Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Trummer csak magyarokkal játszatná le a végjátékot

Állandó szakértőnk azt is elmondta, ha kötelező lenne bajnokot hirdetni, akkor elfogultság nélkül a Falco, Körmend, Paks sorrendet tudná felállítani.

  •   :

:

Vélhetően pár óra múlva megszületik a döntés a magyar bajnokság sorsát illetően, ugyanis 13 órakor “ül össze” az MKOSZ elnöksége, amely Skype-on fogja megvitatni a hogyan továbbot. A BB1.hu állandó szakértője, Trummer Rudolf egyedi ötlettel állt elő.

– Nagyon nincs egyszerű dolga azoknak, akik most a döntések előtt állnak, hogy mit kellene csinálni a magyar bajnoksággal. Attól függ, hogy mit veszünk prioritásnak és mi az elsődleges szempont. Az biztos, hogy a jelenlegi idei magyar bajnokságban két kiegyensúlyozott és számomra legjobb csapata a Falco a Körmend és hozzájuk veszem még félig a Paksot. Hogy illik-e ilyenkor kihirdetni a győztest, nem tudom. Ha kötelező, akkor a jelenlegi első helyezett – és talán ő is volt a legkiegyensúlyozottabb – a Szombathely lenne, de ez sem az igazságosság elvén működik. A kosárlabda egy kicsit más, mint a többi sportág, rájátszáson keresztül dől el a végső győztes sorsa. Pontosan ezért ez egy rettentő nehéz döntés, de ha kötelező lenne valakit mondani, akkor elfogultság nélkül ezt a sorrendet tudnám felállítani. Sőt, a döntéshozóknak még az is rossz szerintem, hogy ha bajnokot hirdetnek, akkor úgy igazságos – és ez a rosszabb dolog -, hogy akkor kiesőt is kell hirdetni. Ez pedig végtelenül nem fair, hogy legyen egy csapat, amely kiesik azelőtt, mielőtt megérne arra a pozícióra.

Számomra talán az lenne a legjobb megoldás, hogy az utolsó utáni pillanatig kivárni, és egy rövidebb, gyorsabb véghajrát kreálni a bajnokság végére. Visszagondolva az elmúlt napokra, számomra nagyon szimpatikus lenne – tudom, hogy ez nem kivitelezhető és csak egy fikció – jelenleg kihirdetni a pontvadászat egyértelmű szüneteltetését, a jelenlegi Magyarországon játszó légiósok pedig hazamennek és ha minden jól alakulna a közel egy-két hónapban, akkor pedig csak a magyar kosarasok játszanának egy gyors végjátékot valamilyen formában. Tudom, hogy ez sem tükrözné az egész szezont, de ha már valahogy nevet kell adni a gyereknek, akkor talán ez a megoldás lenne számomra a szimpatikus. Hangsúlyozom, hogy senkinek sem jó ez az egész, az elsődleges szempont most jelenleg a civil élet és az egészség, meg ennek az egész káosznak a lecsillapítása, lezárása. Jelenleg a sport az egy harmadlagos szempont, de ha véget kell vetni valahogy a történetnek, akkor én így képzelném el. Nem irigylem a döntéshozókat, mert gyakorlatilag egyik megoldás se jó.

 

  •   
10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Modus operandiMAFCdrukkerBlue42Vince.Carter15Downtown Recent comment authors
Modus operandi
Olvasó

A járvány még biztosan hosszabb lesz, mint néhány hét. A java csak most jön és a sok felelőtlen miatt, még eljuthatunk Olaszország szintjére is. Nagyon nehéz belátni, de szükséges, hogy ennek a bajnokságnak vége, ha nem nyár végén akarnak bajnokot avatni és ezért nem lenne nyári szünet.

Vince.Carter15
Olvasó

Javaslom játszák le a bajnokságot PS4 en a csapatkapitányok egymás között. Az NBA2k20 at át lehetne szerkeszteni NB1A ra.

Downtown
Vendég
Downtown

masik javaslat: jatssza le az utanpotlas! 😀

Blue42
Olvasó

Ja igaz, értük úgy se kár?!

Downtown
Vendég
Downtown

nem most termeszetesen!

ha ujra lehet jatszani majd 😀..es ha legiosok hazamentek, es nem jonnek vissza…stb

Blue42
Olvasó

Akkor ne haragudj félre értettem, így még jobb is lenne, kapnának lehetőséget a fiatalok.

MAFCdrukker
Olvasó

Nekem mind2 tetszik, jó néhány A-st vernénk.

törrögszultán
Olvasó

Szerintem nem lenne rossz a “Magyaros” befejezése a bajnokságnak. Lehet hogy kicsit át is rajzolódna a tabella végső sorrendje… Arra is jó lenne, hogy kiderülne , mit is tudnak a kevésbé sztárolt (a válogatottba nem meghívott)hazánk fiai, mit jelentenee a légiós csökkentés(korlátozás) a bajnokság színvonalában.

Bozic
Olvasó

Oké, jó! 😀
(Majd ha teljesen lecseng a virus es az emberek biztonsagban lesznek, majd akkor.)

majerle09
Olvasó

Nyilván a Falco bólintana a legnagyobbat erre az ötletre, de bevallom, én is szívesebben nézném az utánpótlással kiegészített csapatokat egymásnak feszülni, mint 2×5 afroamerikait.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés