biztos; mindenki idegenben fog játszani. Ahhoz már hozzászokhattak a játékosok és a csapatok, hogy szurkolók nélkül lépnek pályára, viszont ez abból a szempontból egy különleges dolog lesz, hogy a parkettán levő mindkét csapat szurkolók nélkül, idegenben meccsel. Nem tudhatjuk, hogy ez melyik gárdából milyen reakciót vált ki. Ezt majd a mérkőzések eldöntik, utána könnyebb lesz ezt elemezni.

Alba Fehérvár – Szolnoki Olajbányász, szerda, 13:00: A bajnokság elején az Alba bajnokesélyesként volt beharangozva, ami szerintem még most is áll. Az igaz, hogy idáig az ember látott hiányosságokat a játékukban, főleg a védekezésükben, de az állomány és a keret képes arra, hogy komoly eredményt érjenek el és a pontvadászat meglepetéscsapata legyenek. A Szolnok hozta az átlagos jó formáját, viszonylag kiegyensúlyozottan. Szépen látszott a fegyelem, a küzdés, a hajtás a játékukon, ami példaértékű. A Szegeddel együtt ők azok, akik a bajnokság üde színfoltját hozzák. Hogy ebből a párharcból mi lesz, azt szinte lehetetlen megmondani. Az előbb említettem, hogy a pillanatnyi forma dönthet. Szerintem ha a Szolnok ugyanazt a kemény, faulthatáron történő védekezését nyújtja, mint eddig, akkor a meccset ők nyerhetik meg. Ha rohanós, sokpontos, indításos stílus jön elő, akkor az Albát látom esélyesebbnek. Minden attól függ, hogy a találkozónak milyen ritmusa lesz, hogy melyik csapat hogyan szabályozza a tempót. Ha fogadni kellene, akkor az Olajbányásznak adnék egy minimálisan nagyobb esélyt.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – PVSK-VEOLIA, szerda, 15:30: Nem bántva a pécsieket, de talán ebből a nyolc csapatból ők képviselik a legkisebb játékerőt, míg a legnagyobbat a Falco. A Pécs az elmúlt 8-10 fordulóban nem volt a helyzet magaslatán, de voltak jó mérkőzéseik. Nem az utóbbi tíz év legjobb pécsi csapatát láthatjuk, az biztos. Ettől függetlenül egy szimpatikus, jó gárda benyomását keltik. Nem kedvezett nekik a sorsolás és azt gondolom, hogy nekik csak egyszer kell felmenniük Budapestre. A Szombathely akár a kulcsjátékosait pihentetve is abszolválni tudja ezt a párharcot.

DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák, szerda, 18:00: Az idei év egyik meglepetéscsapata nekem a Szeged, ehhez szeretnék Szrecsko Szekulovicsnak gratulálni. Nagyon jól megtalálta a csapaton belüli kémiát és nagyon szépen felállította a hierarchiát. Nem csinálnak komoly dolgot, nincs az a nagyon nagy rotáció, szakma. Tudja azt, hogy mit tud a Govens, hogy mit adtak a kezébe, tudja a többi játékos is, hogy kinek mi a dolga, ami számomra az egyszerűségen belül egy nagyon pozitív képet mutat. Nem egyszerű egy csapaton belül ezt a kémiát létrehozni. Ha a játékosállományt nézzük, akkor a Debrecen nagyobb erőt képvisel, mint a Szeged. A DEAC belső poszton jól mozgatja a magasembereit, irányítóposzton jók a bontásaik. Nem tudom megmondani, hogy mi lesz a vége ennek, talán ez még kiegyensúlyozottabb összecsapás lesz, mint az Alba-Szolnok. Ha itt is kellene mondanom egy győztest, akkor egy nagyon picivel esélyesebbnek érzem a Debrecent.

Atomerőmű SE – Egis Körmend, szerda, 20:30: A Paksnál kérdés, hogy a visszatérő 3-4-5 játékos milyen állapotban érkezik, hogy sikerült-e fizikálisan visszatornászniuk magukat az előtte levő formájukba. Nem kell bemutatni az ő játékerejüket, láthattuk már idén, hogy akár Szombathelyen is képesek nyerni. Valószínűleg ugyanazt a játékot fogják bemutatni, amit eddig. Braniszlav Dzunicsnak megvan az a stílusa, amit lassan már egy évtizede képvisel. Nagyon atletikus, fizikai, rohanós kosárlabdát erőltet kemény védekezéssel. Szerintem a Körmend ennél egy kicsit megfontoltabb csapat. A két keret erőssége kiegyensúlyozott. A körmendieknek nem úgy ment az utóbbi időben, mint ahogy kellett volna, de ez nem biztos, hogy befolyásolja ezt a mérkőzést. Most volt idő felkészülni, volt idő az új edzővel egy kicsit együtt dolgozni. Kiegyensúlyozott párharc lesz ez is. Ha egy kicsit hazabeszélhetek; akkor nem szabad a Körmendnek belemenni a paksi rohanásba, meg kell találni azt az összhangot, hogy mikor kell menni előre, hogy mikor kell egy kicsit visszafogottabban támadni. Ha ezt meg tudják oldani a vasiak, akkor megnyerhetik a meccset.

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
donnarummaNanateBilbaoVulcanovasipasi Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

-Deac
-Alba
-Falco
-Ase

Csak mert ezt nem mondta senki. Így nem kell osztoznom ha nyerek?

Vulcano
Olvasó

(szerintem)
1. Falco?
2. Deac?
3. Olaj?
4. Körmend

Vulcano
Olvasó

Nem tudom ezen sokan mit mínuszolnak. Semmi sértőt nem írtam és had engedtessék már meg, hogy a saját csapatomnak szorítsak. Nekem eszembe nem jutna csapatot bíztató kommemteket mínuszolni, dehát ez egy ilyen oldal.

Bilbao
Olvasó

Csupán anomália van az első helyen: falco és kupagyőzelem??? (ne vedd magadra, csak zrikállak :D)

Nanate
Olvasó

Nyugi nem azèrt mínuszolt senki, mert sèrtő, amit írtál, hanem mert más vélemènyen vagyunk! Èn pèldául azèrt, mert az első helyre az Olajbányászt várom! Èn nekik szurkolók, pontosan azèrt amièrt te a Falconak! Hajrá Olaj! 🙂 Jó játékot mindenkinek!

vasipasi
Olvasó

Szolnok, Falco, DEAC, Körmend

crazybasket
Olvasó

Olaj-Falco,Szeged-Paks lesz a legjobb 4-közt pénteken!

SárgaPárna
Olvasó

Alba, Falco, Szeged, ASE a négy továbbjutó!

Milo
Olvasó

Olaj, Falco, Deac, Körmend legalábbis nálam?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés