Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Tovább süvít a körmendi rakéta

Rengeteg volt a hiányzója, nem tudta felvenni a versenyt a Jászberény.

Egis Körmend - JP Auto-JKSE 83-59 (24-10, 21-12, 17-20, 21-17)

Felsőházi középszakasz, 7. forduló
Körmend Városi Sportcsarnok
Játékvezető: Benczur T., Farkas G., Kulcsár T. (Forrai S.)

Egis Körmend: Bradford 4,Németh Á. 4,Price 13/6, Hammonds 6, Delas 4. Cserék: Takács 12/9, Oroszi -, Lajsz 2, Thames 3/3, Ferencz 16/12, Kiss 3/3, Csorvási 16.

JP Auto-Jászberényi KSE: Ruják 12/6, Rakics 2 ,Brbaklics 18/3, Kerpel-Frónius 13/6, Czirbus 9. Cserék: Szigedi -, Fekete 5/3, Mondi -.

Coleman, Alekszandrov, Pitts, Pantelics és Cseh sem lépett pályára Körmenden, ráadásul betegsége miatt Nikola Lazics sem tudott a csapattal tartani erre a mérkőzésre. A Jászberény hetek óta próbálja kulcsjátékosai nélkül felvenni a versenyt a legjobbakkal, a bajnokesélyes otthonában, ezúttal ez nem sikerült.

Price vezetésével már az első perctől kezdve uralta a játékot a Körmend. A vasiak sokszor zavartalanul dobhatták pontjaikat, a szemmel láthatóan teljesen széteső vendégek mellett, ahol Rakicson és Brbkalicson kívül, az “ifi” próbált helytállni az oroszlánbarlangban.

Az első negyedet 24-10-re, míg a másodikat 21-12-re a nyerte a Körmend, amelyik közel 60%-os dobóteljesítménnyel hozta az első félidőt.

A 20 pont körüli vezetés állandósult a harmadik negyedre is. A Jászberény becsülettel küzdött, de vasiak amint szigorítottak játékukon, jobban koncentráltak a védekezésben, azonnal visszavertek minden felzárkózási kísérletet. Ehhez legközelebb a 27. percben volt a vendégcsapat, akkor Szigedi rontott el egy triplát, amivel tizenháromra jöhettek volna fel.

62-42-vel fordultak az utolsó tíz percre a csapatok. A körmendiek továbbra is bátran játszatták azokat, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, nagyon magabiztosan őrizték előnyüket. A fiatalok mellett Ferencz is elemében volt, két triplát is dobott az utolsó negyedben.

Ez volt az a mérkőzés, amit “le kellett” játszani, de nagyon kevés sportértékkel bírt. A Jászberény produkciójának semmi köze nem volt a valós erejéhez, míg az Egis Körmend ennél sokkal nagyobb feladatokat is oldott meg magabiztosan ebben a bajnokságban.

A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy Németh Ákos a harmadik negyedben megsérült, minden bizonnyal a bokájával volt gond, segítséggel tudta csak elhagyni a pályát.

Kiemelt fotó: hunbasket.hu

 

51 hozzászólás

51
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
17 Comment threads
34 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
moldi56makelovenotwar69MásikVégétFújdMegmte72lee14 Recent comment authors
makelovenotwar69
Olvasó

Állandó vita tárgya a légiósok száma. Így ezen a meccsen láthattuk, hogy az 1 légióssal kiálló Berény milyen szintet képviselt az 5 külföldis MTE ellen. (Ezzel együtt is az a véleményem, hogy jól tolták a vendég fiatalok, dicséret nekik!) Valamiféle köztes megoldás kellene, pl. 3 légiós a magyar bajnoki meccseken. Na, de ez más téma…
A középszakasz értelmetlenségét lehetett látni, nyilván a “meglepetés csapat” sem gyúr másra, mint a hazai meccsekre. Közben a női bajnokságnak már vége is van, át kellene ezt gondolni!
Hajrá magyar kosárlabda!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Németh Ákosnak mielőbbi,gyors felépülést,a sok idiótaság helyett igazán leírhatná vki jól értesült,mi van vele !

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Borzalmasch egy meccs volt, a kosárlabda ellenreklámja. 🙁 🙁 A mellé(!)dobott bünető volt a legjellemzőbb pillanata ennek az egész kínlódásnak.

mte7
Olvasó

Nagy az isten állatkertje..emlőke…pálnácska…

mte7
Olvasó

Tisztelt szalay úr…ferike…
Higgye el a középszakasznak így semmi értelme sincs…

Hajrá Kórmend!!!

baltazar
Olvasó

Napi költészet:

Akihez nem beszélünk

/baltazar verse/

Gondolkodom, vajon szegény
trollkodik, vagy simán kretén?

Mikor épp nem evakuál,
Körmend cikkhez beledumál.

Rossz dumáját erőlteti,
a cerkát erre hegyezgeti.

Polgármester csípi szemét,
váltogatja a nicknevét.

Másik végét is megfújja,
tőlünk az ívet megkapja.

Ha kétséged van még felőle,
az ő neve: …..

Setback
Vendég
Setback

“Másik végét fújd meg” mintha múltkor sírós smile-kat írt volna amikor az OSE kikapott. Csodálkoztam is miért fáj neki. A kettő kretén ugyanaz lenne? Mert akkor tovább szűkül a kör. Nem tudom Oroszlányon ki van körmendi kötődésű, akinek lehet valami baja a polgármesterrel.

Emőkevagyok
Olvasó

Elemezzem? Irodalomórán ötöst szoktam kapni verselemzésért…
Voltam én itt már kurva, prosti, ribi, ezüstpunci, de úgy még soha nem sértettek meg, hogy azt hiszik én vagyok a “fújdmeg” vagy bárki más…
Jah és nincs cerkám…

Setback
Vendég
Setback

érdekes..ha az általad felsorolt dolgokat írják rád azon nem annyira háborodsz fel, mint amikor kevernek téged egy másik felhasználóval? Ennek csak akkor van értelme, ha ezt egy gyenge magyarázkodásnak tudjuk be.

Kendeffy Botond
Olvasó

Kukorica János.

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Gratulálok Körmend! Lehoztuk, ahogy kellett.
A Jászberényt nagyon sajnálom, amiért ennyi a sérültjük. Sajnos, elértetek egy szép eredményt, de nem tudjátok megkoronázni… Jobbulást a sérülteknek!!
Benitez kollégához csatlakozva, semmi értelme ennek a középszakasznak. Csapágyasra járatják a játékosokat. Lehetne úgy, mint régen.
MTE!!!

Kendeffy Botond
Olvasó

Mi is az irigység színe? Te irigy párna.

SárgaPárna
Olvasó

Tűzijáték hánykor kezdődik?

balldontlie
Olvasó

Nem tudsz olvasni? 🙂 Még süvít!

krumplifej
Olvasó

Nagy szeretettel tartogatjuk az idei ezüstötökre ❤️

Dudi
Olvasó

Sima volt, bár mindkét csapat megérdemli a gratulációt.

J.R.Benitez
Olvasó

Szörnyű. Ilyen tartalékosan kinlódás. Alig van szoros izgalmas meccs. Lehet jó ötlet középszakasz. De idén semmi értelme. Mindenki pihenteti aki sérült, vagy most sérül meg. Nézők sem tolonganak sajnos. Indult volna playoff aztán nem 2-3 naponta, hanem 4-5 naponta lettek volna meccsek. Aki mindig ott akar lenni otthon és idegenben az gyakorlatilag másfél hónapig ne dolgozzon, ne legyen családjával? Baromság ez úgy ahogy van. FALCO!

J.R.Benitez
Olvasó

Jobbulást minden sérültnek! Playoffban teljes csapatokat szeretnék látni!!!!

Csapajev
Vendég
Csapajev

A középszakasznak nem sok értelme van. Annak idején a Szolnok Adria-liga szereplése miatt vezették be, hogy a magyar bajnokságba a középszakasszal kapcsolódjon be a küzdelmekben. Gyakorlatilag a középszakasz + 8 meccse kicsontozza a játékosokat és mire az igazi küzdelem, a rájátszás következne, mindenki a belét húzza. Gyakorlatilag az a csapat lehet bajnok így, akinek mélyebb a rotációja és nem zsigerelte ki a játékosait és nagyrészt elkerülték a sérülések. Jó példa a mostani Jászberény, amelynek a komplett kezdőötöse kidőlt. Így a rájátszás is eléggé necces lehet nekik, hiába vannak jó pozícióban. Ráadásul a bajnokság júniusig történő elhúzódása a légiósok számára sem… Olvass tovább »

moldi56
Olvasó

Ha már a jó példánál tartasz,nyugodtan megemlíthetted volna a Szolnoki Olajt is,mert ott tényleg! kidőlt a teljes kezdő.

Outlaw
Olvasó

Teljes mértékben igazad van!

egismte1
Olvasó

Grat a győzelemhez, jó bemelegítés volt a következő meccsre. Jobbulást Ákosnak, reméljük nem komoly a sérülése!

Emőkevagyok
Olvasó

Nagyon remélem, hogy a sérült körmendi játékost azonnal felvitték a VIP-be, ott van egy bácsi, aki ha ráteszi a kezét, nincs olyan sérülés, ami azonnal ne gyógyulna meg! A sebek begyógyúlnak, a csontok beforrnak…
Pista! Őt keressétek!
ui: Remélem semmi komoly baja nincs Németh Ákosnak, annyira jóképű….

egismte1
Olvasó

Te mocsok! Egy sérülésen poénkodsz? Remélem megtalálnak!!!

balldontlie
Olvasó

Leszarom, hogy milyen gyerekes bajod van Pistával, de hagyd ki belőle a játékosainkat.

bimbo
Vendég
bimbo

A jó kurva anyádat te mocsok szemétláda

Yellowbird
Olvasó

Mi is poénkodhatnánk,hogy agyban mennyire sérűlt és fogyatékos lehetsz a retardált párna barátoddal együtt 🙂

Emőkevagyok
Olvasó

Na látom kitört a parasztlázadás, most megyek kiszurkolom a Falcónak az újabb szenzációs győzelmet, addig is annyit: nem a sérült játékosotokkal viccelődtem, neki jobbulást kívántam, és ez őszinte is volt, a mi családunk tudja, hogy egy sérülés milyen katasztrófa egy élsportoló életében.
Nyugodjatok meg, bár tudom, most, hogy azt hiszitek közeledik a világbajnoki aranyérem nem bírtok magatokkal, kocsmák is nyitva vannak vasárnap, stb…
Pistának a képességeit meg használjátok. Most az sem jó, ha dicsérem?

bimbo
Vendég
bimbo

Te vagy paraszt megkereslek de kitépem a szádbol a bélést te tornábol felmentett mankos kurva

Emőkevagyok
Olvasó

Hu….
Veszélyes az otthon főzött pálinka. Az ember vad lesz tőle, egy állat.
Korábban már írtam, anyukám az ilyenek miatt, mint te nem szeretett körmendi Discóba járni, mert félt, hogy durvultok vele.
Menj haza feküdj le, ne idegeskedj.
És holnap kérj bocsánatot tőlem, azért, ahogy egy nővel beszélsz.

bimbo
Vendég
bimbo

Nővel kiscsìra apuka elkényeztetett kis faszarcu kisfia vagy akinek ha beszolnak vagy elkapják összehugyozza magát te kis gyökér fotelhuszár gondolom a a bb1 szerkesztők fő puszipajtása vagy a sarokba vered a faszodat a filko poszterre buzigyerek itt meg megjátszod az entelektüelt

Setback
Vendég
Setback

Bárki is legyen valamiért megbántva érzi magát és a hiszti ezen formáját választotta. Irigység, féltékenység miatt. Van ilyen a világon.:)

Setback
Vendég
Setback

Csinálhatod itt a fejed, felhúzhatod azt, aki hagyja magát. De hogy te egy beteg ember vagy, csak éppen ezt nem ismered fel magadban az is biztos. Van egy fájdalmad a Körmenddel kapcsolatban és ezt nem tudod levetkőzni. Energiát és időt ölsz bele abba, hogy másokat próbálj “bántani”, csak mert ekkora mértékű rosszindulat és frusztráció dolgozik benned. Ezek az emberek csak anyáznak, de 5 perc múlva már mással foglalkoznak. Viszont a te pici agyad folyamatosan a Körmenddel kapcsolatban kattog. Elég egysíkú lett az életed. Sajnállak. Viszont lehet egyszer valaki kinyomozza ki is vagy valójában és ezt közzé teszi. Akkor viszont enyhén… Olvass tovább »

balldontlie
Olvasó

Az a baj, hogy a moderáció teljes hiánya miatt könnyű átlépni egy határt. Lehet először csak Pistát cikizi, de ha sosincs moderálva, könnyű átlépni egy határt, amit már nem kéne. Emőke most “csak” egy sérülésen poénkodott, de Ray Finkle a múltkor ennél is messzebb ment. Nem hiszem, hogy az ország legnépszerűbb kosárportáljának erről kellene szólnia.

Általában átlépi az ember, de nem mindig lehet, nem mindig könnyű.

bimbo
Vendég
bimbo

Szopkod csak az ezüstös buzi cimboráidat

Outlaw
Olvasó

Elég gyengén sikerülnek a ténykedéseid..
Sárga az…..úgyis tudod.:D

Kendeffy Botond
Olvasó

Te rohadék. Más sérülésével viccelsz?!

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Te tényleg alja vagy. Viccelődsz egy sérült játékossal de ezt a drága bb1 vagy bb0 hagyja. Nevetséges komolyan mondom. Egy szennylap szintje, ami itt megy. Parasztlázadás… Te vagy egy büdös suttyó paraszt, te nem más… Azt csodálkozol ha kapod az ívet. Reméljük megtudjuk ki vagy, jelentene fel valaki, te ocsmány valaki, mert te nem vagy nő, csak egy kis retardált…

2lee14
Olvasó

Kérlek titeket újra! Ezt az akármit vagy akárkit is ne hozzuk egy fedél alá a falcoval.

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Ezt mondjuk adom, jogos.

Csapajev
Vendég
Csapajev

A címadásokban verhetetlen a BB1. :))
Egy kérdést eldöntött ez a meccs… A Falco már nem tud a középszakasz végén az első helyre érni. A Jászberény a sikeres alapszakaszban csapágyasra járatta a kezdőötösét. Nagy terhelést tettek bele, hogy elérjék a felsőházat. Most jött ki a fáradtság, a sok-sok sérülés. Kíváncsi leszek, hogy a rájátszásban a Péccsel hogyan fognak meccselni. Izgalmas lesz, az biztos, mert a Pécs masszív csapat.

red-black01
Olvasó

Matematikailag még igen…

red-black01
Olvasó

És nem is kellenek hozzá “az lehetetlen” kategóriába tartozó eredmények (elsosorban itt 60-70 pontos győzelmekre gondolok)

Csapajev
Vendég
Csapajev

A versenykiírásban mintha más lenne:
“Amennyiben a Középszakasz után a csapatok között holtverseny alakulna ki, akkor annak számításakor az Alapszakaszban és a Középszakaszban lejátszott mérkőzések eredményeit kell figyelembe venni.”
A Körmend háromszor nyert már a Falco ellen idén és, ha kikapna a háttralévő egy meccsen mondjuk 50 ponttal, akkor sem tudna a Falco előzni. Legalábbis én ebből ezt olvasom ki. 🙂

red-black01
Olvasó

Matematikailag:
HA a Körmend 3-ból 3x kikap + HA a Falco 3-ból 3x győz és HA a Szolnok veri a Jászberényt, akkor mindhárom csapat 24 győzelemmel zár és minitabella. Ott pedig 4:4 mindhárom csapatnak, a kosárkülönbség pedig még alakul, azt nem lehet megmondani.
Tehát: matematikailag még lehetséges.
Érdekes módon ha a Szolnok a Jászberény ellen kikap (na ezt nem hiszem…) akkor már tényleg igaz amit írtál, mert kettes minitabellán jobb a Körmend.

Csapajev
Vendég
Csapajev

Ilyen valószínűségi mélységekben nem vizsgáltam az eredményeket. 🙂

jaszberenyikse
Olvasó

Most komolyan mik ezek extra kreatív cikk címek? 😀
Gratulálok a Körmendnek,jó kis edzőmeccs volt.Sok sikert nektek a folytatásban! Remélem Németh sérülése nem súlyos. Brbaklicsot és Kerpit nagyon nehéz lesz megtartani,nagyon jók csak eddig nem kaptak lehetőséget. Valószínűleg ezzel a mai csapattal a piros csoportban sem nagyon nyernénk meccset de már a play offra kell tekinteni.
Hajrá Berény!!!

jb17
Olvasó

Amit tudtak megtettek a fiúk, ahhoz képest, hogy egész évben milyen kevés lehetőséget kaptak.
Mi büszkék vagyunk rátok!!
A b*zi Pantelic “nagyon jól” szólt a TV-be, pedig még játszani sem játszott szerencsétlen! ?
Továbbra is Hajrá JKSE!

red-black01
Olvasó

Nem kell az oldalvonal mellett rohangálni és mutogatni, még akkor sem ha volt egy pici igaza… Egész meccsen olyan szépen elücsörgött ?
De igazad is van, a B-középnek sem kellene mindenre ugrani, bár pici mentségükre szólva a szöveg elsősorban korábbi történeteknek szólt.

jb17
Olvasó

Azt megértem, ha az nem tetszik az embereknek amit sokszor a pályán megenged magának. Az sokszor túl sok már nekünk is.
De azt nem értem, hogy azzal mi baj van ha az oldalvonal mellett rohangál és mutogat, ilyet ezer egy más játékostól is láthattunk már szerintem.

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://ibb.co/j3fnwGj

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés