Connect with us

B-csoport

Tovább menetel a Nyíregyháza, két vállon a Honvéd is

Mohácsi nagyon megszórta magát.

HÜBNER-Nyíregyháza BS - Budapesti Honvéd SE 100-78 (22-23, 25-19, 30-23, 23-13)

Piros-csoport, 5. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna,
V.: Gál J., Földi L., ifj. Marton P.

HÜBNER-Nyíregyháza BS: Ubilla 5, Vaskó 11/9, Szobi 2, Mohácsi 29/12, Tóth 11. Cserék: Bazsó 8, Bus 11/3, Végső -, Mokánszki 13/3, Kuttor 4, Gerőcs -, Demeter 6/6.

Budapesti Honvéd SE: Tóth 16/12, Kopácsi 7/3, Pintér -, Szatmári 6/3,Szentirmai 6. Cserék: Tanoh -, Kármán 5/3, Stefán 15/3, Bea 7, Kovács D. 4, Takács D. 12/6, Tichov -.

Az első negyed izgalmai után, folyamatosan felőrölte a Nyíregyháza a Budapesti Honvédot. A hazaiknál több jó egyéni teljesítmény is volt, jobban működött a csapategység és erővel is jobban bírták a fővárosiaknál, akik két hete szabadultak a karanténból, így ez volt az első bajnoki mérkőzésük a Piros-csoportban.

Az első tíz percet még a Honvéd nyerte 23-22-re, de ezt követően Siska János csapata magához ragadta a teljesítmény, így a szünetre már 47-42-es nyíregyházi vezetéssel mentek a csapatok. A harmadik negyed döntőnek bizonyult, Mohácsiék szenzációsan dobtak, 30-ig jutottak ebben az etapban és közé tették a lélektanilag fontos 10 pontot. Az utolsó negyedben a Honvéd mindent elkövetett, hogy bravúrral térjen haza, de akkor a nyírségiek már nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból, sőt még egy lapáttal rá is tettek.

A századik pontot az utolsó pillanatban szerezte Demeter, akinek az utolsó percben két hármasa is volt. A mezőny legjobbja a 29 pontig jutó Mohácsi volt, míg a másik oldalon Tóth 16 pontjának örülhettek.

A találkozót végül – teljesen megérdemelten – a Nyíregyháza nyerte, közel 70%-al dobtak, aminek nem találta ellenszerét a nagyot küzdő Honvéd.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MAFCdrukkerBasketMan Recent comment authors
BasketMan
Olvasó

A másodosztályban hány meccs maradt el eddig a C19 miatt?

MAFCdrukker
Olvasó

Ha jól tudom, 4: a Honvéd meccsei az első négy fordulóból.

BasketMan
Olvasó

Köszi

Legfrissebb

Hírek

Facebook