Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Trummer Rudolf két hazai sikert vár a szerdai játéknaptól

Állandó szakértőnk szerint a Falco akár egy nagyarányú győzelmet is arathat.:

:

A rájátszásba jutás és az azon belüli pozicionálás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésekkel folytatódik szerdán a férfi élvonal – erről itt írtunk részletesen. Trummer Rudolf, a BB1.hu állandó szakértője mondta el a véleményét az előttünk álló párharcokról.

Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász: A helyezéstől függetlenül ez egy kiélezett csata lesz. Ha mindenki játszik a Körmendben és teljes lesz a csapat, akkor győzelmi esélye is lehet a hazaiaknak. A Falco elleni mérkőzésükön felemás félidőket láthattunk. Azt gondolom, hogy az első két negyed is túlzás volt, de a második kettő is, amikor fegyelmezetlenül, rossz tempót diktálva játszott az együttes. Meggondolatlanok voltak a vállalások, nem volt jó a védekezés, sok volt a túlsegítés. Az egyik félidő pozitív, a második pedig negatív értelemben volt túlzó, viszont arra a meccsre kellően lehet alapozni a Szolnok ellen. Az Olajbányászt nem kell bemutatni idén, Gasper Potocnik nagyon jól összerakta a csapatot. Megvannak a belső és a külső poszton is azok a játékosok, akik hozzá tudnak tenni és van 3-4 nyerő típusú kosarasuk is. Azt gondolom, hogy ha a Körmend tudja érvényesíteni az akaratát és tudja diktálni a tempót és meglesz az individuális egyénieskedés és a fegyelmezett, okos játék között az arány és ahhoz társulna egy zalaegerszegi, illetve a Falco ellen bemutatott első félidei védekezés, akkor a hazaiak meg tudják nyerni a mérkőzést és szerintem meg is nyerik.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Sopron KC: A Falco nagyon erős csapat, az elmúlt években nagyon széles paddal tud játszani. Most bejöttek a hibák náluk is, de nem egyszerű elviselni a két kulcsfontosságú játékosuk hiányát. Mindketten fontosak az együttesnek, de talán Bruinsma hiányzása a nagyobb érvágás, hiszen ő azon a poszton, ahol játszik akkorát javít a csapat szerkezetén, hogy megkönnyíti a támadójátékot, illetve megnehezíti az ellenfél védekezését. Nem tudom, hogy a sárga-feketék teljes kerettel állnak-e ki. Ha mindenki bevethető, akkor biztosra veszem a hazai győzelmet, de ha nem, akkor is azt gondolom, hogy ők a találkozó esélyesei. A Sopronnál kérdés, hogy melyik arcát mutatja. Ha azt a pozitív, harcos játékot játssza az SKC, mint a Körmend és az OSE ellen, akkor megnehezítheti a Szombathely dolgát. Ha a Falco 100%-os állapotban lesz és mindenki játszik, akkor akár egy magabiztos győzelem is kinézhet a hazaiak számára. Azt hozzá kell tenni, hogy voltak már meglepetések az idei bajnokságban, a Sopron sem feltartott kézzel fog elutazni.

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
RekettyésDallasnazolRedbidKendeffy Botond Recent comment authors
Rekettyés
Olvasó

Rudi! Az a “széles paddal” helyesen “hosszabb paddal”. De nyugi! Tőled nem várja el senki, hogy helyesen beszélj. Nem a lepkényi (még csak nem is marék) agyadért szeretnek.

nazol
Olvasó

Huhhh oké. Ha ellenünk tippeltek, akkor eddig mindig nyertünk. 🙂
Most mégis azt érzem, hogy nem tudunk nyerni Körmenden. Az MTEnek sokkal jobban kell ez a győzelem, mint nekünk. Fejben már a szurkolók is a Falco meccsen vannak, félek hogy a játékosok is. Pedig ez pont ellent mondana Potocnik mentalitásának és profizmusának… csak ház ez ugye már pszihológia. Meglátjuk. Nem sírom el magam ha szerdán nem nyerünk, de szombaton behúzzuk!
Hajrá Olaj!

Milo
Olvasó

Nyílván Körmendre nem győzni járnak az ellenfelek, de most meglepődnék, ha kikapnánk. Egyszerűen a csapatszerkezet miatt gondolom így. Nálunk játszik a liga (egyik) legjobb és legdominánsabb erőcsatársa Subotic személyében és Cakarunnal ketten szerintem a legjobb felső posztos duo is ők. Míg a Körmendben nincs egy erőcsatár sem, vagyis talán Durázi, de Simons és Fepu is hármas. Ezen a poszton meg kell “ennünk” őket (ahogy az első meccsen is tettük), amint elindul a kettőzése Suboticnak illetve Cakarunnak palánk alatt, onnan kiosztásból viszont szétdobhatjuk őket. Egyszerűen rossz a Körmend “matchup”-ja velünk szemben. Aztán lehet nem így lesz, de nekem elég egyértelműnek tűnik.… Olvass tovább »

Kendeffy Botond
Olvasó

Lehet igazad. De holnap nyerjünk mi, szombaton meg Ti. Így mindenki boldog lesz:-)))).

Dallas
Olvasó

Jogos,a tegnapi részletes cikk szerint ha a Falcot legyözzük akkor megvan a pole position,a többi nemszámít 🙂

Redbid
Olvasó

Körmend szimpatizánsként az eddigiek alapján egyet kellene értsek veled, és ha “normál mederben” zajló mérkőzés lesz akkor akár ez érvényesúlhet is.
De én is bizom benne, hogy most valami más lesz, mert a Falco elen azért két hiányzó, és a palánk alatti problémáink ellenére is tudtunk jól érvényesülni, csak elfogytunk a végére az erővel!
Meglátjuk és győzzön a jobb.

Hajrá MTE!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés