Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Továbbra is bevehetetlen a Tiszaliget

Jó meccsen maradt alul az Alba.

Szolnoki Olaj KK - Alba Fehérvár 76-66 (22-20, 15-19, 19-13, 20-14)

Bajnokság, 21. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Praksch P., Ádám J., Pozsonyi L. (Faidt M.)

Szolnok: Vojvoda 20/18, Benke 7/3, Malesevics 7/3, N. Milosevic 9/6, Andric 14/3. Csere: Tóth Á. 10, Rowsey 7/6, Rudner2.

Alba: Cabezas 10/3, Zeno 20/12, Freeman 19/3, Lóránt 2, Heath 6. Csere: Tóth P. 3/3, Peterson 6, Keller -, Filipovity -, Takács -.

Freeman szerezte az első pontokat, hármasa célt ért, a túloldalon Malesevics ziccerét elrontotta, azonban Benke betalált a sarokból. Freeman duplával válaszolt, Vojvoda triplája is gyűrűbe hullt, Andric kétpontosával pedig már a Szolnok ugrott meg, Zeno kintről egalizált, 8-8. Nemanja Milosevic pontjaival ismét az “olajosok” kerültek előnybe, sőt, Andric megmozdulásaival el is lépett a házigazda, 14-9. Freeman nem rontott középtávolról, Peterson is bedobta büntetőit, egyenlített az Alba (15-15). Vojvoda hármassal jelentkezett, Zeno kosaraival már a vendégeknél volt az előny, a higgadtabb hazaiak azonban fordítottak, az első negyed után 22-20 állt a táblán.

Vojvoda kosara után Jesus Ramirez reklamálásért kapott technikait, Tóth Ádám kosarával meglépett a házigazda (27-20), Zeno hozta közelebb övéit. Tóth a folytatásban is elemében volt, őrizte előnyét az alföldi gárda, Peterson kosarával araszolt közelebb a Fehérvár, időt kért Dragan Alekszics, 29-25. Tóth Péter helyett visszatért Cabezas, Andric sikeres megmozdulásait követően Ramirez időt kért, 31-25. Zeno hármasával közelítettek a kék-fehérek, Alekszics ismét időt kért, Andric és Malesevics is betalált, erre Zeno azonnal válaszolt. Cabezas sem hibázott, Tóth triplájával pedig már az Alba vezetett, félidőben 37-39-re álltak az együttesek.

Remekül nyitotta a folytatást a bronzérmes, hat ponttal ellépett, azonban gyorsan visszajött a tiszaligeti csapat, Luksa Andric vezérletével. Őrizte szűk előnyét az Alba, aztán a kiegyensúlyozott Andric jóvoltából átvette a vezetést a Szolnok, válasz gyanánt Lóránt Péter kintről szerezte első pontjait, 49-50. Hullámzott a meccs, alföldi pontok után Ramirez időt kért, hol egyik, hol a másik fél vezetett, egy-egy kosárra azonnal jött válasz a túloldalról. Az Olaj pillanatai következtek, három negyed után 56-52-re vezettek a vendéglátók.

Cabezas leült pihenni, Takács Milán jutott szóhoz, nem is volt megilletődött. Freeman kosarára Vojvoda azonnal felelt távolról, az irányító, Rowsey pontjaival tartotta a különbséget a házigazda, 64-58. A lepattanók a hazaiaknál landoltak, öt perccel a vége előtt hét ponttal vezettek, Cabezas révén érkezett közelebb az Alba. Jordan Heath kipontozódott, Malesevics kosara után érthetően időt kért Ramirez. Freeman büntetőit bedobta, Zeno pedig ziccerét értékesítette, Aleksic azonnal magához hívta játékosait a vége előtt két perccel, 68-66. Vojvoda hármast szórt, idő szűkében a Fehérvár kapkodva fejezte be támadásait, a házigazdák a végén mindent beszórtak a zárás előtti időszakban. A Szolnok végül megérdemelten, 76-66-ra nyert, hatalmas küzdelemben – derült ki az albakosar.hu-ról.

fotó: hunbasket.hu

27 hozzászólás

27
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
RougeWSreborndellatibácsiOlajheart Recent comment authors
Rouge
Vendég
Rouge

Magas posztokon vertük meg őket (33-14),
a mérkőzés kulcsmozzanata az volt,
amikor az első negyedben Heath megkapta a harmadik személyit és onnantól kezdve padozott,
a végjátékra pedig kipontozódott.

Rowsey-ra és Vojára külön készültek,
gyakorlatilag nem kerültek tiszta dobóhelyzetbe;
de VOJA így is megoldotta….

Nem volt könnyű meccs,
úgy hogy jár a GRATULA,
albát verni mindig jó érzés…:)

MINDÖRÖKKÉ OLAJKA!!

dell
Olvasó

Szép volt fiúk,gratulálok a győzelemhez. Azt is el kell mondani azoknak akik nem látták a meccset ha ez a tetű Ádám nem nyúl bele állandóan a meccsbe a mi kárunkra akkor sima 20-as ide.A faultjaink több mint felét ő fújta be egyszerűen gusztustalan amit Szolnokon művel. Gondolom Faidt úrnak nagyon tetszett a működése….

moldi56
Olvasó

Praksch is hajlamos elmenni a hülyeség irányába.Ádámmal tökéletes párost alkottak.Nem számoltam,de szerintem az Alba jóval több büntetőt dobott,mint mi.A csúcs az volt,amkor Benkét felbuktatták és ráfújták a faultot.Na akkor kaptak hideget-meleget a nézőktől.

derryl
Olvasó

Jó megérzéseid vannak, az Alba 19, mi 8 büntetőt dobtunk. Elenyésző különbség!

szolnokbasket
Olvasó

– Voja most is EXTRA volt úgy, hogy sokszor hárman védekeztek rajta!

– Miló hiánya nagyon érződik szerintem

– Malasevic jobbnak tűnik mint Nemanja

– Rudnert többet játszattam volna

– Cabezas egy tök szimpatikus, rendkívül sportszerű játékos!Nem mellesleg (főleg a korát figyelembe véve) teljesen rendben van a játéka

– Lórika nem is akar küzdeni, nem tudom mi ez az alibizés egész szezonba

Ez a szezon legjobb bajnoki volt a ligetben kabaré, hogy nem közvetítette semmi!

J.R.Benitez
Olvasó

Amig Olaj ilyen lazán védi a hazai pályát, kár bárkinek is reménykedni. Még Körmend lehet veszélyes ha ott minden klappol a végén. Malesevics milyen? Beni nem dokinál volt arra? Vagy csak látogatóban? FALCO!

nazol
Olvasó

Esküszöm nem megbántani akarok senkit sem, de nekem Váradi Benedek mind kosárlabda terén, mind mentalitásban az utóbbi időkben érthetetlen. És finom voltam. Úgyhogy a nevét és az Olaj nevét egy mondatban említeni számomra még viccnek is rossz.
Ha sérült, mihamarabbi felépülést kívánok neki, de maradjon csak nyugaton. Az az ő otthona.

J.R.Benitez
Olvasó

Keresi önmagát és a játékát. Pocsék szezont fut ez nem vitás. Viszont én hiszek benne hogy legkésőbb következő szezonra újra fontos láncszeme lesz a csapatnak. Tudtommal van rokona Szolnokon gondolom ezért is volt ott. Ha rosszul tudom javitsatok ki.

szolnokbasket
Olvasó

Tökéleteses megfogalmaztad amit gondolok Váradiról!??

atibácsi
Olvasó

Jó pár éve szolnoki volt a barátnője, Dorka, egy aranyos kosaras lány. Sokáig együtt voltak, lehet még mindig tart a szerelem. A klub hűségben is reménykedjünk.

moldi56
Olvasó

Nem játszott Pécsett,lehet hogy sérült.Van ott nem messze tőlem a nézőtéren egy orthopéd főorvos a Hetényiben,azzal beszélgetett Beni.Mondtam is neki,hogy ez ez sebész főorvos,az volt a válasza:”Tudom”.

WSreborn
Olvasó

Nem volt ez olyan laza, a sporik 38 percig szorossá tették

moldi56
Olvasó

Malesevics egy képzett jó játékos,de erősen látszik még rajta,hogy nem ismeri még a társakat és a figurákat.Ha zavarba jön passzol a mellette levő társnak,dobásbiztonságban is javulnia kell.Összességében remélhetőleg a bajnokság végéig hasznunkra lehet.

moldi56
Olvasó

Volt egy meglepő dolog.A hátam mögötti sorban ott ült Váradi Benedek.Vajon mit keresett itt?Kérdeztem tőle viccesen:”alárni jöttél”Azt mondta,hogy nem.

szolnokbasket
Olvasó

Én is csodálkoutam, hogy itt volt.
Gondolom akart látni egy jó meccset ha már Szombathelyen nincs lehetősége?

Olajheart
Olvasó

Az még viccnek is rossz hogy aláírni jött… Voja ma is extra volt!! (de jó lenne ha maradna nálunk) Gratulálok fiúknak. KUPAGYŐZTES! Olajka.

derryl
Olvasó

A stathoz csak annyit, Rozi 1 trojkát dobott 6 nekifutásból.

purple
Vendég
purple

Előfordult már ez Vojával is,nem egyszer. FIBA EC 16 os csapatot vertünk 10zel.kicsit örüljünk már. Nehéz felpörögni egy lefutott alapszakaszra egy lealázott MK után.

derryl
Olvasó

Neked nem szoktam válaszolni, de, ha nem vetted volna észre, Rozinál 7/6-ot írtak fentebb, erre reagáltam. Dobott 2×1 büntit, 1 duplát, 1 triplát. Ennyi!

Ha hiszed, ha nem, tudok örülni a győzelemnek!

moldi56
Olvasó

Rowsey ma nem volt a TOP-on.Mondjuk védekeztek is rajta ezerrel,a vajkeze híre már Fehérvárra is elért.Feltünt viszont,hogy milyen bizonytalan a labdavezetése,könnyen zavarba hozható.Szerencsénk,hogy ma Vojvoda őt is kompenzálta,ami már nem is meglepő.

derryl
Olvasó

Sokan lehurrogtak, mikor mondtam, nincs sok baj Rozival, csak a labda ne zavarná annyira. Technika nulla, annyit tud, amit otthon a kert végében tákolt palánk előtt begyakorolt, kapom, dobom, és vagy sikerül, vagy nem. Az esetek nagy többségében nem. Amit előad azt itt próbálta meg elsajátítani, de ahogy írod, a labdavezetése a röhej kategória. Próbál ő nagyvonalú lenni, mint Voja, de ahhoz valamivel több kell nyakon felül, mint amivel ő rendelkezik.

Csapajev
Vendég
Csapajev

Se tévés, se internetes közvetítés… szégyen!

purple
Vendég
purple

Egy Lóránttal többen voltunk. A győzelem a lényeg, Voja eszméletlen.

pbask
Vendég
pbask

Gratulálok lórika két pontjához,sound belépőt még nem kap érte

Roland
Olvasó

Milyen eredményes az Alba magyar magja?

blueye
Olvasó

Miert nem lathattuk eloben???

Rouge
Vendég
Rouge

Ahhoz talán el kellett volna utaznod Szolnokra…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés