Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Tovább menetel az NKA Pécs és a MAFC

Elvette a DEAC U23 veretlenségét a Phoenix-MT.:

:

BKG-Prima – MAFC 101-114 (18-31, 22-31, 23-36, 38-16)

BKG: Petrovics 3/3, Nagy Be. 18/12 (+12 gólpassz), Nagy Bo. 39/15, Kelenföldi 3/3, Lilaj 17/3. Cs: Plézer 10/3, Halász 9, Spiriev 2, Szeleczki -, Sándor -.

MAFC: Tóth 27/15 (+14 gólpassz), Bordács 20 (+13 lepattanó), Buzás 16/9, Csapai 4, Pintér 4. Cs: Biber 19 (+10 lepattanó), Polgárdy 15/9, Herló 4/3, Misek 2, Maly 2, Komma 1, Bősze -.

Végig vezetve őrizte meg veretlenségét Szigetszentmiklóson a MAFC. A piros-feketék egy 20-4-es kezdéssel megadták a mérkőzés alaphangját, majd a második negyedben már több, mint húsz ponttal vezettek, ezt az előnyt a nagyszünetig is megtartották. A fordulás után is folytatódott a vendégek dominanciája, tíz perccel a vége előtt már 35 egység volt a különbség. A záró etapban aztán nagyot hajráztak a Kosok, de már nem volt esélyük utolérni az ellenfelet. Mindkét csapat a támadásra helyezte a fókuszt, a vesztes is száz fölött zárt. Hazai részről nagyot játszottak a Nagy-fivérek, de a legtöbb játékelemben jobban teljesítő vendégek több lábon álltak, a sokoldalúan játszó Tóth 48 VAL-t ért el, Biber pedig U20-asként, a padról beállva hozott dupla-duplát; így megérdemelt az újbudaiak harmadik sikere, a BKG továbbra is nyeretlen. A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken: klikk.

Phoenix-MT Fót – DEAC U23 73-70 (19-21, 19-19, 18-13, 17-17)

MT: Santiago 21/6, Bus 13, Bálint 4, Horváth 6, Katona 15/6. Cs: Kékesi 6, Varga 4, Bonifert 2, Nagy 2.
DEAC: Gáspár 17/6, Balázsi 6/3, Hőgye 6/6, Kenéz 4, Czermann 8. Cs: Pollák 10/3, Neuwirth 8/6, Magyari 8/6, Várszegi 3/3, Hegedüs -.

Végig szoros, klasszikus egylabdás meccset hozott az újoncok párharca, a végén a hazaiak örülhettek. A találkozó során egyszer sem alakult ki jelentős különbség, az első félidőben rendre a debreceniek jártak előrébb néhány ponttal, az első és a második etap végén is egy duplányival vezettek. A nagyszünetet követően sűrűn változott a vezető csapat kiléte, az utolsó kisszünetben már három pontos lila-fehér előny állt a táblán. Az utolsó tíz percben ellépett hattal a vendéglátó, ám ekkor egy 15-2-es futással a vendégek kerültek kedvező helyzetbe. A végjátékban aztán több hazai játékos is megvillant, míg a fiatal vendégek sokat hibáztak, így a találkozó utolsó hat pontját szerző Megyeri Tigrisek behúzták első fóti sikerüket. Egyik csapatban sem volt igazán kiemelkedő egyéni teljesítmény, a fótiaknál a légiós, Santiago, a cívisvárosiak közül Gáspár volt a legeredményesebb. Két nagyon hasonló erősségű együttes találkozott, a jobban hajrázó Phoenix-MT lett a DEAC első legyőzője, mindkét csapat 2-1-gyel áll.

NKA Pécs – Veszprém KK 121-80 (31-15, 22-26, 36-16, 32-23)

NKAP: Meszlényi 16/6, Kovács 14/3, Kerpel-Fronius 13/6, Meleg 12, Djordjevics 10. Cs: Kazy 22/18, Rátvay 15, Scherer 10/6, Lados 8/3, Benke 1, Herger -, Kármán -.
Veszprém: Habel 6, Szabó 11/3, Végh 9/3, Birkás 14/6, Madár 32/30. Cs: Kiss 5/3, Szeifert 3/3, Varga -.

Nagyarányú győzelemmel erősítette meg helyét az élmezőnyben az NKA Pécs. Veszprémi oldalon sem Ratiani, sem Orgona nem volt bevethető, így a palánk alatt nem tudtak jelentős ellenállást kifejteni. Az első negyed második felében már magabiztos előnyre tettek szert a pécsiek, a második játékrészben öt triplát bedobva zárkóztak egy kicsit a veszprémiek. A harmadik etapban aztán eldőlt a mérkőzés, védekezésben kevés ellenállást tanúsítottak a vendégek. A hajrában potyogtak a kosarak mindkét oldalon, tovább nőtt a differencia. A több, mint kétszer annyi lepattanót szedő akadémisták közül Kazy volt a legeredményesebb, a piros-szürkéknél a 21-ből tíz hárompontost értékesítő Madár játszott jól. A hazaiak megőrizték veretlenségüket, a bakonyiak első sikere még várat magára. A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken: klikk .

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
DennisCosmobakiba Recent comment authors
bakiba
Olvasó

DOKTOR Nagy Ágoston: ” Jobb felfogásban játszott a MAFC. Mindenben hatékonyabbak voltak.” már majdnem gratulált az ellenfélnek. Nem rossz. Látszik a fejlődés. Így tovább! Hidd el Guszti, nem olyan nehéz elismerni, ha az ellenfél jobb volt! Csak próbálni kéne és menni fog! Óriási megkönnyebbülés lesz majd! Addig is szorítunk, mert a fejlődés vitathatatlan!

Cosmo
Olvasó

Rendesen be van nálad akadva ez a sztori. Hasznosabb lenne, ha inkább valami konstruktívat szólnál a cikkhez, mindannyian előrébb lennénk vele.

bakiba
Olvasó

Igazad van. Jogos. De: Nagyon nehezményezem ezt a sportemberi hozzáállást és kifejezetten nem tetszik, ahogy a fiatalokkal bánik, ahogy a fiai és a csapat kezelve van. Tegnap is volt szerencsém látni az eseményeket és nem túl építő, amit csinál. Ezért menekül onnan mindenki. Én nem tudom, hogy a doktori címet mire és, hogyan kapta, de valamit biztos nagyon tud. Felteszem ezért nézi le az ellenfeleket, a többi edzőt. Mellesleg olyan hangot enged meg magának a bírókkal is, ami erősen véleményes. Gondoltam a múltkori beírásom után, hogy sok lesz ez és felejtős, nincs értelme. De most úgy érzem, hogy előrelépett Guszti… Olvass tovább »

Dennis
Olvasó

Én azért nagy pénzt nem tennék rá, hogy gratulál a győztesnek.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés