Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Tovább erősödik a DVTK

Diósgyőrben elégedettek, és az Euroliga selejtezőre készülnek.:

:

Alig ért véget a pontvadászat, már javában az új szezonra készül az Aluinvent DVTK női kosárlabdacsapatának a vezetése. Sajtótájékoztatót tartottak, amelyen Csöbör Katalin társadalmi elnök, Szabó Tamás ügyvezető, és Völgyi Péter sportszakmai igazgató válaszolt az újságírók kérdéseire – írja a www.dvtk.eu.

– A bajnokságban ezüstérmet, a Magyar Kupában bronzérmet szerzett az Aluinvent DVTK a tavalyi esztendőben, amire a magam részéről nagyon büszke vagyok – kezdte Csöbör Katalin, a DVTK kosárlabda szakosztályának társadalmi elnöke. – Sőt, egy olyan sorozatba jutott ki a női kosárlabda csapat, ahová miskolci egyesület még eddig sosem. Nagy álmunk válik valóra az Euroligával. Ezek olyan eredmények, amire a jövőben lehet és kell is építkezni. A bajnoki címet megcélzó csapatot akarunk építeni. A legfőbb feladatunk pedig az, hogy a legjobb és legbiztonságosabb körülményeket és a legjobb infrastruktúrát biztosítsuk a lányoknak. Ehhez anyagi támogatásra is és a szurkolók támogatására is szükség van. Ez egy olyan csapat, amely viszi a nagyvilágban nem csak a DVTK, hanem Miskolc hírnevét is.

– Tavaly egy új úton indultunk el a DVTK-val – folytatta Szabó Tamás, az Aluinvent DVTK ügyvezetője. – Mindig az a célunk, hogy előrelépjünk és fejlődjünk. most abban látjuk az előrelépés lehetőségét, hogy egy új szakmai struktúrát és egy új klubmodellt állítunk fel. Az utóbbi célja az volt, hogy a klub társadalmi támogatottságát tovább tudjuk növelni, ezért is kértük fel Csöbör Katalin országgyűlési képviselő asszonyt, hogy vállalja el a társadalmi elnöki szerepet. Az elmúlt időszakban nagyon nagy segítséget nyújtott abban, hogy a csapat működése nyugodt legyen. A vezetés, a szakmai stáb és a játékosok között kialakult kémiának köszönhetően a klub történetének egyik legszebb évét tudtuk produkálni és ezért idén elindulhatunk az Euroligában is. Egyelőre nem kaptunk a FIBA-tól hivatalos tájékoztatást azzal kapcsolatban, hogy egyből a főtáblára kerülünk, vagy selejtezőt kell játszanunk, mi jelenleg a selejtezőkre készülünk. Ennek megfelelően próbáljuk összerakni a játékoskeretet. A célunk az, hogy a tavalyinál erősebb kerettel bejussunk a bajnoki döntőbe, hogy kiszolgáljuk hazánk legjobb szurkolótáborát és a támogatóinknak is örömet szerezzünk. Az előrelépéshez természetesen mindig több anyagi forrás szükségeltetik, ezért bízom benne, hogy Miskolc város sporttámogatási sorrendjében is előre tudunk lépni és csatlakozni tudunk azokhoz a sportágakhoz, amelyek kiemelt támogatásban részesülnek.

Völgyi Péter már arról beszélt, miként alakul a DVTK kerete.

– Elhangzott egy kulcsszó, amit Tamás mondott, ez a kémia – tette hozzá Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója. – Szerintem minden idők legerősebb és legkiegyensúlyozottabb magyar bajnokságában értük el ezt az eredményt, ami számomra ezért kifejezetten értékes.  Jó úton haladunk, hogy az az erősítést, amit terveztünk – egy még erősebb szezon előtt – meg is tudjuk valósítani. Van még pár kérdőjel, de a csapat magja egyben marad. Medgyessy Dóra, Szűcs Réka, Kányási Veronika, Maja Škorić, Katona Szidónia, Zele Dorina, Chanel Mokango, Kiss Angelika és Frindt Nikolett a következő szezonban is az Aluinvent DVTK csapatát erősíti. Egy érkezőnk már biztosan van. Pusztai Petrát Zalaegerszegről igazolta le a klub, ő a magyar válogatott erőssége. Király Sándorral egyeztetve hozzájuk csatlakozhatnak majd az akadémiáról azok a tehetséges fiatalok, akik ezt a teljesítményükkel kiérdemlik. Eglė Šulčiūtė-nak ha jól tudjuk, akkor Olaszországból van ajánlata, így ő és a sérülése után a pótlására érkezett Aija Putnina távoznak a csapattól. Utóbbi játékos a Galatasaray elleni párharcot leszámítva sajnos nem tudta hozni azt a szintet, amit elvártunk tőle. Szabó Fanni a több játéklehetőség reményében távozott Diósgyőrből. Shatori Walker-Kimbrough jelen pillanatban is egy rendkívül jó női NBA csapatban játszik, gondolkodunk rajta, hogy vele is hosszabbítsunk. Probléma ugyanakkor, hogy a csapata esélyes arra, hogy megnyerje a női NBA-t, és az NBA bajnoki döntőjének utolsó mérkőzése jóval később van, mint az Euroliga selejtezői, amin ő így biztosan nem tudna játszani. Mindezeken túl, a négyes posztra szeretnénk még egy meghatározó játékost igazolni. A vezetőedzői feladatokat a következő esztendőben is Cziczás László látja majd el. Úgy szeretnénk összeállítani a csapatot, hogy minden posztra két hasonló képességű, jó játékosunk legyen. Most a legfontosabb célunk, hogy az Euroliga selejtezőjében eredményesek legyünk. Ha már itt a lehetőség, akkor meg szeretnénk méretni magunkat és megmutatni, hogy mire vagyunk képesek.

Az Aluinvent DVTK 2019/2020-as kerete jelenleg

Frindt Nikolett
Kababik Bianka
Katona Szidónia
Kànyàsi Veronika
Kiss Angelika
Kecskès Karina
Medgyesi Dóra
Mokango, Chanel
Pusztai Petra
Škorić, Maja
Szücs Rèka
Vègh-Dudàs Anna
Zele Dorina

Vezetőedző: Cziczás László

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés