Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Trummer Rudolf: A Körmend bele tud menni most egy olyan párharcba, hogy nincs veszítenivalója

Állandó szakértőnk szerint a DEAC-Alba lesz a legkiegyensúlyozottabb párosítás.:

:

Megkezdődik a rájátszás a férfi élvonalban. Állandó szakértőnk, Trummer Rudolf mondta el a várakozásait a negyeddöntők kapcsán.

Szolnoki Olajbányász – Sopron KC: Azt gondolom, hogy a kupadöntő nagyjából megmutatta a csapatok erősorrendjét és azt, hogy ki milyen formában van. Véleményem szerint a Szolnok egy kicsit az alatt teljesített, mint amit egész évben játszott és amilyen kiegyensúlyozott volt. Ha komoly eredményt akarnak elérni és a döntőbe szeretnének jutni, illetve ott is ha meglepetést szeretnének okozni, akkor ennél jobb játékra lesz szükségük, de ami ennél is fontosabb az az, hogy ennél fegyelmezettebben kell kosárlabdázniuk. A Sopron játékára egész évben jellemző volt a változatosság, tudtak meglepetés eredményeket is hozni idegenben, de tudtak otthon is gyenge ellenféltől, nyerhető mérkőzésen kikapni. Ez a hullámvölgy meglátszik a meccsek folyamán is, vannak olyan negyedek, amit nyernek tizenöt ponttal, de a következő tíz percben dobnak tizenegy pontot és az ellenfél visszajön a mérkőzésbe. Az lesz egy fontos kérdés, hogy a Sopron ebben a három hétben hogyan tudott felkészülni, regenerálódni, hogy ki milyen állapotban van. Szerintem egy “kisebb csapatnak” ez most előny volt, hogy tudtak kicsit pihenni, jobban össze tudtak kovácsolódni. Ez még elsülhet pozitívan is a számukra. Nem tartom lefutottnak ezt a párharcot, főleg az első meccsen lehet meglepetés. A Szolnoknak mindenképpen 100%-os koncentráció kell, nem vehetik félvállról a találkozót. Ha nem figyelnek oda, akkor megüthetik a bokájukat. Ha viszont megvan a megfelelő koncentráció és felkészülnek úgy a Sopronból, ahogy Potocnik mester szokott az ellenfeleiből, akkor viszont megnyerik a mérkőzést.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Egis Körmend: Legelőször is szeretnék gratulálni a Falcónak mind a kupagyőzelemhez, mind pedig az egész évben nyújtott kiegyensúlyozott produkciójához. Az az igazság, hogy mintha a mezőny fölé nőne a Szombathely idén is. Nemcsak játékosállományban és szerkezetileg, hanem szerintem – és ez a legfontosabb – a csapat játékintelligenciájában is. Ebben nagyon elöl haladnak és ezáltal a mérkőzéseken levő rosszabb szériájukat is át tudják vészelni. Ez rettentően fontos a kosárlabdában, talán az összes többi csapatsportágban is az egyik legfontosabb, hogy valaki átlássa úgy a dolgokat. Tudják, hogy mikor kell faultolni, hogy hogyan kell kiszorított helyzetbe hozni a másikat, akkor már nem ütni oda, tudják, hogy mikor kell támadásban faultot kiharcolni, mikor kell reklamálni, mikor kell rohanni, vagy visszafogni a játékot. Megint nem tudok mást mondani, mint hogy nagyon szeretném természetesen, hogy a Körmend meglepetést okozzon ebben a párharcban, de rettentően nehéz lesz, sőt, ha százalékos arányban kellene mondanom, akkor 80-20%-ot adnék a sárga-feketéknek. Ezt a 20%-ot kell meglovagolni. A Körmend bele tud menni most egy olyan párharcba, hogy nincs veszítenivalója. Azt gondolom, hogy játékosoknak és a szakmának is ki kell találnia egy olyan váratlan dolgot, egy olyat taktikai húzást, amivel ki tudja zökkenteni a Falcót a saját ritmusából. Ha a Körmend nekiáll úgy a mérkőzésnek, hogy “na, felkészültünk a Falco ellen, ezen a részen így védekezünk, egyénileg meg úgy és így fogunk támadni”, akkor ebből biztosan nem fog jól kijönni, akkor az mínusz 10-20-pontos eredményt szülne. Szerintem az edzőnek ki kell találnia egy olyan dolgot, amit el kell engedni. Meg kell kockáztatni, valamelyest káoszt kell okozni a pályán, hogy ne érezze magát otthonosan a játékban a Szombathely. Ehhez kell egy megfelelő dobóforma, ehhez kell egy jó játék és ezt kell háromszor megcsinálni. Ez egy rettentő nehéz feladat lesz, azért adtam meg így százalékos arányban, de szerintem ez lehetne egy nyerő húzás. Ha átlagosan nekimegy a csapat a Falcónak, akkor abból nem jön ki jól, de jelzem, hogy ez az én véleményem. Nagyon tudnék még egy szoros mérkőzésnek is örülni, mert utána talán el lehetne bizonytalanítani a Falcót, de én ezt az egy megoldást látom, meglátjuk, hogy mire lesz elég.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE: A Szeged ebben a szezonban a bajnokság egyik üde színfoltja, nagyon szimpatikus csapat. Szrecsko Szekulovics megtalálta az egyensúlyt, tudja, hogy kire lehet számítani, hogy kire lehet építeni. Úgy igazolta a játékosokat, hogy tudja, hogy ki melyik helyzetre, melyik részre való a csapatban. Az egyik legkiegyensúlyozottabb együttes, ahol megvan mindenkinek a helye. Nagyon szép eredményeket hoztak, jó játékkal. Ez a kupadöntőn nem látszott meg a DEAC ellen, de ennek a párharcnak szerintem ők az esélyesei. A Paks is nagyon hektikus, ez meglátszott a Körmend elleni mérkőzésükön is a Magyar Kupán. Nehéz lesz ezt a Szegedet otthon megvernie a Paksnak, de nem mondom, hogy nem sikerülhet. Mint minden párharcba, úgy itt is fontosak lesznek az egyéni teljesítmények, szerintem a Szeged behúzza az első meccset.

DEAC – Alba Fehérvár: Talán lehet mondani, hogy ez lesz az egyik, ha nem a legkiegyensúlyozottabb párharc. A Debrecen egy nagyon jó csapat, egész évben jól játszottak, amikor már összeállt a rendszerük és nem voltak hiányzóik. Azóta, hogy összeértek és mindenki játékra kész, nagyon erős keretük van, ami jól is van használva. Az egyik legkonzisztensebb magyar mag az itthoni mezőnyben a Tóth – Polyák – Somogyi tengely. Közülük is kiemelkedik Tóth Ádám, nekem nagyon tetszik a játéka. Ha az irányítóposzton a Moody és a Moore egy kicsit többet hozzá tudnak rakni, mint az elmúlt időben, akkor megnyerhetik a párharcot. Itt jön viszont a “de”, ez az Albáról is elmondható. Ha valakinek jó kerete van, akkor az a Fehérvár, de valamiért nekik egész évben nem állt össze ez a sztori. Legfőképpen ez a védekezésükön látszik meg, valamint Vojvodát sem úgy használja észrevételem szerint a csapat, ahogyan kellene. Azt gondolom, hogy ha a kupadöntőn mutatott formáját hozza a DEAC és ehhez feljavul a két hátvéd, akkor megnyerheti ezt a meccset és a párharcnak is ők az esélyesei.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés