Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Trummer Rudolf hosszabbítást tippel a Kecskemét-Debrecenre

Állandó szakértőnk elmondta a gondolatait a 21. forduló előtt.

  •   :

:

Teljes fordulót rendeznek a szerdai játéknapon a férfi élvonalban. Ennek apropóján Trummer Rudolfot, a BB1.hu állandó szakértőjét kérdeztük.

Kaposvári KK – Pécsi VSK-VEOLIA: Mindkét együttest erős középcsapatnak tartom, főleg a Kaposvár fejlődését látom az utóbbi 1-2 hónapban erőteljesebbnek. A Pécs szerencsés győzelmet aratott múlt héten, míg a somogyiak egy pofonba futottak bele. Azt gondolom, hogy ha a KKK tudja rendezni a védekezését és azt láthatjuk tőlük hátul, mint azt általában szoktuk hazai pályán, akkor őket tartom a mérkőzés esélyeseinek. Akár szoros csatában is, de szerintem a Kaposvár nyeri a találkozót.

Alba Fehérvár – Egis Körmend: Nem akarok túlzásokba esni és megbántani senkit, de valahogy az Alba játéka még mindig nem üti meg azt a szintet, amire szerintem elvileg hivatott, meg amire lehetne predesztinálni. Mérkőzések közben nagyon nagyok a hullámvölgyek a játékukban. Ugyanez elmondható a körmendi csapatról is valamelyest. Ez egy kiélezett csata lesz, a pillanatnyi forma és a külső dobások pontossága fog dönteni. Ha a Körmendnek összeáll a védekezése és nem lesznek olyan felesleges besegítések, illetve túlsegítések, melyekkel könnyű dobásokhoz jut a Fehérvár, akkor nyerni fognak idegenben a piros-feketék.

KTE-Duna Aszfalt – DEAC: A Debrecent nem kell bemutatni senkinek, egy nagyon stabil csapat, amely ha egy viszonylag közepes játékot is játszik a mérkőzéseken, akkor is képes pillanatok alatt váltani, és egy jó 3-4 perc alatt sikerül megnyernie a meccseket. A Kecskemét otthon összeszedettebben szerepel, mint idegenben. Hazai pályán jobban is működik a kemény, behúzódós, faulthatáron történő védekezése, ami nem tudom, hogy a vendégeknek hogyan fog ízleni. Ez egy háromesélyes találkozó, ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy ki fog nyerni. Én egy kis meglepetésszagot érzek, úgyhogy hosszabbítást tippelek.

OSE Lions – Atomerőmű SE: Többször mondtam már a BB1-nél véleményt a mérkőzésekről, de az Oroszlány, amit művel a szezonban, azt nem győzöm hangsúlyozni, hogy nemcsak Magyarországon, hanem európai szinten is meglepetésnek számítana. Bárhol, bármelyik bajnokságban, ha egy frissen feljutó csapat ilyen teljesítményt produkál, az megsüvegelendő. Nemcsak azért, mert nyeri a találkozókat, hanem lehet is látni, hogy mit akarnak, hogy játszanak, milyen a hozzáállásuk. Ez ugyanúgy megvan idegenben, mint hazai pályán. Minden dicséret megilleti őket. A Paks számomra idén egy komoly csapat és egy nagyon erős alakulat, minden poszton jó játékosokkal, fizikális, kemény kosárlabdával rendelkezik. Nem árulok el azzal nagy titkot, hogy azon fog múlni a mérkőzés, hogy az ASE melyik arcát mutatja, hogyan viszonyul az oroszlányi barlanghoz. Ha mindkét gárda a saját átlagát hozza, akkor azt gondolom, hogy a Paks fog kijönni győztesen, de ha sikerül elbizonytalanítania a piros-kékeket az oroszlányiaknak és hozzák a saját dolgaikat, akkor lehet meglepetés, de én valamiért paksi győzelmet várok.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Jászberényi KSE: A Falco nem a szezon legjobb periódusában van. Ez az erőltetett menet, ez a folyamatos magas szinten való játék olyan, amit nem lehet végigcsinálni tíz hónapon keresztül. A lehető legjobbkor jött nekik ez a meccs, amikor a héten egy kicsit nem a következő meccsel kell foglalkozni, ez nem nem egy mindent eldöntő, komoly rangadó, hanem egy picit lehet edzeni és gyakorolni a saját dolgaikat. Ha folyamatosan cserél és rotál Gasper Okorn, akkor sem hiszem, hogy elveszíthetik ezt a mérkőzést. Természetesen egy alap hozzáállás szükséges a Falcótól is, de magabiztos hazai győzelmet várok.

Sopron KC – Szolnoki Olajbányász: A Pécs, a Kaposvár és a Zalaegerszeg  után akinek jól jött az edzőváltás, az a Sopron, sőt, talán neki jött a legjobban. Nagyon lelkesen és harcosan játszanak és az új edzőnek sikerül kihozni a játékosokból azt a maximumot, ami mindenkiben benne van. Ez egy nagyon fontos erény, mert lehet valakinek tíz jó játékosa, ha senki nem tudja hozzáadni a saját maximumát, de lehet tíz közepes szintű játékosod, és ha mindenkiből kihozod azt, ami van, abból egy komolyabb eredmény sülhet ki. Sopronban most ez van. Ha nem is játszanak felemelően és nagyon látványosan, kegyetlenül összeszedettek és fegyelmezettek. Jól zárnak a védekezésnél, taktikusak, ezért is tudják hozni az eredményeket az elmúlt időszakban. A Szolnok még mindig nem az a csapat, amit mindenki várt. Ha valakiben van még a szezon során az Albán kívül, az talán az Olajbányász. Nem a Szolnokon fog múlni, ezt ki merem jelenteni. Ha az SKC most is azt csinálja, mint eddig és irányítja a játékot, ugyanaz a keménység lesz benne, mint eddig, akkor azt gondolom, hogy szoros meccsen a Szolnokot is megcsíphetik, és meg is fogják.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Zalakerámia ZTE KK: A Szegednek sem egyszerű mostanában pályára lépni. Sok a sérült, nehezen álltak össze, edzőváltás is volt. Bárki ellen lépnek pályára, akár idegenben, akár hazai pályán, mindig egy picit átlag felettit kell nyújtaniuk ahhoz, hogy nyerjenek. Ugyanez vár rájuk most is, nekik minden mérkőzés egy rangadó, nem tudnak szusszanni egy percet sem. A ZTE is nagyon összeszedett, az új trénerrel egy nagyon fegyelmezett, taktikus csapat lett és ez meg is látszik az eredményeiken mostanában. Most is a Zalaegerszeg fogja irányítani a találkozót és ha azzal a hozzáállással játszik, mint eddig, márpedig Ante Nazor ugyanúgy fogja hajtani őket, akkor nehezen tudom elképzelni, hogy a Szeged nyerje ezt a találkozót.

  •   
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Dennis Recent comment authors
Dennis
Olvasó

Köszi Rudi az elismerő szavakat!
Hajrá OSE!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés